web analytics
zondag, april 21

Fantasize zoekt bijdragers!! Illustratoren

Profiel: Illustrator  

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ fantasy, maar ook over sciencefiction, thriller, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om regelmatig nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, willen we ons team uitbreiden.

Fantasize heeft als hoeksteen samen te werken met beginnende en ervaren kunstenaars en illustratoren. Het idee is dat voor elk nieuw verhaal dat wij zullen publiceren een unieke illustratie wordt gemaakt. Wij krijgen enorm veel nieuwe bijdragen binnen en willen dan ook altijd nieuw bloed aantrekken. Ook kunnen we aan de hand van jouw werk een verhaal laten schrijven.

Je zult nauw samenwerken met onze eindredacteur Sigrid. Zij werft binnen onze illustratorenpool diegene die het te illustreren verhaal compleet wil maken en zal jou waar nodig aansturen.

Bij het creëren van jouw unieke illustratie houd je telkens weer rekening met een unieke invalshoek zodat onze content lezers blijft aanspreken.

Heb jij dit in huis?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op ons platform.
 • Je denkt graag in teamverband mee over de inhoud en verbeteringen van Fantasize.
 • Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.
 •  Je staat ervoor open om je netwerk te verbreden en (waar mogelijk) jouw netwerk te wijzen op onze mogelijkheden en werkwijze.
 • Op termijn zullen wij ook bijdragen in het Engels gaan aanbieden. Je bent dus ook in staat om ook dit goed te kunnen interpreteren naar een passende illustratie.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

 • De wil om samen met ons je stempel te drukken op ons platform.
 • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken.
 • Je hebt ervaring met het tussen de regels door lezen, zodat jouw illustratie de kern van het onderwerp goed onderstreept.
 • Je bent zeker 2 uur per week beschikbaar.
 • Een flexibele instelling is een pré.

Wat krijg je er voor terug?

Momenteel is dit een onbezoldigde functie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize. Daarnaast bieden wij je de kans om jouw kunnen aan een breed publiek te tonen en jouw werk en jezelf op die manier te kunnen profileren. Een plek om je werk te verkopen is Candle of Magick, de stand-alone webshop van Fantasize.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? We nemen ons werk serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we dus écht op zoek naar talenten die met ons willen meegroeien!

Geïnteresseerd?

Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You cannot copy content of this page