web analytics
maandag, februari 6

Fantasize zoekt bijdragers!! Schrijver (verhalen)

Functieprofiel: Schrijver (verhalen Nederlandse en / of Engelse taal)

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van Fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ Fantasy, maar ook over Science Fiction, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om dagelijks nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de Fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, bouwen we op dit moment een team op.

 Jij bent de verteller, de dromer, de scribe. Als schrijver schrijf je al langer verhalen.

Bij voorkeur schrijf je Fantasyverhalen in de breedste zin van het woord, dus ook horror en Science Fiction vallen onder dit genre.

Je hebt de mogelijkheid om met goede regelmaat een verhaal te schrijven of hoofdstuk uit je verhaal aan te bieden.

 Heb jij dit in huis?

Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op een startend Fantasymedium.

Je hebt aantoonbaar ervaring met het schrijven en hebt de mogelijkheid om op regelmatige basis een verhaal of hoofdstuk uit je verhaal aan te leveren.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

  • De wil om samen met ons je stempel te drukken op een startend fantasymedium
  • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken
  • Je hebt ervaring met verhalend schrijven
  • Jouw kennis en schrijfvaardigheid van het Nederlands ligt op niveau b2 of hoger, indien je een goede schrijfvaardigheid in het Engels hebt, zijn er zeker ook mogelijkheden.
  • Je hebt de mogelijkheid om (twee-)wekelijks een verhaal of een hoofdstuk uit je verhaal aan te leveren
  • Een flexibele instelling is een pré

Wat krijg je er voor terug?

Momenteel is dit een kaderfunctie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize en evtentuele onkosten worden vergoed, maar in ruil voor je input kun je ook wel uitgenodigd worden om bijvoorbeeld mee te gaan naar premières, award-uitreikingen, evenementen en / of lezingen.

We zijn druk bezig om een systeem op te zetten als bedankje voor jouw bijdragen, vooralsnog in de vorm van cadeaubonnen, zoals de Nationale Boekenbon, – Entertainmentbon, – Bioscoopbon of bonnen van Bol.com.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? Hoewel je werk nu onbezoldigd is, willen we je binnen afzienbare tijd een salaris en/of interim opdracht kunnen bieden. Ons werk nemen we dan ook serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd? Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

You cannot copy content of this page