agenda

Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK – LITERAIR FESTIVAL IN AMSTERDAM

april 14 @ 13:00

Dag van het Fantastische Boek banner

De Dag van het Fantastische Boek is een literair festival in Amsterdam. Het vindt plaats op 14 april 2018 in Tolhuistuin, Amsterdam. Als enige in zijn soort focust de Dag van het Fantastische Boek zich op de genres fantasy, sciencefiction en horror.

Het programma van de Dag van het Fantastische Boek is een kruisbestuiving tussen de ‘mainstream’ literatuur, de ‘geek scene’ en popcultuur. Tijdens dit literair festival luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je acteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur niet. Kortom, de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

Dag van het Fantastische Boek banner

Programma dag van het Fantastische Boek

De organisatie legt op dit moment de laatste hand aan het programma van de Dag van het Fantastische Boek. Zodra het hele programma bekend is, geeft Fantasize je een update, inclusief welke gastsprekers bekend zijn gemaakt.

Genomineerden Harland Award boekprijs 2017

Hieronder zie je de inzendingen voor de Harland Award Boekprijs 2017. Ook Conquistador van onze eigen Johan Klein Haneveld staat er tussen! Ook Arkhaii van Hannes Wielant vind je in de lijst, waarvan je hier een Fantasize recensie vindt.

Dag van het Fantastische Boek Harland Award

De genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt.

Stichting Fantastisch Genre

De Dag van het Fantastische Boek is een initiatief van de Stichting ter bevordering van het Fantastisch Genre. De doelstelling van deze stichting: Het bevorderen van het fantastische genre in de breedste zin van het woord en in elk geval op het gebied van literatuur, film, games, strips en (beeldende) kunst. Meer informatie over de stichting vind je hier: www.fantastischgenre.eu

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK INFORMATIE:

Festival: 14 april 2018, Tolhuistuin Amsterdam
Tijd: Vanaf 13:00
Prijs: Nog niet bekend, de verkoop van het literaire festival begint op 1 februari
Meer informatie: www.dagvanhetfantastischeboek.nl

Comments

comments

Organisator

Stichting ter bevordering van het Fantastisch Genre
Website:
https://www.fantastischgenre.eu

Locatie

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, 1031KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 763 0650
Website:
https://tolhuistuin.nl/
SHARE

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK – LITERAIR FESTIVAL IN AMSTERDAM