web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 18: Blumhouse Spawn, Vampire: Lost Kindred, The Originals 5, Westworld 3, Nazi zombies, Guardians of the Galaxy 3 en Swamp Thing

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18 is het voornamelijk griezelen geblazen. Blumhouse werkt aan een Spawn-film, veel vampieren in Vampire: Lost Kindred en het nieuwe seizoen van The Originals. Eind dit jaar komen er Nazi zombies in de bioscoop in de film Overlord en komt er een live action serie van Swamp Thing voor de nieuwe streamingdienst DC Universe. Verder nieuws over Westworld seizoen 3 en Guardians of the Galaxy 3!

Blumhouse werkt aan Spawn-film

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18: Spawn

Deze week is de nieuwe horror/thriller Truth or Dare van Blumhouse Productions uitgekomen in de bioscoop. De recensie van Fantasize redacteur Daniel kun je hier lezen. De filmstudio is bekend van onder andere Get Out en Happy Death Day en elk nieuw project wordt gretig door de fans en de media ontvangen.

Een van die nieuwe projecten is bijzonder, omdat het de inmiddels bekende Blumhouse-stijl combineert met het superheldengenre: Spawn. Deze demonische anti-held is bedacht door stripmaker Todd McFarlane, die rond 1988 beroemd werd bij Marvel met zijn vernieuwende tekeningen voor Spider-Man. In 1992 brak hij met de grote stripuitgeverijen, samen met andere toptekenaars van dat moment (waaronder Rob Liefeld, de bedenker van Deadpool). Samen richtten ze stripuitgeverij Image Comics op, dat tot op dit moment een grote speler in de markt is.

Spawn gaat over de gekwelde ex-huurling Al Simmons, die een pact met een duivel sluit om herenigd te worden met zijn gezin. Dit loopt natuurlijk niet zoals hij gedacht had en Simmons wordt een demonische pion van de duivel, die bovennatuurlijke tegenstanders op zijn pad krijgt. Perfect voor een Blumhouse-film dus.

De geruchten gaan dat het project op gang gebracht is en de eerste acteurs benaderd zijn, waaronder Jamie Foxx (The Amazing Spider-Man 2, Django Unchained) voor de titelrol. Todd McFarlane ziet de film graag in 2019 verschijnen, met een duidelijke horror-stempel erop. Als Foxx gaat meedoen, zal dit vast goedkomen. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Bron: ThatHashtagShow.com

Vampire: Lost Kindred uitbreiding beschikbaar

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18: Vampire: The Eternal Struggle – Lost Kindred

Onlangs keek Fantasize redacteur Yvette de documentaire World of Darkness, die draaide op het Imagine Film Festival. Lees haar recensie hier. De documentaire gaat over de wereld van het populaire rollenspel Vampire: The Masquerade. Ben je liefhebber van de moderne vampier en hou je van kaartspelen, dan is er goed nieuws. Het kaartspel Vampire: The Eternal Struggle is opnieuw uitgegeven. Het spel speelt zich af in de wereld van Vampire: The Masquerade en je kunt het met meerdere spelers tegelijk spelen.

Na acht jaar is het spel dus weer terug en komt er als eerste uitgave een nieuwe uitbreiding uit: Vampire: The Eternal Struggle – Lost Kindred. De uitbreiding richt zich op de bloedlijn van ‘The Kindred’, een geslacht dat geheimen binnen geheimen meebrengt. Er zijn enkel geruchten bekend over The Kindred, maar ze spelen een belangrijke rol in de ‘eeuwige strijd’. Hierna zullen de pakketten Keepers of Tradition en Heirs to the Blood herdrukt worden.

Het spel wordt uitgegeven door Black Chantry en is online verkrijgbaar. Je kunt het kaartspel ook vinden bij de betere spellenspeciaalzaak.

Bron: WorldofDarkness.com

Nieuw seizoen van The Originals en Westworld

Tegenwoordig mag je wel een personal assistant inhuren om bij te houden wanneer er een nieuw seizoen uitkomt van al je favoriete series. Gelukkig helpt Fantasize je een handje.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18: The Originals

Ten eerste kun je op Netflix op dit moment terecht voor Seizoen 5 van The Originals. In deze spin-off van The Vampire Diaries draait het om de Mikaelson vampiers, die in New Orleans moeten strijden om de macht in hun stad terug te krijgen. Seizoen 5 is de afsluiter van de serie, alhoewel het er op lijkt dat er naar een nieuwe spin-off van The Vampire Diaries wordt toegewerkt. Het draait ditmaal in grote lijnen om Hope (Danielle Rose Russel), de dochter van Klaus Mikaelson. In dit laatste seizoen zullen nieuwe personages worden geïntroduceerd, waarmee een nieuwe spin-off gemaakt kan worden. We houden het voor je in de gaten.

Ook leuk nieuws van HBO: de populaire serie Westworld krijgt een derde seizoen! Op dit moment kun je in Nederland naar het tweede seizoen van de sciencefictionwestern kijken bij Ziggo. De serie is geproduceerd door enkele zwaargewichten uit Hollywood, waaronder J.J. Abrams. Daarnaast wordt de serie geschreven door onder andere Michael Crichton, een auteur met meerdere klassieke sciencefictionthrillers op zijn naam, waaronder Jurassic Park. De serie speelt zich af in het themapark Westworld, waar androïdes aan al je wensen tegemoet komen. Maar daar waar de menselijke aard zich ongeremd kan uitleven in alle zondes die er bestaan, gaat het natuurlijk al snel mis. Voorlopig kun je je dus nog uitleven in alle verrassingen en plotwendingen die de serie voor je in petto heeft!

Bron: Netflix.nl, TheWrap.com

Meer fantastische projecten van J.J. Abrams

We blijven nog even over de schouder van producent J.J. Abrams meekijken. De gevierde filmmaker die ons Lost en Cloverfield bracht en verantwoordelijk is voor de nieuwe universums van Star Wars en Star Trek, heeft nog een hoop nieuwe, bijzondere projecten voor je op touw staan.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18: Overlord

Zo is daar de film Overlord, die 25 oktober in Nederland in de bioscopen moet verschijnen. Deze film van regisseur Julius Avery gaat over twee Amerikaanse soldaten die zich op D-day achter de vijandelijke linies bevinden. Waarom is dat een fantastische film, horen we je vragen? Twee woorden: Nazi zombies! Overlord is een horrorfilm waarin de hoofdrolspelers te maken krijgen met bovennatuurlijke krachten, waarmee de Tweede Wereldoorlog een heel andere wending kan krijgen.

Naast dit project werkt Abrams ook aan een andere film van Julius Avery: The Heavy. Deze film zal een thriller worden in het superheldengenre. Ook in deze film zal er een twist gegeven worden aan de gangbare verhalen rond het superheldenthema. Hoe bijzonder die twist zal worden, is natuurlijk nog afwachten. Er zijn meerdere pogingen gedaan om iets nieuws in het genre te doen, zoals Hancock met Will Smith. Daarnaast staan er al enkele duistere superheldenfilms op het programma, zoals de hierboven genoemde Spawn en Nightwatch van Spike Lee, die we noemden in de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 11. Die laatste twee titels lijken ook nog eens bijzonder op elkaar, maar dat terzijde.

 Bron: The Hollywood Reporter

Guardians of the Galaxy 3!

Even een kort nieuwtje tussendoor, waar verder geen tekst en uitleg bij nodig is: Chris Pratt heeft aangekondigd dat het filmen van Guardians of the Galaxy 3 volgend jaar van start gaat. Zoals de legendarische Marvel-schrijver Stan Lee zegt: “Nuff said!”

Bron: Het Twitter-account van Chris Pratt

Live Action Swamp Thing op DC Streaming

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18: Swamp Thing

Stripuitgeverij DC Comics is onderdeel van de Warner Bros familie en heeft daarmee de middelen om een eigen streamingdienst op te zetten. Voor deze DC Universe streamingdienst is nu een live action serie gebaseerd op Swamp Thing aangekondigd. Regisseur James Wan (Aquaman) zal als producent optreden.

Briljante wetenschapper Alec Holland komt in de problemen als iemand hem probeert te vermoorden. Holland vlucht na een rampzalige gebeurtenis en verdwijnt in de moerassen rond Louisiana. Hij versmelt met het plantenleven en verandert in Swamp Thing. In de jaren 80 zette stripauteur Alan Moore de stripwereld op zijn kop, door de ontstaansgeschiedenis van Swamp Thing volledig om te gooien. Sindsdien is het personage een van de belangrijkste horrorhelden uit het DC stripuniversum. Ook John Constantine dook voor het eerst op in de Swamp Thing serie.

Swamp Thing was al eerder te zien in een film van Wes Craven uit 1982 en in een televisieserie uit 1990. Andere shows die in ontwikkeling zijn voor de DC Universe streamingdienst zijn: Titans, Metropolis, Young Justice: Outsiders en Harley Quinn. Heb jij ruimte in je budget voor nog een streamingabonnement?

Bron: CBR.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 18 EN VERDER:

Fantasize Special: Fantasize Superman Special: The Man of Steel is 80!, In deze Fantasize Superman Special verdiepen we ons in de historie van Superman, nemen we een kijkje naar het nieuws dat rond de verjaardag van The Man of Steel verschijnt en deelt onze Karen haar voorliefde voor de held met de rode cape. Lees deze Fantasize Special vol bijzondere gebeurtenissen uit de kleurrijke carrière van Superman.

Boekrecensie: The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen – zinderend Young Adult debuut, Het eerste deel van The Orïsha Legacy – Bloed en Beenderen – is het debuut van schrijfster Tomi Adeyemi. In een soort Afrikaanse setting laat zij een wereld zien met rassenhaat en onderdrukte minderheden. Doe daar een snufje magie en een onmogelijke liefde bij en je hebt een boek dat je in één ruk wil uitlezen.

Filmrecensie: Truth or Dare – Zeg eerlijk, durf jij te spelen?, Truth or Dare is de nieuwe thriller van Blumhouse. De film, geregisseerd door Jeff Wadlow geeft een nieuwe, angstaanjagende twist aan het bekende truth or dare-spel. En wie speelt moet vier regels onthouden: Wie gevraagd wordt, doet mee. Vertel de waarheid of sterf. Doe de uitdaging of sterf en natuurlijk: blijf spelen of sterf.

Filmrecensie: Jumanji: Welcome to the Jungle op Blu-Ray en dvd – een kijkje in de wereld achter de jungle, Toen Jumanji: Welcome to the Jungle in de bioscoop verscheen, bekeek Fantasize hem in 4DX. Die kermisattractie past perfect bij een wilde film als deze, maar blijft Jumanji: Welcome to the Jungle op Blu-Ray en dvd overeind in je huiskamer? Redacteur Yvette bekeek hem voor het antwoord.

Winactie (t/m 10 mei): Truth or Dare-winactie – Win vrijkaartjes en een t-shirt als je durft! In Truth or Dare moet je spelen om te overleven, waarbij de waarheid vaak afgrijselijker is dan de gevraagde opdrachten. Fantasize daagt je uit om naar deze nieuwe, bovennatuurlijke thriller van Blumhouse Productions te gaan. Win vrijkaartjes in onze Truth or Dare-winactie!

Winactie (t/m 15 mei): Jumanji: Welcome to the Jungle Blu-Ray en dvd-winactie – Win deze wilde film! In het avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle worden vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnen gesleurd. Voor ze het weten, worden ze dieper de junglewereld van het spel ingetrokken. Doe mee met de Jumanji: Welcome to the Jungle Blu-Ray en dvd-winactie.

FANTASIZE AGENDA:

16 mei: Pathé Deadpool Night
16 en 19 mei: Kinepolis Deadpool nachtpremière en marathon
20 mei: Geek Fest! – Rotterdam
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 18:

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 18

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page