web analytics
zondag, april 21

Fantasize zoekt bijdragers!! Redacteur Anime

Functieprofiel: Redacteur Anime en Manga

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ fantasy, maar ook over sciencefiction, thriller, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om regelmatig nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, willen we ons team uitbreiden.

Er is weinig groters dan de wereld van de anime. Deze Japanse kunstvorm van het vertellen is ontzettend interessant en houdt vele liefhebbers volledig in de ban. Dit is dan ook de reden waarom Fantasize hier een volledig nieuwe rubriek aan wil wijden. Wij zoeken dan ook echte kenners, liefhebbers en experts op dit gebied die ons hierbij willen ondersteunen. Pre is ook als jij de Japanse epiek en mystiek kan koppelen aan de anime, oud of nieuw. Niets is jou en ons te gek, want het aanbod is gigantisch. Het is ons doel om alle aspecten van de anime, dus onder meer de games, (real life action) films, comics, graphic novels en series een vast onderdeel van Fantasize te laten worden.

Je zult nauw samenwerken met onze hoofdredacteur, zij zal jou ondersteunen met het uiteindelijk vormgeven van deze rubriek. Indien je dit leuk vindt en/of ervaring hebt, kunnen we deze functie zo breed maken als jouw horizon reikt.

Bij het zoeken naar relevante inhoud houd je telkens weer rekening met een unieke invalshoek zodat onze content lezers blijft aanspreken.

Heb jij dit in huis?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op ons platform.
 • Je denkt graag in teamverband mee over de inhoud en verbeteringen van Fantasize.
 • Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en researchen van onderwerpen en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.
 • Daarnaast wil je ook actief meeschrijven en onderwerpen uitzetten naar je collega’s. Je staat ervoor open om je netwerk te verbreden.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

 • De wil om samen met ons je stempel te drukken op ons platform
 • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken
 • Je hebt ervaring met verhalend schrijven
 • Jouw kennis en schrijfvaardigheid van het Nederlands ligt op niveau b2 of hoger
 • Je bent zeker 4 uur per week beschikbaar
 • Een flexibele instelling is een pre

Momenteel is dit een onbezoldigde functie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize. Daarnaast bieden wij hoe dan ook de kans om jouw kunnen aan een breed publiek te tonen en jouw werk en jezelf op die manier te kunnen profileren. Candle of Magick, de stand-alone webshop van Fantasize, is daarbij de plaats om jouw werk te verkopen aan een groter publiek.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? We nemen ons werk serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we

.dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd?

Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You cannot copy content of this page