web analytics
donderdag, oktober 5

Fantasize zoekt bijdragers!! Redacteur Nieuws en Almanak

Functieprofiel: Redacteur Nieuws en Almanak  (Nederlandse en / of Engelse taal)

Welkom in de wereld van Fantasize, een online platform voor én door liefhebbers van Fantasy in de breedste zin van het woord! We schrijven niet alleen over de ‘klassieke’ Fantasy, maar ook over Science Fiction, thriller, horror en andere aanverwante genres. We streven er naar om dagelijks nieuws, verhalen, achtergrondartikelen en meer aan te bieden voor de Fantasyliefhebbers. Om dit mogelijk te maken, bouwen we op dit moment een team op.

Als het gaat om SFFH vliegt het nieuws je dagelijks om de oren. Evenementen, nieuwe releases, bijzondere gebeurtenissen en ga zo maar door. Omdat onze redactie het ontzettend druk heeft met alle ingezonden content en naastliggende activiteiten, wordt onze almanak een ondergeschoven kindje en dat is zonde. Daarom zoeken wij met grote spoed een toegewijde nieuwsredacteur. Jouw taak als redacteur Nieuws en Almanak is het verzamelen van nieuwsberichten rond de SFFH en dit wekelijks te berichten op Fantasize, in de vorm van onze Almanak(ken). Naar gelang de onderwerpen, hebben we meerdere vormen van de Almanak klaarstaan en graag zien wij deze Almanak(ken) ook in nieuwsbriefvorm verschijnen, als extra dienstverlening naar onze lezers.

Je zult nauw samenwerken met onze hoofdredacteur, zij verzamelt ook consequent allerhande nieuwsberichten en zal jou aansturen waar nodig.

Bij het zoeken naar relevante inhoud houd je telkens weer rekening met een unieke invalshoek zodat onze content lezers blijft aanspreken. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat naast nieuwsgaring vooral de waarheidsvinding bij jou altijd jouw hoogste prioriteit heeft.

Heb jij dit in huis?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Jij bent een creatieve geest met de wil om een stempel te drukken op een startend Fantasymedium.
 • Je denkt graag in teamverband mee over de inhoud en verbeteringen van Fantasize.
 • Je bent daarbij creatief en zelfstandig in het bedenken en researchen van onderwerpen en invalshoeken en je kunt out-of-the-box denken.
 • Daarnaast wil je ook actief meeschrijven en onderwerpen uitzetten naar je collega’s. Je staat ervoor open om je netwerk te verbreden.

Wat vragen we daarnaast nog van jou?

 • De wil om samen met ons je stempel te drukken op een startend fantasymedium
 • Je bent creatief in het bedenken van onderwerpen en invalshoeken
 • Je hebt ervaring met verhalend schrijven
 • Jouw kennis en schrijfvaardigheid van het Nederlands ligt op niveau b2 of hoger, indien je een goede schrijfvaardigheid in het Engels hebt, zijn er zeker ook mogelijkheden.
 • Je bent zeker 4 uur per week beschikbaar
 • Een flexibele instelling is een pré

Momenteel is dit een onbezoldigde functie, wat betekent dat het vrijwillig is. Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning vanuit de kernredactie van Fantasize en evtentuele onkosten worden vergoed. Daarnaast bieden wij hoe dan ook de kans om jouw kunnen aan een breed publiek te tonen en jouw werk en jezelf op die manier te kunnen profileren.

We zijn druk bezig om een systeem op te zetten als bedankje voor jouw bijdragen, vooralsnog in de vorm van cadeaubonnen, zoals de Nationale Boekenbon, – Entertainmentbon, – Bioscoopbon of bonnen van Bol.com. Daarnaast zijn wij voor illustratoren een commerciële insteek aan het ontwikkelen.

Bovenal biedt Fantasize een uitgebreid podium waarop jij al jouw ideeën kwijt kunt.

Serieuze aangelegenheid

Wil je voor Fantasize aan de slag gaan? Hoewel je werk nu onbezoldigd is, willen we je binnen afzienbare tijd een salaris en/of interim opdracht kunnen bieden. Ons werk nemen we dan ook serieus: zo werken wij met deadlines en afhankelijk van de inhoud van je functie kan er gevraagd worden of je deelneemt aan redactie-overleg.

Vergeet niet dat je er een hoop voor terugkrijgt en mede daardoor kun je je netwerk vergroten. Om die reden zijn we

.dus écht op zoek naar talenten die met ons mee willen groeien!

Geïnteresseerd?

Stuur even een e-mail met een voorbeeld van je werk naar karen@fantasize.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You cannot copy content of this page