Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Castlefest 2018 – 2 t/m 5 augustus, Kasteel Keukenhof, Lisse

augustus 2 - augustus 5

€25
Castlefest 2018 logo

Waan je in een compleet andere wereld op Castlefest 2018, hét Fantasy festival van Nederland. Een feest voor jong en oud, waarbij je, zodra je de poorten doorgaat, een andere wereld instapt. Castlefest is een totaalbeleving met veel muziek, fantasyschrijvers, catering in stijl, middeleeuwse ambachten en een grote markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.

Castlefest 2018 kenmerkt zich door de bijzondere sfeer. Dit maakt dat de vaste bezoekers zich een jaar van tevoren al verheugen op de volgende editie. Het creëert een gevoel waarbij je je enkele dagen in een totaal andere wereld lijkt te begeven. Op de verschillende festivalpodia treden een groot aantal bands op, van Pagan Folk tot Wereld muziek, van Middeleeuwse Rock tot Indie.

Jaarlijks hoogtepunt van het festival is de Wickerman-verbranding. Met bezoekers, standhouders, cateraars en organisatie leef je toe naar het moment dat de Wickerman wordt aangestoken.

Nog geen kaartjes voor Castlefest 2018? Doe mee met onze winactie!

Muziek

Castlefest 2018 SowuloSowulo – Sowulo maakt ‘Viking Folk’, muziek geïnspireerd door het paganisme. De rituele muziek neemt je mee op een reis naar binnen. De akoestische muziek viert het paganistische erfgoed. Het doel van dit muziekproject is om ons spiritueel erfgoed dieper te beleven en te delen. Sowulo brengt dit niet alleen tot uiting in hun mooie conceptuele muziek, maar ook door ieder optreden ritueel te openen.

Hun eerste album, Alvenrad, was toegewijd aan de paganistische jaarfeesten en de vier seizoenen die onze jaarcyclus kent. Het vervolg album, SOL, is een akoestische album en bevat een stijlvolle mix van nieuwe en oude muziek, opgenomen exclusief met akoestische instrumenten. Een groot deel van de thematiek wordt normaal besteed aan de zon, en de cycli die hieruit voortkomen. Toch zal dit album wat aardser klinken, met meer uptempo liederen.

Sowulo speelt op vrijdag en zaterdag op Castlefest 2018.

Castlefest 2018 ÁrstíðirÁrstíðir – Weinig bands kunnen zich meten aan de intense carrière ontwikkeling van de IJslandse band Árstíðir. Ontstaan tijdens de economische crisis in 2008, stonden ze binnen zes maanden na hun debut release bovenaan de IJslandse hitlijsten, om vervolgens tijdens hun internationale tour in 2010 weer te worden tegengewerkt door vulkaanuitbarstingen. De band is sterk blijven staan en inmiddels veroveren zij langzaam de harten op het Europese vasteland.

Eind 2017 deed Árstíðir nog een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en MyrkurIn maart 2018 verscheen hun nieuwe single ‘While This Way’, afkomstig van hun vierde album ‘Nivalis’, dat eind juni verschijnt.

Árstíðir speelt op zaterdag op Castlefest 2018.
 
Keltfest 2018 - Rapalje

Rapalje – Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Wees gewaarschuwd, stilzitten bij Rapalje is moeilijk…

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.

Rapalje speelt op donderdag op Castlefest 2018.

De complete line-up van bands vind je binnenkort in het blokkenschema.

Schrijvers

Dag van het Fantastische Boek - interview Martijn LindeboomMartijn Lindeboom – Martijn Lindeboom schrijft al sinds zijn jeugd sciencefiction en fantasy. Zijn eerste boek, De legende van de Zwarte Wolven, verscheen in 2005. In 2015 werd zijn negende boek gepubliceerd: Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (samen met Debbie van der Zande), een schrijfgids voor beginnende auteurs. Zijn tussenliggende boeken en de ongeveer tachtig gepubliceerde verhalen varieerden van historische fictie, humoristische fantasy en een rechtbankthriller tot sciencefiction, horror, fabels en hedendaagse fictie.

Naast schrijver is Lindeboom Taekwon-Do leraar, jurist, redacteur, schrijfdocent (Schrijversacademie) en voorzitter van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre.

Castlefest 2018 Thomas Olde HeuveltThomas Olde Heuvelt – Thomas Olde Heuvelt won als eerste Nederlander in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down (verschenen in de e-bookbundel Gebroken Spiegels als Vis in de fles) en werd genomineerd voor de World Fantasy Award. Met zijn roman HEX (2013) heeft hij inmiddels wereldwijd succes. In 2016 verscheen het boek bij grote uitgeverijen in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië en vele andere landen. Productiemaatschappijen in L.A. werken aan een verfilming en er zijn plannen voor een graphic novel.
 
Castlefest 2018 Robin HobbRobin Hobb – De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele en prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners – Leerling en Meester – verscheen. Deze trilogie werd vorig jaar door uitgeverij Luitingh-Sijthoff na een lange periode van afwezigheid opnieuw uitgebracht. Nu, meer dan twintig jaar sinds het verschijnen van die oorspronkelijke drie boeken, is Robin Hobb een van de meest succesvolle en oorspronkelijke fantasyschrijvers van de afgelopen eeuw. In het recent verschenen De Boeken van Fitz en de Nar keerde Hobb voor het eerste sinds lange tijd terug naar de wereld van haar meeste geliefde personages, en kwam daarmee een (voorlopig) einde aan het avontuur van FitzChevalric Ziener.

Voor meer schrijvers en andere entertainment op Castlefest 2018, kijk je bij het entertainment programma.

Activiteiten

Je verveelt je geen minuut op Castlefest. Zo kun je meedansen met Balfolk, is er een heidense bende, zijn er games, is er een larpdorp, een uitgebreide markt, veel workshops en meer! Voor alle activiteiten op Castlefest 2018 kijk je bij het programma.

Wicker Ritueel: The Pathfinder

Castlefest 2018 - PathfinderVorig jaar stond de Wickerman in het teken van een nieuw begin, nieuwe paden om te bewandelen. Dit jaar zal de Wickerman een sjamaan belichamen. Deze ‘Pathfinder’ zal ons begeleiden en met zijn wijsheid, moed en kracht bijstaan. Zo zullen wij onze nieuwe paden vinden.
Een reis naar onze diepste verlangens. Een reis naar de wonderen die op ons wachten. De Pathfinder helpt jouw pad te openbaren. Sta open voor nieuw avontuur en passie: jouw bestemming. De energie van de Pathfinder geeft ons kracht en vertrouwen om de blinddoek te kunnen afdoen en de eerste stap te zetten. Ben jij klaar voor de reis?

Castlefest 2018 informatie:

Fantay Festival: 2 t/m 5 augustus
Locatie: Keukenhof, Lisse
Tijd: donderdag 2 aug 10:00 – zondag 5 aug 18:00
Prijs: Divers, in de voorverkoop: vrijdagticket 
€ 23,85 / zaterdagticket € 25,69 / zondagticket € 23,85 / Passepartout € 57,43 / Kinderen gereduceerd tarief
Tickets via: Castlefest/tickets
Meer informatie: Castlefest.nl

Comments

comments

Locatie

Landgoed Keukenhof
Keukenhof 1
Lisse, Noord-Holland 2161 AN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088-8882662
Website:
http://www.castlefestwinter.nl

This site is protected by wp-copyrightpro.com

SHARE

Castlefest 2018 – 2 t/m 5 augustus, Kasteel Keukenhof, Lisse