Fantasize Week Almanak week 45: van Blizzard tot stoere mannen voor Redbad

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie wekelijks de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Met deze week de Fantasize Week Almanak – Week 45: nieuws over Blizzard, Lord of the Rings, Redbad, Marvel en meer. Veel leesplezier!

Dit zijn alle Blizzard-onthullingen op een rijtje

Blizzard onthult spannende dingen over Hearthstone, Overwatch, World of Warcraft én StarCraft II. Zo krijgt Overwatch een nieuwe Heroe genaamd Moira die valt onder de Healer-klasse. Moira kan haar teammaten healen en tegenstanders damage aan doen.

Voor de populaire card game Hearthstone komt er een nieuwe expansion aan. Kobolds and Catacombs zoals de uitbreiding heet zal draaien om ‘de roots van Fantasy’ en bevat een nieuwe set kaarten, naar verwachting 130 nieuwe en een interessante uitbreiding van de single-player.

World of Warcraft – de legendarische MMORPG van Blizzard – zal volgend jaar een nieuwe uitbreiding erbij krijgen;  ‘Battle for Azeroth. Dit betekent ook een nieuwe level-cap, nieuwe continenten en speelbare rassen. Daarnaast gaat World of Warcraft terug naar zijn roots met de nieuwe vanilla-servers.

Tot slot wordt StarCraft II een free-to-play game. Spelers hoeven het spel niet meer aan te schaffen; een deel van de content is gratis.

Overigens, volgens XGN is Overwatch in het weekend van 17 november 2017 gratis te spelen.

(C) Blizzard

Bron: Apparata

‘Warner Bros overweegt serie te maken van Lord of the Rings’

Producent Warner Bros. overweegt in samenspraak met de erfgenamen van de overleden schrijver J.R.R. Tolkien en Amazon Studios een televisieserie gebaseerd op de Lord of the Rings-trilogie te maken. In totaal verschenen er eerder zes Lord of the Rings-films: de trilogie gebaseerd op het gelijknamige boek en drie prequel-films, gebaseerd op het Tolkien-boek The Hobbit.

Gedacht wordt dat de erfgenamen van Tolkien achter het idee zitten en met deze samenwerking zou een einde komen aan de slechte relatie tussen beide partijen. Zo klaagden de erven Warner Bros. aan vanwege de handelswaren die de producenten aanbieden. Daarin is dit jaar een schikking getroffen. Overigens zijn de onderhandelingen slechts in een pril stadium, meldt Variety.

(C) Warner Bros

Bron: NU.nl

Gezocht: 400 stoere mannen die willen vechten tijdens epische veldslag

Ben jij een stoere man met een baard en lang haar en heb je zin in een episch gevecht? Dan heb je geluk, want voor de allerlaatste draaidagen van de film Redbad worden nog vierhonderd onbevreesde, behaarde mannen met (schouder)lang haar gezocht die willen meespelen in ‘spectaculaire gevechtsscenes’ die onder meer worden opgenomen in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Wie meedoet, kan volgens de organisatoren rekenen op vikingschepen, internationale stuntteams, paarden, vuurballen en honderden gevechtsfiguranten.

Iedereen die binnen dit profiel past past, kan zich aanmelden via de website en staat dus binnenkort misschien wel op het slagveld in Eindhoven.

Fantasize Week Almanak - Week 45 Redbad

Bron: Omroep Brabant

Maker Pokémon Go werkt aan Harry Potter-game voor smartphones

In 2016 schreef Fantasize er al over en nu is het zeker: de maker van Pokémon Go werkt aan een augmentedrealitygame die gebaseerd is op de Harry Potter-reeks, aldus ontwikkelaar Niantic tegenover TechCrunch. In tegenstelling zal de nieuwe smartphonegame geen Harry Potter Go heten maar ‘Harry Potter: Wizards Unite’ en zal ergens in 2018 worden uitgebracht.

Het spel zal volgens de ontwikkelaar gebruik maken van augmented reality, een functie waarbij digitale objecten bovenop een camerabeeld van de echte wereld worden getoond. In het spel worden mysterieuze voorwerpen gezocht, toverspreuken geleerd en komen mensen magische beesten en iconische personages tegen.

Daarnaast werkt Warner Bros. Interactive Entertainment aan een game voor spelcomputers onder de titel Portkey Games. De spellen gaan over zowel oude als vertrouwde personages, maar het is onbekend wat voor games het precies worden.

(C) Warner Bros Fantasize Week Almanak - Week 45 Wizards Unite

Bron: NU.nl

 

Disney wil 20th Century Fox overnemen: goed nieuws voor Marvel-fans?

De afgelopen jaren deed Disney het al met de Marvel- en Star Wars-licenties, maar volgens een nieuw gerucht zal The House of Mouse binnenkort ook concurrerende filmstudio 20th Century Fox overkopen. En dát is misschien goed nieuws voor comicbook fans! Disney bouwde immers de afgelopen tien jaar een enorm populair film universum uit met figuren zoals Captain America, Iron Man, Thor en Spider-Man.

De blockbusters van Fox – dat de rechten in handen heeft voor Marvel’s X-Men en Fantastic Four – werden minder succesvol onthaald. Ondanks de vele geruchten kwam het tot nu toe nog niet tot cross-overs, maar misschien komt daar wel verandering in.

En: hoe zit het met de geplande X-Men-franchises van Fox, zoals de New Mutants- en Deadpool-reeksen? De toekomst zal het uitwijzen. Overigens zijn de gesprekken volgens Bloomsberg momenteel opgeschort.

Fantasize Week Almanak - Week 45 marvel

Bron: IO9

Fantasize Week Almanak – Elke week het leukste fantastische nieuws

‘al·ma·nak de; m; meervoud: almanakken dagwijzer, tijdwijzer, kalender

In week 44 is de allereerste Fantasize Week Almanak gepubliceerd. Deze editie vind je hier, de gedachte achter de almanak vind je hier.

De redactie zal je elke week middels dit weekoverzicht bijpraten op het gebied van film, strip, boeken, televisieseries, evenementen en meer. Daarnaast zul je ook in elke Almanak een overzicht vinden van de laatste artikelen, winacties en evenementenagendapunten op Fantasize.nl.

Fantasize Week Almanak 1
Fantasize Week Almanak – Week 45

Lees verder

En verder in de Fantasize Week Almanak – Week 45:

Actueel: Spellenspektakel 2017 – Wondere werelden in Eindhoven

Actueel: Dutch Comic Con Wintereditie – volle dagen Popcultuur in Utrecht – 18 en 19 november

Column: Johan Klein Haneveld – een nieuw genre: CliFi

Vertellingen: De Kleuren van Dalik door Benne van der Velde – deel 1 en deel 2

Fantasize Agenda:

11 en 12 november 2017: Spellenspektakel, Eindhoven

18 en 19 november: Dutch Comic Con Wintereditie

Winacties:

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Omnibus 1

 

Fantasize Week Almanak – Week 45: Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.
Meer over de Fantasize Week Almanak.