web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 25: The Dark Tower, Star Trek, Westworld, Pokémon Sun & Moon-Celestial Storm

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 25 spellen, boeken en televisieseries: The Dark Tower strips naar een nieuwe uitgeverij, een pilot voor Y: The Last Man met Jodie Foster,  nieuwe Star Trek-series in de planning, een Westworld mobile game in de problemen, Clive Barker maakt een Nightbreed-televisieserie en een uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game:  Pokémon Sun & Moon-Celestial Storm.

Stephen King’s The Dark Tower stripboeken naar uitgeverij Gallery 13

Ben je liefhebber van de The Dark Tower boeken van Stephen King, dan ben je vast op de hoogte dat stripuitgeverij Marvel twee projecten rond De Donkere Toren heeft uitgegeven: vijf stripseries die zich afspeelden voor de gebeurtenissen uit de boeken, waarvan de eerste serie The Gunslinger Born heet en een serie van zes stripboeken die het hoofdverhaal van The Gunslinger (het eerste boek van The Dark Tower) als stripverhaal bracht. Al deze series zijn geschreven door stripschrijver Peter David en Robin Furth, de onderzoeksassistent van Stephen King.

Mocht je deze kwaliteitsstrips toch gemist hebben, niet getreurd, Stephen King brengt de strips opnieuw uit bij stripuitgeverij Gallery 13, dat onderdeel is van uitgeverij Simon & Schuster, die ook de uitgeefrechten hebben voor het meeste werk van de koning der horror. Hiermee is het zeer uitgebreide portfolio van Stephen King inmiddels zo goed als onder één dak en wordt het voor de fans eenvoudiger om hun verzameling compleet te maken.

Gallery 13 zal op 14 augustus het eerste deel van de prequel stripserie uitbrengen onder de nieuwe naam Dark Tower: Beginnings voor $ 24,99. Om de twee weken zal een nieuw deel verschijnen. In het voorjaar van 2019 zal vervolgens de stripserie van The Dark Tower zelf verschijnen.

Bron: Entertainment Weekly

Jodie Foster in Y: The Last Man?

Een vraag voor onze mannelijke lezers: wat zou jij doen als je de enige man op aarde was? In de stripserie Y: The Last Man van Brian K. Vaughan en Pia Guerra moet Yorick Brown deze vraag beantwoorden. Hij is namelijk de enige overlevende van een mysterieuze ziekte die elk Y-chromosoom op aarde heeft weggevaagd. Yorick gaat op reis om zijn vriendin te zoeken en om uit te vinden wat er gebeurd is en waarom hij de enige man is die nog leeft.

Deze stripserie uit het Vertigo-label van stripuitgeverij DC krijgt een pilot televisieaflevering bij netwerk FX en de geruchten gaan dat actrice Jodie Foster in gesprek is om de moeder van Yorick te spelen. Jodie Foster ken je onder andere van The Silence of the Lambs. Ze speelt ook de hoofdrol in de film Hotel Artemis, die vanaf deze week in de bioscopen draait. Lees ook de Fantasize-recensie van Hotel Artemis.

De pilot aflevering van Y: The Last Man wordt geschreven door Michael Green (Logan, American Gods, Blade Runner 2049).

Bron: That Hashtag Show

Nieuwe Star Trek-series in de planning

Het succes van de nieuwe Star Trek-serie Star Trek: Discovery is voor televisiezender CBS reden om meer verhalen in het universum van Gene Roddenberry te ontwikkelen. Als eerste stap hebben ze producer Alex Kurtzman een vijfjarig contract aangeboden om voor de zender nieuwe Star Trek-projecten op te zetten. Er zou zo’n 5 miljoen dollar per jaar mee gemoeid zijn.

Kurtzman wordt hiermee de leidende creatieve geest van de serie en zal daarnaast nieuwe series, miniseries en animatieseries ontwikkelen. Er doen momenteel hardnekkige geruchten de ronde dat een van die series de terugkeer van Captain Jean-Luc Picard zal betekenen, gespeeld door Patrick Stewart. Deze geruchten worden niet in de laatste plaats door Stewart zelf verspreid.

CBS weigert echter elke bevestiging en geeft aan dat niets zeker is. Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery wordt op dit moment gemaakt en zal in Amerika begin 2019 verschijnen. De serie kun je in Nederland bekijken op Netflix.

Bron: The Hollywood Reporter

Westworld mobile game beschikbaar, makers aangeklaagd

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft een mobile game van de hitserie Westworld uitgebracht voor iOS en Android. Het spel is geschreven door de makers van de televisieserie en geeft je de leiding over een Westworld-park. Je zult onder andere Bernard, Delores en Maeve tegenkomen. Het spel speelt zich af tijdens de gebeurtenissen van het eerste seizoen en bevat RPG-elementen. Je bedient de aspecten van je pretpark via eenzelfde interface als op de tablets in de serie.

Warner zit echter in de problemen met de game. De ontwikkelaar van het spel – Behaviour Interactive – heeft namelijk ook meegewerkt aan de mobile game Fallout Shelter voor spellenmaker Bethesda Softworks. Die laatste vindt dat het Westworld-spel wel bijzonder veel lijkt op de gameplay van Fallout en overduidelijk van dezelfde broncode gebruik maakt. Er is zelfs een bug in het spel, dat ook in een eerdere versie van Fallout Shelter zat. Het lijkt erop dat Bethesda een punt heeft.   

Meer informatie: www.westworldmobile.com

SyFy maakt een reboot van de Clive Barker film Nightbreed voor televisie

Televisiezender SyFy is bezig met een reboot van de film Nightbreed, gebaseerd op de korte (strip)verhalenbundel Cabal van horrorlegende Clive Barker. Het verhaal zal een televisieserie worden, geschreven door Josh Stolberg (Piranha 3D, Jigsaw). Nightbreed gaat over rassenverschillen in Amerika, waarbij de rassen in dit geval mensen en monsters zijn. De hoofdrolspelers zijn een verborgen groep half-mensen, half-monsters die op zoek zijn naar een schuilplaats en op de vlucht zijn voor mensen die niets moeten hebben van iemand die anders is.

Clive Barker, regisseur en schrijver van de Nightbreed-film, zal een van de producers van de serie zijn. De makers zeggen dat er momenteel geen relevantere tijd is om dit verhaal weer onder de aandacht te brengen. We zullen voor je in de gaten houden waar en wanneer de serie in Nederland te zien is.

Bron: Deadline.com

Sun & Moon-Celestial Storm voor Pokémon Trading Card Game

Vanaf 3 augustus kun je gebruik maken van een nieuwe uitbreiding voor het kaartspel Pokémon Trading Card Game. De uitbreiding heet Sun & Moon-Celestial Storm en geeft je nieuwe Pokémon-GX, waaronderArticuno-GX, Blaziken-GX, Scizor-GX, Stakataka-GX en Rayquaza-GX en nieuwe Prism Star-kaarten vanLatios, Latias en Jirachi.

In totaal telt de uitbreiding meer dan 160 kaarten, waaronder de drie Prism Star-kaarten, 11 Pokémon-GX en 27 trainer-kaarten. Wil je de Sun & Moon-Celestial Storm uitbreiding als eerste proberen, dan kun je van 21 tot 29 juli naar try-out toernooien die in Nederland plaatsvinden.

Meer informatie: www.pokemon.com/nl / fli.pokemontcg.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 25 EN VERDER:

Column: Column Johan Klein Haneveld – Euro-5: de eerste sciencefiction die mijn verbeelding aanwakkerde, Waar halen sciencefictionschrijvers hun inspiratie vandaan? Voor auteur Johan Klein Haneveld waren het de boeken over Euro-5, van schrijver Bert Benson. Lees over zijn voorliefde voor sciencefiction en SF-boeken van Nederlandse bodem.

Vertellingen: De Con-Artist – deel 1 – Wouter van Gorp, Vijf jongvolwassen mannen met halfslachtige baarden en slonzige kleding roepen per ongeluk een demon op. Wat nu? Lees De Con-Artist van Wouter Van Gorp uit zijn nieuwe bundel Schemerwoorden. Deel twee lees je hier.

Filmrecensie: Hereditary – De engste film sinds The Exorcist of leuk voor een avond? Als horrorliefhebber moet je onder een steen geleefd hebben, als je niet van Hereditary gehoord hebt. De film is bestempeld als de engste horror sinds járen en is vergeleken met The Excorcist. Doet de film wat het belooft of is het meer marketing dan mening?

Boekrecensie: De kleine Odessa IV: de val van Scribopolis – boek 2, kan Odessa de wereld van Scribopolis redden? Een eigenwijs meisje, een rare vogel en een hoop slechteriken. Stop er nog wat legendarische schrijvers zoals Shakespeare en Kafka en helden als Achilles en sir Lancelot bij en je hebt een superboek. De serie De Kleine Odessa van de Vlaamse auteur Peter van Olmen is een geweldige mix van dit alles.

Winactie (t/m 28 juni): The Incredibles 2 winactie – Win ongelooflijke merchandise! The Incredibles 2 gaat meteen verder met de belevenissen van het supergezin Parr, dat het juiste probeert te doen in een maatschappij waarin superhelden illegaal zijn. Doe mee met onze The Incredibles 2 winactie en maak kans op een badlaken, rugzak en stuiterbal.

Winactie (t/m 30 juni): Black Panther blu-ray en dvd-winactie – Win een koninklijke blu-ray of dvd! De Marvel-film Black Panther is verschenen op blu-ray en dvd. Wil jij deze koninklijke film ook in huis? Doe dan mee met onze Black Panther blu-ray en dvd-winactie en maak kans op de blu-ray of dvd, met sleutelhanger die gloeit in het donker!

FANTASIZE AGENDA:

20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 25:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page