web analytics
maandag, mei 20

Fantasize Week Almanak – Week 50: DISNEY KOOPT FOX, STAR WARS BATTLEFRONT II – THE LAST JEDI, SUPERMAN CULTUREEL ERFGOED EN SHE-RA

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 50 nieuws over de megadeal tussen Disney en Fox, een The Last Jedi seizoen voor Star Wars Battlefront II, Superman in de National Film Registry, de terugkeer van Arsenal in Arrow en Netflix wil She-Ra.

DISNEY KOOPT FOX FILM EN TV

Veruit het grootste nieuws van afgelopen week was de megadeal tussen Walt Disney Co en Twenty-First Century Fox. Het huis van de muis neemt de film- en televisie studio’s, kabelnetwerken en internationale televisieproducties van het bedrijf van Rupert Murdoch over voor een duizelingwekkend bedrag van 52,4 miljard dollar in aandelen! Er wordt ook een schuld van 13,7 miljard overgenomen. Disney krijgt hiermee ook een meerderheidsbelang in de streamingdienst Hulu. Dit laatste past perfect bij de plannen van Disney om binnenkort een eigen streamingdienst te lanceren, met eigen content.

Disney zet hiermee een belangrijke stap om opkomende concurrenten Netflix en Amazon bij te houden, maar er wordt met argusogen naar de deal gekeken. Onder andere de Democraten willen onderzoek, om te kijken of de media gigant niet te oppermachtig wordt en het publiek gelimiteerd wordt in aanbod en keuze in aanbieders.

De deal is dus nog niet goedgekeurd en het zal zeker nog 12 tot 18 maanden duren, voor alles in kannen en kruiken is. Fans van het Marvel Cinematic Universum juichen echter al, want eigenaar Disney krijgt met deze deal ook de filmrechten van The Fantastic Four en The X-Men terug. Een saillant detail: de televisierechten van de jaren ’60 Batman-televisieshow met Adam West, is ook van Fox en straks dus van Disney …

Meer informatie: Reuters.com

ARSENAL KEERT TERUG IN ARROW

Voor liefhebbers van de serie Arrow is er goed nieuws: acteur Colton Haynes keert terug als Roy Harper, Arsenal. De boogschietende held die Green Arrow Oliver Queen bijstaat, hebben we voor het laatst gezien aan het einde van Arrow seizoen 3. Vanaf aflevering 15 in seizoen 6, komt Arsenal weer terug voor een korte verhaallijn, dat volgens producent Marc Guggenheim grote consequenties heeft voor Star City.  Arrow wordt in Amerika verder uitgezonden vanaf 18 januari op CW.

Bron:  FandomWire.com

Fantasize Week Almanak – Week 50: Colton Haynes as Arsenal — Photo: Cate Cameron/The CW

STAR WARS BATTLEFRONT II – THE LAST JEDI SEASON

Deze week kon je op Fantasize de Star Wars: The Last Jedi recensie van megafan Karen lezen. Heb je ook genoten van de film, dan kun je nog even verder genieten met de gratis content voor de game Star Wars Battlefront II – The Last Jedi Season. Speel in deze uitbreiding als Rebel of vecht mee met The First Order. Je krijgt aan de ene kant Finn als speelbaar personage in de multiplayer en aan de andere kant Kapitein Phasma. De gevechten vinden plaats op twee nieuwe locaties uit de film: 20-tegen-20 Galactic Assault gevechten op Crait en 12-tegen-12 Starfighter Assault ruimtegevechten boven de planeet D’Qar.

Verder zijn er nieuwe single player missies, waarin je als Iden Versio geheimen van het ontstaan van de First Order leert, die leiden naar de gebeurtenissen in de Star Wars: The Last Jedi bioscoopfilm.

Bekijk de trailer van het The Last Jedi Season hier

Meer info over de game vind je hier

SUPERMAN, THE GOONIES EN MEER IN DE NATIONAL FILM REGISTRY

Elk jaar publiceert de Library of Congress, Amerika’s oudste federale culturele instituut, een lijst van films in de periode 1905 – 2000 die van belang zijn voor het Amerikaanse erfgoed. De lijst van 25 films die zo in het National Film Registry komen, hebben grote culturele, historische en/of esthetische waarde voor het Amerikaans erfgoed. Dit jaar staan er films op de lijst als Die Hard, Titanic, Memento en Spartacus, maar ook regisseur Richard Donner ziet twee van zijn films bewaard blijven voor het nageslacht: Superman uit 1978 en The Goonies uit 1985.

Hiermee komt het totaal aantal films in de National Film Registry op 725 stuks.

Bron: Deadline.com

NETFLIX BESTELT SHE-RA REBOOT

Twee Almanakken geleden kondigden we het nieuws aan over een nieuwe Masters of the Universe film van David S. Goyer. Daarmee is de kous nog niet af voor de jaren ’80 tekenfilmserie, want ook de spin-off She-Ra: Princess of Power wordt nieuw leven ingeblazen. In samenwerking met Dreamworks Animation brengt Netflix volgend jaar een moderne insteek vol girl power over Princess Adora, de tweelingzus van Prince Adam (He-Man), die, als zij het ‘Sword of Protection’ gebruikt, verandert in She-Ra.

She-Ra: Princess of Power is een spin-off van He-Man and the Masters of the Universe uit 1985 en zal geschreven worden door Noelle Stevenson, bekend van de webcomic Nimona.

Bron: Comic Book Resources

EN VERDER in de Fantasize Week Almanak – Week 50:

Recensie: Star Wars: The Last Jedi

Recensie en Interview: Jumanji: Welcome to the Jungle 4DX + Interview Doron Kurz

Striprecensie: Het Narrenschip 5 – Puzzel

Column: Johan Klein Haneveld – Roger Leloup: Een titanische bron van inspiratie

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak – Week 50

Fantasize Week Almanak – Week 50: Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.

You cannot copy content of this page