Nu fantasy, superhelden en sciencefiction meer dan ooit populair zijn, stroomt het entertainment nieuws dagelijks binnen op de redactie van Fantasize. Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden en de krenten uit de pap te vissen, zetten we in de Fantasize Week Almanak elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen overzichtelijk voor je op een rij. Fantasy-service dus!

al·ma·nak de; m; meervoud: almanakken  dagwijzer, tijdwijzer, kalender

Vorige week is de eerste Fantasize Week Almanak gepubliceerd. Je vindt hem hier. De redactie zal je elke week middels dit weekoverzicht bijpraten op het gebied van film, strip, boeken, televisieseries, evenementen en meer. Daarnaast zul je ook in elke Almanak een overzicht vinden van de laatste artikelen, winacties en evenementenagendapunten op Fantasize.nl.

Fantasize Week Almanak 3

Enkhuizer Almanak uit 1796

De inspiratie: Enkhuizer Almanak

De bekendste Almanak van Nederland is uiteraard de Enkhuizer Almanak. De precieze datum van de eerste Enkhuizer Almanak is niet bekend, maar geschat wordt dat dit in 1595 was. Het is een jaarlijks boekje met informatie voor het komende jaar, zoals een kalender met feestdagen en astronomische gegevens, zoals de tijdstippen van eb en vloed. Ook worden er weersvoorspellingen gedaan, vind je er volkswijsheden en verhalen uit de folklore. Het is dus een bonte mengelmoes van eigenaardigheden, feiten en vooruitblikken uit de glazen bol.

De Fantasize Week Almanak in beweging

Fantasize Week Almanak 60

Noorse Almanak uit 1644

Onze Fantasize Week Almanak is voorlopig gericht op het nieuws. Folklore vind je in onze Epiek-rubriek, waarvan we nieuwe artikelen in in de toekomst ook in de Almanak zullen aankondigen. Vooruitblikken doen onze schrijvers en redacteuren in hun vertellingen en columns, waarvan de links ook in de Almanak zullen worden opgenomen.

Op weersvoorspellingen, horoscopen en zon- en maanstanden na bevat de Fantasize Week Almanak dus alles wat je van een Almanak mag verwachten.

Mis je nog zaken in de Almanak? Laat het ons weten in de comments of tip ons via almanak@fantasize.nl!

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

Dutch Comic Con Winter Edition 1
Previous post

DUTCH COMIC CON WINTER EDITION - Volle dagen popcultuur in Utrecht - 18 en 19 november

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 32
Next post

Fantasize Week Almanak week 45: van Blizzard tot stoere mannen voor Redbad