web analytics
donderdag, oktober 5

Fantasize zoekt bijdragers!! Illustratoren

Profiel: Illustrator  

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van Fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ Fantasy, maar ook over Science Fiction, thriller, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om dagelijks nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de Fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, bouwen we op dit moment een team op.

Fantasize heeft als hoeksteen een grote samenwerking met beginnende en ervaren kunstenaars en illustratoren. Het idee is dat voor elk nieuw verhaal dan wel gedicht dat wij zullen publiceren een unieke illustratie wordt gemaakt. Wij krijgen enorm veel nieuwe bijdragen binnen en willen dan ook altijd nieuw bloed aantrekken.

Je zult nauw samenwerken met onze eindredacteur Sigrid, zij werft binnen onze illustratorenpool diegene die het te illustreren verhaal dan wel gedicht compleet wil maken en zal jou waar nodig aansturen.

Bij het creëren van jouw unieke illustratie houd je telkens weer rekening met een unieke invalshoek zodat onze content lezers blijft aanspreken.

Heb jij dit in huis?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op een startend Fantasymedium.
 • Je denkt graag in teamverband mee over de inhoud en verbeteringen van Fantasize.
 • Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.
 •  Je staat ervoor open om je netwerk te verbreden en (waar mogelijk) jouw netwerk te wijzen op onze mogelijkheden en werkwijze.
 • Op termijn zullen wij ook bijdragen in het Engels gaan aanbieden. Je bent dus ook in staat om ook dit goed te kunnen interpreteren naar een passende illustratie.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

 • De wil om samen met ons je stempel te drukken op een startend fantasymedium.
 • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken.
 • Je hebt ervaring met het tussen de regels door lezen, zodat jouw illustratie de kern van het onderwerp goed onderstreept.
 • Je bent zeker 2 uur per week beschikbaar.
 • Een flexibele instelling is een pré.

Wat krijg je er voor terug?

Momenteel is dit een onbezoldigde functie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize en evtentuele onkosten worden vergoed. Daarnaast bieden wij hoe dan ook de kans om jouw kunnen aan een breed publiek te tonen en jouw werk en jezelf op die manier te kunnen profileren.

We zijn druk bezig om een systeem op te zetten als bedankje voor jouw bijdragen, vooralsnog in de vorm van cadeaubonnen, zoals de Nationale Boekenbon, – Entertainmentbon, – Bioscoopbon of bonnen van Bol.com. Daarnaast zijn wij voor illustratoren een commerciële insteek aan het ontwikkelen.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? Hoewel je werk nu onbezoldigd is, willen we je binnen afzienbare tijd een salaris en/of interim opdracht kunnen bieden. Ons werk nemen we dan ook serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we

.dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd?

Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You cannot copy content of this page