web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 28: Jim Jarmusch zombiefilm, nieuwe Joss Whedon-serie, Alien 3, RoboCop, Mortal Engines, De Grijze Jager boek 13

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 28 zombies, aliens, jagers en robots! Onafhankelijke filmmaker Jim Jarmusch maakt een zombiefilm met Selena Gomez en Bill Murray, Fantasize verwelkomt Pepper Kay als columnist, Joss Whedon maakt een nieuwe televisieserie voor HBO, het oorspronkelijke script voor Alien 3 verschijnt als stripverhaal, Neill Blomkamp laat RoboCop terugkeren, doe mee met een ontwerpwedstrijd voor Mortal Engines en vier het binnenkort te verschijnen dertiende deel van De Grijze Jager.

Selena Gomez en Bill Murray in Jim Jarmusch zombiefilm

Het zombiegenre is nog lang niet dood, zo blijkt maar weer uit het nieuws dat Selena Gomez en Bill Murray momenteel druk bezig zijn met een zombiefilm van onafhankelijke filmmaker Jim Jarmusch (Broken Flowers, Stranger Than Paradise). Wat het verhaal van de film – The Dead Don’t Die – zal worden is nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval een komedie. Bill Murray (Ghostbusters, Lost in Translation) is geen onbekende in het genre; in Zombieland (waar een vervolg op komt!) speelde hij zichzelf als zombie, hoewel hij al bekend heeft gemaakt dat hij in The Dead Don’t Die geen ondode zal spelen. Selena Gomez is naast haar werk als actrice ook stemacteur in de Hotel Transylvania-films, waar binnenkort het derde deel van verschijnt: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation. Naast Gomez en Murray zullen we ook Adam Driver, Daniel Craig, Steve Buscemi en Tilda Swinton gaan zien. We kunnen niet wachten!

Bron: Variety.com

Pepper Kay nieuwe columnist op Fantasize!

Eind vorige maand interviewden we sciencefictionschrijfster Pepper Kay hier op Fantasize. Pepper Kay is het schrijverspseudoniem van Liesbeth Korsman. Ze heeft vijf sciencefictionboeken op haar naam staan over het interstellair privédetectivebureau Guardner Investigations, gerund door Kit en Jim Guardner. Daarnaast schreef ze twee fantasyromans: Drakenbloed en Drakenspoor. In haar columns op Fantasize zul je haar fascinatie met techniek terugzien, als ook haar ‘anders dan anders’ blik op de wereld om ons heen. Lees haar eerste column Mannen komen van Mars.

Nieuwe Joss Whedon-televisieserie bij HBO

Cultregisseur Joss Whedon is niet voor niets een van de gewildste namen in Hollywood. In zijn imposante portfolio zitten titels als Buffy The Vampire Slayer, Agents of S.H.I.E.L.D., de eerste twee Marvel Avengers-films, The Cabin in the Woods, Dollhouse en Firefly. Geen wonder dat televisiestudio HBO en streamingdienst Netflix enorm tegen elkaar opboden om zijn nieuwe idee voor een televisieserie – The Nevers – realiteit te maken. HBO heeft de strijd gewonnen, door de hele serie meteen in zijn totaliteit te bestellen.

The Nevers zal een epische sciencefiction dramaserie worden over een groepje vrouwen in het Victoriaanse tijdperk, die erachter komen dat ze over speciale krachten beschikken. Ze gaan een missie aan die de wereld zou kunnen veranderen en komen daarbij nietsontziende vijanden tegen. Whedon zelf zal de serie schrijven en regisseren. Klinkt goed? Dachten wij ook.

Bron: Entertainment Weekly

Dark Horse publiceert niet gebruikt Alien 3 script als stripverhaal

Na het overweldigende tweede deel in de Alien-serie, Aliens, waarin Ellen Ripley (Sigourney Weaver) met een team soldaten tegen een overmacht aan Xenomorphs vocht, was het derde deel – Alien 3 – iets totaal anders. Regisseur David Fincher sloot Ripley op in een strafkolonie op een afgelegen planeet, waar nauwelijks wapens aanwezig waren. Een enkele Alien begint daar een nieuwe moordpartij.

Alien 3 had echter een totaal andere film kunnen zijn. Schrijver William Gibson (Neuromancer, Mona Lisa Overdrive) leverde een versie in waarin de overlevende personages uit het tweede deel een rol zouden spelen, in plaats van enkel Ripley. Niets uit zijn script is gebruikt, maar ben je benieuwd hoe zijn verhaal er uit zou hebben gezien, dan kun je binnenkort bij stripuitgeverij Dark Horse terecht. Schrijver en tekenaar Johnnie Christmas zal het script tot stripverhaal ombouwen.

De serie – William Gibson’s Alien 3 – zal vanaf 7 november verkrijgbaar zijn.

Bron: Dark Horse Comics

Neill Blomkamp maakt nieuwe RoboCop

Naast het nieuws over de klassieke filmserie Alien is er nog een leuk nieuwtje over een andere cultserie van het witte doek: RoboCop! Regisseur Neill Blomkamp, die ons indrukwekkende sciencefictionfilms bracht als District 9 en Elysium, heeft aangekondigd dat zijn volgende film RoboCop Returns zal heten.

Onze eigen Paul Verhoeven zette deze half man, half machine, maar 100% politieagent, in 1987 voor altijd in de popcultuur. Na RoboCop 2, met een verhaal van Frank Miller (Batman Returns, 300), werden de films al snel minder. In 2014 kwam er een remake, die nogal onwerkelijk overkwam omdat RoboCop Alex Murphy, ineens moderne robotsupermoves kon uitvoeren gebaseerd op moderne techniek, waardoor zijn menselijkheid in de verdrukking kwam. Iets waar de eerste film nu juist om draaide.

Met Blomkamp aan het roer zal een nieuwe versie wellicht geloofwaardiger worden. Ook de oorspronkelijke schrijvers van RoboCopEd Neumeier en Michael Miner – zijn als producers aan het project verbonden. Zij schreven echter ook de versie uit 2014, dus we zullen zien wat er gebeurt. Tot zover dus goed nieuws, we houden je op de hoogte.

Bron: Deadline

Doe mee met de Mortal Engines artwork wedstrijd

Mortal Engines, de nieuwe film van regisseur Peter Jackson (Lord of the Rings, King Kong), verschijnt 13 december in de bioscoop. Wil je de unieke kans om jouw ontwerptalent aan de regisseur/producer te tonen en deel uit te maken van de marketingcampagne rond deze sciencefictionfilm met rondrijdende steden en ‘girl power’? Doe dan mee met de Mortal Engines ontwerpwedstrijd van Talenthouse.com.

Je opdracht is om een ‘tekening’ te maken gebaseerd op de elementen uit de film en de boekenserie van schrijver Philip Reeve. Gebruik ‘girl power’, de wapens en natuurlijk de steden uit de trailers, de posters en de boeken. Denk ook aan de tagline: ‘Some scars never heal’.

De winnaars worden door Peter Jackson zelf uitgekozen. Het kan zijn dat jouw werk mee wordt genomen in de marketingcampagne rond de film. De winnaars ontvangen ook 2.000 dollar en 15 finalisten zullen 200 dollar ontvangen. Uiteraard zal je naam als credit op je werk in de campagne worden vermeld.

Wees er snel bij, want de wedstrijd sluit over 25 dagen!

Meer informatie: Talenthouse.com

De Grijze Jager Boek 13 in aantocht

Liefhebbers van de fantasy-boekenserie De Grijze Jager kunnen opgetogen zijn. Alweer het 13e deel (!) in de serie zal binnenkort verschijnen, terwijl de serie met deel 12 eigenlijk afgesloten zou zijn. De Australische schrijver John Flanagan schreef deze serie oorspronkelijk als twintig korte verhalen om zijn zoon te stimuleren te gaan lezen. Inmiddels zijn er dus al bijna 13 delen wereldwijd verschenen en zijn er prequels en spin-offs. Het nieuwe deel zal De Grijze Jager: De Clan van de Rode Vos gaan heten.

De boeken worden uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep en gaat voor het grootste deel over Will, een jongen die het liefste ridder wil worden, maar in de leer komt bij Halt, een mysterieuze jager. Will raakt betrokken bij een missie om de moord op de koning te voorkomen en hij komt erachter dat het leven van een jager vele malen avontuurlijker is dan dat van een ridder.

Meer informatie: De Grijze Jager

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 28 EN VERDER:

Column: Column Pepper Kay – Mannen komen van Mars, dat weten we allemaal. En, inderdaad, als ik bij de supermarkt in de rij bij de kassa sta en om me heen kijk, heb ik het idee dat sommige mannen echt niet van deze planeet zijn. Nieuw op Fantasize: de column van sciencefictionschrijfster Pepper Kay!

Column: Column Johan Klein Haneveld – Mijn vijf favoriete sciencefictionboeken, Schrijver en Fantasize columnist Johan Klein Haneveld is al sinds de basisschool sciencefiction liefhebber. Zijn huidige top 5 sciencefictionboeken zijn dan ook stuk voor stuk juweeltjes in het genre. Ontdek zijn SF-must-reads in deze column.

Filmrecensie: The First Purge – Het begin van het einde, ‘The Purge’ is een twaalf uur durende periode waarin elke vorm van criminaliteit is toegestaan in Amerika. Moord, diefstal, aanranding, geweld, vandalisme; het mag allemaal tijdens deze ene nacht van zelfreiniging. In het vierde deel van de filmserie – The First Purge – leren we hoe het allemaal begon.

Fantasize kijktip: Channel Zero: Candle Cove – Televisie is slecht voor kinderen, In 2016 begon de horror anthologie (bloemlezing) Channel Zero waar in elk televisieseizoen een andere populaire ‘creepypasta’ in beeld wordt gebracht. In Channel Zero: Candle Cove zit in het stadje Iron Hill elk kind aan de buis gekluisterd om de poppenserie Candle Cove te kijken. Dan gebeuren er vreemde dingen.

Gamerecensie: LEGO The Incredibles – beleef zelf de avonturen! Met de nieuwe film Incredibles 2 kwam ook meteen de nieuwe LEGO Disney•Pixar’s The Incredibles game op de markt. Een digitaal familiespel in de LEGO-wereld van de familie Parr. Kan jij met je team de gevaren trotseren? Het lot van de wereld ligt weer in jouw handen!

 

Winactie (t/m 20 juli): Three Dark Crowns – Koninginnen winactie: win een boek! In de nieuwe fantasyserie Three Dark Crowns van schrijfster Kendare Blake moeten drie prinsessen op de nacht van hun zestiende verjaardag strijden om het recht de troon van Fennbirn te bestijgen. Benieuwd welke zus gaat winnen? Doe dan mee met onze Three Dark Crowns – Koninginnen winactie!

FANTASIZE AGENDA:

20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 28:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page