web analytics
woensdag, februari 28

Fantasize Special: De rol van de vrouw in sciencefiction, fantasy en horror

Een nieuw jaar, een nieuwe Special van Fantasize.

Dit keer hebben we gekozen voor een makkelijk onderwerp om onszelf en jullie het komende half jaar bezig te houden: de rol van de vrouw  – en de ontwikkeling daarvan in de sciencefiction, fantasy en horror.

Makkelijk onderwerp? Nou nee, bij Fantasize houden we van een uitdaging… We kiezen niet graag voor eenvoudige thema’s, zo zitten we niet in elkaar. Het onderwerp ‘vrouw’ is in het algemeen genomen al een pittige, zowel in historisch als in hedendaags opzicht en je zult zien dat we veel van deze zaken ook (op onze manier) proberen aan te pakken.
Dit gebeurt door middel van opinie, film-, serie- en boekbesprekingen, de epiek, de almanak en door inzendingen.

© Slaytina via Pexels

De rode lijn door deze Special is de vraag: gaat het beeld van de vrouw als kwetsbaar, ondergeschikt en verzorgend nog wel op in zowel de maatschappij, (populaire) literatuur als op tv- en filmscherm? Samen met jou, de lezer en/of bijdrager, zullen we op zoek gaan naar verduidelijking.

Zoals ook in mijn eigen opiniestuk staat, proberen wij in dit thema niet op basis van ‘boos feminisme’ te kijken, maar met een bredere en opener blik. Wil je meedenken, bijdragen en/of meeschrijven? Klik hier voor de oproep. Samen met jou voeren we het gesprek!

Wij wensen je veel plezier en (nieuwe) inzichten. Alle artikelen, verhalen en illustraties kun je hieronder vinden.

Karen van den Andel
Hoofdredacteur Fantasize

You cannot copy content of this page