Fantasize zoekt bijdragers!! Redacteur Epiek en Wetenschap

Functieprofiel: Redacteur Epiek en Wetenschap  (Nederlandse en / of Engelse taal)

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van Fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ Fantasy, maar ook over Science Fiction, thriller, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om dagelijks nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de Fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, bouwen we op dit moment een team op.

Naast de algemene en breed bekende klassieke mythologie, kent Nederland zelf ook veel mythen en sagen. Jouw taak als redacteur Epiek en Wetenschap is de bestaande Epiek te ontrafelen en hierover te berichten op Fantasize. Waar mogelijk zoek je de link tussen de verschillende mythen en sagen en de wetenschap dan wel (ontstaans-)geschiedenis er achter. Ook onderzoek je de raakvlakken tussen de Fantasy wereld en de wetenschap.

Je zult nauw samenwerken met onze hoofdredacteur, zij is een kenner van de klassieke mythologie en (op termijn) met onze redacteuren ‘Wetenschap’ en ‘Epiek’.

Bij het maken van je artikelen zoek je telkens weer een unieke invalshoek zodat onze content lezers blijft aanspreken.

Heb jij dit in huis?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op een startend Fantasymedium.
 • Je denkt graag in teamverband mee over de inhoud en verbeteringen van Fantasize.
 • Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en researchen van onderwerpen en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.
 • Daarnaast wil je ook actief meeschrijven en onderwerpen uitzetten naar je collega’s. Je staat ervoor open om je netwerk te verbreden.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

 • De wil om samen met ons je stempel te drukken op een startend fantasymedium
 • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken
 • Je hebt ervaring met verhalend schrijven
 • Jouw kennis en schrijfvaardigheid van het Nederlands ligt op niveau b2 of hoger, indien je een goede schrijfvaardigheid in het Engels hebt, zijn er zeker ook mogelijkheden.
 • Je bent zeker 4 uur per week beschikbaar
 • Een flexibele instelling is een pré

Wat krijg je er voor terug?

Momenteel is dit een kaderfunctie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize en evtentuele onkosten worden vergoed, maar in ruil voor je input kun je ook wel uitgenodigd worden om bijvoorbeeld mee te gaan naar premières,  award-uitreikingen, evenementen en / of lezingen.

Hiernaast verloten we regelmatig cadeaubonnen, zoals de Nationale Boekenbon, – Entertainmentbon, – Bioscoopbon of bonnen van Bol.com.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? Hoewel je werk nu onbezoldigd is, willen we je binnen afzienbare tijd een salaris en/of interim opdracht kunnen bieden. Ons werk nemen we dan ook serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we

.dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd?

Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.