agenda

Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Imagine Film Festival 2018 – Eigenzinnige horror, sciencefiction en fantasy in EYE Amsterdam

april 11 - april 21

Imagine Film Festival 2018 banner

Het grootste Nederlandse festival voor de fantastische film – Imagine Film Festival 2018 – vindt plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april in EYE, Amsterdam. De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films.

Imagine Film Festival 2018 biedt in onze hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera en een grote variëteit aan vertelvormen waaronder virtual reality. Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman Frankenstein. Het volledige programma wordt in februari 2018 bekend gemaakt en de kaartverkoop start op dinsdag 20 maart.

Imagine Film Festival 2018 banner

Imagine Film Festival 2018: meer dan film alleen

Naast de films biedt Imagine Film Festival 2018 een uitgebreid verdiepingsprogramma aan met onder meer workshops, inleidingen, Q&A’s, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells The Hero’s Journey centraal staat. Verder worden festivalbezoekers iedere avond verwelkomd in het Imagine festivalcafé op de vide in EYE voor een dagelijkse talkshow.

Voor genrefilmmakers initieert Imagine Film Festival voor de tweede keer het European Genre Forum (EGF) – een internationaal trainingsprogramma vol trainingssessies, mentor meetings en workshops. Ook presenteert het festival het jaarlijkse Imagine NL, een industrieprogramma en platform voor Nederlandse (genre-)filmmakers.

Over Imagine Film Festival

Imagine Film Festival 2018 logoImagine Film Festival is het grootste en langstlopende filmfestival voor de genrefilm in Nederland dat dankzij een eigenzinnig en fantasierijk programma vol bijzondere en spraakmakende films een divers en avontuurlijk publiek trekt. Jaarlijks worden er meer dan 85 korte films en speelfilms vertoond en vorig jaar trok het festival 20.000 bezoekers.

Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken.

IMAGINE FILM FESTIVAL 2018 INFORMATIE:

Festival: 11 – 21 april 2018, EYE Amsterdam
Tijd: Divers
Prijs: Nog niet bekend, de verkoop van het filmfestival begint op dinsdag 20 maart
Meer informatiewww.imaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival 2018 poster

Comments

comments

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon:
020-679 48 75
Website:
http://www.imaginefilmfestival.nl

Locatie

EYE Amsterdam
IJpromenade 1
Amsterdam, 1031KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 5891400
Website:
https://www.eyefilm.nl/
SHARE

Imagine Film Festival 2018 – Eigenzinnige horror, sciencefiction en fantasy in EYE Amsterdam