Fantasize Superman Special: The Man of Steel is 80! – Action Comics #1000

Superman is 80 geworden. Op 18 april 1938 verscheen Action Comics #1, met daarin het eerste verhaal over deze superheld. Het is de geboorte van het Amerikaanse superheldengenre en de bijbehorende stripindustrie. Superman zelf groeide uit tot icoon en een symbool van de Amerikaanse samenleving.

In deze Fantasize Superman Special verdiepen we ons in de historie van Superman, nemen we een kijkje naar het nieuws dat rond de verjaardag van The Man of Steel verschijnt en deelt onze Karen haar voorliefde voor de held met de rode cape. Lees deze Fantasize Special vol bijzondere gebeurtenissen uit de kleurrijke carrière van Superman.

In een Fantasize Special zetten we een special onderwerp in de schijnwerpers. In deze eerste is de eer aan Superman, met het verschijnen van Action Comics #1000 viert de alom geliefde Kryptoniër zijn 80e verjaardag en dus zet Fantasize hem in het zonnetje.

Fantasize Superman Special: de rijke historie van Clark Kent / Kal-El

Superman nummer 1

Superman #1

Het begint allemaal als tieners Jerry Siegel en Joe Shuster uit Cleveland, Ohio hun Superman bedenken. Siegel en Shuster boden hun strip aan bij verschillende kranten – op dat moment de grootste markt voor strips – maar kregen geen voet aan de grond. Superman was te apart om te zullen slagen, volgens de krantenuitgevers. Uiteindelijk publiceerden ze hun verhaal in Action Comics #1.
Van Action Comics zou al snel meer dan een half miljoen exemplaren verkocht worden. De held met de rode cape is uit de startblokken.

Hoe het verder ging, lees je in onze Superman Special!

 

Kijk hier voor het totale Fantasize Superman Special overzicht, met de artikelen:

Mis geen special meer!

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 4 nieuwsbriefFantasize bundelt de speciale artikelen in een Fantasize Special tot een Fantasize Specials nieuwsbrief. Het nieuws, de achtergronden, columns en andere zaken rond het speciale moment zetten we overzichtelijk in een mooie nieuwsbrief, waar je je op kunt abonneren.

Fantasy-service dus! Wil je geen Special missen? Meld je dan hier aan voor de Fantasize Specials nieuwsbrief.

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

Jumanji: Welcome to the Jungle op Blu-Ray en dvd groep
Previous post

Jumanji: Welcome to the Jungle op Blu-Ray en dvd - een kijkje in de wereld achter de jungle

Truth or Dare groep
Next post

Truth or Dare - Zeg eerlijk, durf jij te spelen?