web analytics
maandag, mei 16

FANTASIZE WINACTIE – The Dark Tower blu-ray/dvd (Update – winnaars bekend)

De verfilming van het magnum opus The Dark Tower van horrorauteur Stephen King verschijnt morgen op blu-ray en dvd en Fantasize geeft je de kans een exemplaar te winnen! De film raakt aan verschillende boeken (en hun verfilmingen) uit het gigantische oeuvre van de schrijver. Je hoeft geen King-fan te zijn om de The Dark Tower blu-ray/dvd te winnen, maar het helpt wel. Durf je het aan?

Het universum in The Dark Tower is gebaseerd op de zeven delen in de gelijknamige boekenserie van Stephen King. De serie bestaat uit acht boeken, want deel IV bestaat uit twee delen. Het verhaal in The Dark Tower bevat op zijn beurt weer allerlei verwijzingen naar klassieke werken van Stephen King. De serie is daarmee voor de fans een feest van herkenning, maar is los daarvan ook een zeer ambitieus, duister avonturenverhaal en een fijne mix van western, horror, sciencefiction en fantasy elementen. King zelf ziet het als zijn eigen Lord of the Rings. Het verfilmen van zo’n uitgebreid verhaal levert natuurlijk de nodige uitdagingen op en hier lees je op Fantasize wat we van het resultaat vonden.

Win The Dark Tower blu-ray/dvd 

Voor nu kun je echter zelf kans maken op een The Dark Tower blu-ray/dvd. We verloten in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment twee exemplaren van zowel de blu-ray als de dvd.

Zo doe je mee:

Beantwoord onze duistere The Dark Tower blu-ray/dvd vragen en e-mail je antwoorden naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van The Dark Tower winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: geef even aan of je voorkeur uitgaat naar een blu-ray of dvd.

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 28 december.

De vragen:

1) Walter – ‘The Man in Black’ – gespeeld door Matthew McConaughey is in The Dark Tower de vijand van hoofdrolspeler Roland (Idris Elba) – ‘The Gunslinger’. Op zijn beurt is Roland gebaseerd op ‘The Man With No Name’. Wie is deze man zonder naam, waar King zijn personage op baseerde?

2) The Man in Black is een demonische tovenaar en rechterhand van de mysterieuze ‘Crimson King’. Dit oeroude kwaad staat bekend onder vele namen, waaronder de naam Randall Flagg. In welk werk van Stephen King komen we Randall Flagg nog meer tegen?

3) Naast het personage uit vraag twee, zie je in The Dark Tower veel meer verwijzingen naar klassieke elementen uit verhalen van Stephen King. Naar welk boek verwijst de scène op onderstaande foto?

Alvast een stukje van de Donkere Toren beklimmen? Kijk op www.thedarktower-movie.com

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes!

UPDATE:

En de winnaars zijn …

E. Timmers, R. Frank, M. van der Schoor en W. van Vondel.

Alle winnaars gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op.

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen waren: 1) De man zonder naam is het hoofdpersonage (‘de held’) uit de Spaghetti-Westerns van Sergio Leone, gespeeld door Clint Eastwood  2) Randall Flagg kom je ook tegen in The Stand en The eyes of the Dragon. Men gaat er ook van uit dat Raymond Fiegler uit Hearts in Atlantis en Randall Flagg een en dezelfde persoon zijn. Tot slot 3) De naam Pennywise verwijst uiteraard naar IT.