web analytics
vrijdag, juni 9

Fantasize zoekt bijdragers!! Schrijver (journalistiek)

Functieprofiel: Schrijver (journalistiek)

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van Fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ Fantasy, maar ook over Science Fiction, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om dagelijks nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de Fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, bouwen we op dit moment een team op.

Als journalistiek schrijver schrijf je onder andere nieuwsberichten op Fantasygebied.

Daarnaast kun je interviews afnemen, uitgebreide achtergrondartikelen ontwikkelen en/of een goede recensie in elkaar zetten.

Je bent in staat zelf je onderwerpen te bedenken dan wel te researchen, maar kunt ook gevraagd worden voor bepaalde onderwerpen.

Heb jij dit in huis?

Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op een startend Fantasymedium. Daarnaast heb je een antenne voor alles dat nieuwswaardig is. Je hebt ervaring met het schrijven en hebt de mogelijkheid om op regelmatige basis een artikel – bijvoorbeeld een nieuws- of achtergrondartikel – aan te leveren.

Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en researchen van onderwerpen en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.

(Twee-)wekelijks een artikel aanleveren is voor jou geen probleem.

Kennis van of affiniteit met Fantasy en/of haar sub-categoriën is zeker een pré.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

  • De wil om samen met ons je stempel te drukken op een startend fantasymedium
  • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken
  • Je hebt ervaring met verhalend schrijven
  • Jouw kennis en schrijfvaardigheid van het Nederlands ligt op niveau b2 of hoger
  • Je bent de mogelijkheid om (twee-) wekelijks een artikel aan te leveren.
  • Een flexibele instelling is een pré

Momenteel is dit een onbezoldigde functie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize en evtentuele onkosten worden vergoed. Daarnaast bieden wij hoe dan ook de kans om jouw kunnen aan een breed publiek te tonen en jouw werk en jezelf op die manier te kunnen profileren.

We zijn druk bezig om een systeem op te zetten als bedankje voor jouw bijdragen, vooralsnog in de vorm van cadeaubonnen, zoals de Nationale Boekenbon, – Entertainmentbon, – Bioscoopbon of bonnen van Bol.com. Daarnaast zijn wij voor illustratoren een commerciële insteek aan het ontwikkelen.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? Hoewel je werk nu onbezoldigd is, willen we je binnen afzienbare tijd een salaris en/of interim opdracht kunnen bieden. Ons werk nemen we dan ook serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd? Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You cannot copy content of this page