web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 4: OSCARS 2018, URSULA LE GUIN, MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT, 80 JAAR SUPERMAN EN MEER

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 4 de fantastische nominaties van de Oscars 2018, nieuws over Mission: Impossible 6, Duke Nukem, RoboCop en 80 jaar Superman. Daarnaast staan we stil bij het overlijden van Ursula K. Le Guin.

FANTASIZE WEEK ALMANAK ELKE WEEK IN JE INBOX!

Inmiddels is de Fantasize Week Almanak een vast element op Fantasize.nl en wedijvert de redactie dagelijks om het leukste nieuwtje voor het weekoverzicht voor je klaar te zetten. Wil je nooit meer een aflevering missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen dan elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

OSCAR NOMINATIES 2018 – VEEL FANTASTISCHE FILMS

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 4: Oscar nominaties 2018

De jaarlijkse Oscar-uitreikingen staan weer voor de deur en de genomineerden zijn afgelopen week bekend gemaakt. Het is dit jaar een lijst met veel titels voor liefhebbers van het fantastische genre. Zo is de meest opvallende titel op de lijst The Shape of Water, van regisseur Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy, Blade II). De film is genomineerd in maar liefst 13 categorieën, waaronder die voor Beste film, Beste actrice (Sally Hawkins), Beste regie, Camerawerk en Beste vrouwelijke en mannelijke bijrol. De film draait in Nederland vanaf 15 februari en de trailer kun je vinden op onze Facebook-pagina.

Verder valt dit jaar op dat Blade Runner 2049 geprezen wordt om zijn visuele uitstraling en productie en zien we Beauty and the Beast terug voor Beste kostuums. Star Wars: The Last Jedi krijgt nominaties voor het geluid en de muziek. Op het gebied van de visuele effecten staan onder andere Guardians of the Galaxy 2, Kong: Skull Island en War for the Planet of the Apes. In de categorie Beste Script is opmerkelijk dat Logan genomineerd is; de duistere spin-off van X-Men waarin Hugh Jackman als Wolverine gekweld wordt door de hoge prijs van een leven vol geweld. Hoewel de film in principe het superheldengenre bekritiseert en afbreekt, mogen we toch wel stellen dat met deze Oscar-nominatie het genre definitief serieus genomen kan worden.

De winnaars van de 90e Oscar-uitreiking worden op zondag 4 maart bekend gemaakt.

Een lijst van alle nominaties vind je op de site van de Oscars

ELKE TIJDSPRONG IN QUANTUM LEAP OP DE KAART

Keek jij in de jaren ’90 naar de televisieserie Quantum Leap? De klassieke serie over de tijdreizende wetenschapper Sam Beckett (gespeeld door Scott BakulaStar Trek: Enterprise) liep vijf seizoenen lang van 1989 tot 1993. Sam zit gevangen in de tijdstroom en ‘springt’ in bijna elke aflevering naar een nieuw lichaam ergens in de geschiedenis. Daar moet hij iets rechtzetten of meemaken, voordat hij naar het volgende lichaam springt, in de hoop dat hij zo uiteindelijk weer thuiskomt in zijn eigen tijd.

De serie is inmiddels alweer 25 jaar oud en journalist Josh Jones viert dat met het uitbrengen van een Google map met alle 93 tijdsprongen die Sam in de serie gemaakt heeft. Op de kaart staat elke aflevering genoemd, met korte beschrijving, zodat je de hele serie opnieuw kunt bekijken met de juiste geografische achtergrond. Daar heb je nog eens een toegewijde fan.

Een ander nieuwtje is dat de bedenker van de serie – Donald P. Bellisario – een script heeft geschreven voor een Quantum Leap film. Helaas is het niet bekend of die er ook daadwerkelijk komt. Dat zou goed nieuws zijn voor de fans, omdat de serie destijds gehaast afgerond werd met een einde voor seizoen vijf. Een zesde seizoen is er nooit gekomen, terwijl dat in principe wel de bedoeling was.

Bron: Geekfeed.com

URSULA K. LE GUIN OVERLEDEN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 4: Ursula K. Le Guin

Op 22 januari j.l. is schrijfster Ursula K. Le Guin overleden. Ze laat een schat aan literaire werken achter, onder andere op sciencefiction en fantasy gebied. Bekende titels van haar hand zijn die in de Earthsea-serie en The Left Hand of Darkness. Daarnaast schreef zij ook poëzie en kinderboeken, waaronder de Catwings-boeken. Ze won veel onderscheidingen, zoals meerdere Nebula en Hugo sciencefiction en fantasy awards en de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor kinderliteratuur: de Newbery Medal. Vorig jaar nog kreeg ze een plek in de American Academy of Arts and Letters. Haar totale werk wordt in het genre ‘speculatieve fictie’ geplaatst, omdat ze op maatschappelijk gebied werelden in haar boeken creëert, die een beeld geven van de mensheid zonder verschillen in bijvoorbeeld sekse. Conflicten in de boeken van Le Guin worden opgelost door samen te werken, in plaats van door oorlog voeren. Een balans tussen partijen is belangrijker dan een winnaar creëren. De schrijfster zag boeken als een middel om morele waarden te verspreiden en gaf kritiek op uitgevers die enkel voor het grote geld gaan, zonder zich te bekommeren om filosofische inhoud. Ursula K. Le Guin is 88 jaar geworden.

Meer informatie: Ursulakleguin.com

NIEUWE MISSION: IMPOSSIBLE GAAT FALLOUT HETEN

Megaster Tom Cruise heeft via Instagram bekend gemaakt dat de zesde Mission: Impossible film een titel heeft: Mission: Impossible – Fallout. In een interview met Empire Magazine zegt regisseur en schrijver Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) dat de titel verschillende betekenissen heeft, zowel letterlijk als figuurlijk. Hoofdpersonage Ethan Hunt (Cruise) krijgt te maken met nucleair terrorisme, maar gaat ook over de consequenties – ‘fallout’ – van de keuzes die Hunt gemaakt heeft in zijn leven. Het verleden zal Ethan kwellen en al zijn goede bedoelingen zullen hem parten spelen. Mission: Impossible – Fallout wordt 2 augustus in de bioscoop verwacht.

Bron: Universal Pictures

ACTION COMICS 1000 HARDCOVER MET VERLOREN SUPERMAN VERHAAL

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 4: Action Comics #1000 hardcover

In maart viert Amerikaanse stripuitgever DC Comics de 80e verjaardag van de Elvis der superhelden: Superman! In juni 1938 verscheen Action Comics #1, met daarin het eerste verhaal van de Man van Staal. Nu, 80 jaar later, zal Action Comics #1000 verschijnen, in zowel een reguliere versie als een 384 pagina’s tellende ‘hardcover’ versie, vol extra’s voor de ware Superman-liefhebber. De hardcover versie – Action Comics #1000: 80 Years of Superman – zal naast het hoofdstripverhaal ook een eerbetoon aan Superman bevatten van verschillende belangrijke schrijvers en redacteuren uit de geschiedenis van DC Comics. Maar het meest interessante is een tot nu toe ongepubliceerd Superman-verhaal dat wordt toegekend aan de bedenkers van de superheld: Jerry Siegel en Joe Shuster! Het verhaal telt 12 pagina’s en heet Too Many Heroes.

In Action Comics #1000 keert Superman ook terug naar zijn klassieke kostuum in het blauw en rood. De afgelopen 80 jaar heeft Clark Kent namelijk veel veranderingen doorstaan, maar uiteindelijk keert elke held toch weer terug naar zijn roots. Het stripboek zal 19 april verschijnen en 29,99 dollar kosten.

Bron: CBR.com en DC Comics.com

DUKE NUKEM FILM WIL WORSTELAAR JOHN CENA IN DE HOOFDROL

Gamepersonage Duke Nukem heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de computergames. De titel Duke Nukem 3D bracht het First Person Shooter genre dat hoogtijdagen vierde dankzij spellen als Doom weer een stapje verder. In tegenstelling tot de naamloze marinier die je in Doom speelt, was Duke Nukem een vuilgebekt, gespierd strippersonage, die leuke one-liners als “Hail to the King, baby!” riep tijdens het neermaaien van de talloze vijanden op zijn pad. Hoewel die uitspraken allemaal ontleed waren van bekende films als The Evil Dead, werd Duke Nukem 3D een klassieker. Ondanks veel geflopte verfilmingen van computergames, zoals Street Fighter met Jean-Claude Van Damme, wil Paramount worstelaar en acteur John Cena strikken voor een Duke Nukem film. Er is nog geen schrijver aangetrokken, maar de film wordt geproduceerd door de studio van Michael Bay (Transformers), waarbij Bay zelf ook als producent betrokken is. De vraag is hoeveel bravoure en schunnigheid de film mee gaat krijgen, gezien de inhoud van de Duke Nukem spellen niet voor alle leeftijden geschikt is. Fantasize houdt het voor je in de gaten.

Bron: CBR.com

NIEUWE ROBOCOP FILM IN OORSPRONKELIJKE PAUL VERHOEVEN TIJDLIJN

In een onlangs gehouden interview van Zeitgeist Magazine met Ed Neumeier (RoboCop, Starship Troopers) onthulde de scriptschrijver dat hij voor studio MGM bezig is met een vervolg op de RoboCop-serie. De nieuwe film zal echter niet doorborduren op de remake uit 2014, maar verdergaan over Alex J. Murphy – RoboCop – uit de oorspronkelijke cult klassieker uit 1987 van Paul Verhoeven. MGM heeft nog niets bekend gemaakt of bevestigd over de film, maar nostalgisch aangelegde fans kunnen al gematigd enthousiast worden. De grote vraag hierbij is natuurlijk, gaan ze ook Paul Verhoeven zelf voor de film vragen?

Bron: Zeitgeist Magazine

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 4 EN VERDER:

Recensie: Maze Runner: The Death Cure – Net als in de voorgaande twee delen zijn er in Maze Runner: The Death Cure voldoende verrassingen voor je in petto. Daarmee kun je met een gerust hart opnieuw het labyrint betreden.

Wi

nactie: Maze Runner: The Death Cure – win vrijkaartjes voor Maze Runner: The Death Cure, inclusief een survival prijzenpakket met waterfles en touw armband. Kortom, een winactie vol must-haves voor de fans!

Winactie: De Krakenvorst Boek 2: Kartaalmon – win een door schrijver Johan Klein Haneveld gesigneerd exemplaar van dit spannende vervolg op De Krakenvorst Boek 1: KerugaDoe snel mee om deze bijzondere prijs te winnen.

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 4:

Elke week de Fantasize Week Almanak in je inbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier
Meer over de Fantasize Week Almanak

 

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page