web analytics
dinsdag, mei 28

FANTASIZE WEEK ALMANAK – Elke week het leukste fantastische nieuws

Nu fantasy, superhelden en sciencefiction meer dan ooit populair zijn, stroomt het entertainment nieuws dagelijks binnen op de redactie van Fantasize. Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden en de krenten uit de pap te vissen, zetten we in de Fantasize Week Almanak elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen overzichtelijk voor je op een rij. Fantasy-service dus!

al·ma·nak de; m; meervoud: almanakken  dagwijzer, tijdwijzer, kalender

In oktober 2017 is de eerste Fantasize Week Almanak gepubliceerd. Je vindt hem hier. De redactie zal je elke week middels dit weekoverzicht bijpraten op het gebied van film, strip, boeken, televisieseries, evenementen en meer. Daarnaast zul je ook in elke Almanak een overzicht vinden van de laatste artikelen, winacties en evenementenagendapunten op Fantasize.nl.

Enkhuizer Almanak uit 1796

De inspiratie: Enkhuizer Almanak

De bekendste Almanak van Nederland is uiteraard de Enkhuizer Almanak. De precieze datum van de eerste Enkhuizer Almanak is niet bekend, maar geschat wordt dat dit in 1595 was. Het is een jaarlijks boekje met informatie voor het komende jaar, zoals een kalender met feestdagen en astronomische gegevens, zoals de tijdstippen van eb en vloed. Ook worden er weersvoorspellingen gedaan, vind je er volkswijsheden en verhalen uit de folklore. Het is dus een bonte mengelmoes van eigenaardigheden, feiten en vooruitblikken uit de glazen bol.

De Fantasize Week Almanak in beweging

Noorse almanak uit 1644

Onze Fantasize Week Almanak is voorlopig gericht op het nieuws. Folklore vind je in onze Epiek-rubriek, waarvan we nieuwe artikelen in in de toekomst ook in de Almanak zullen aankondigen. Vooruitblikken doen onze schrijvers en redacteuren in hun vertellingen en columns, waarvan de links ook in de Almanak zullen worden opgenomen.

Op weersvoorspellingen, horoscopen en zon- en maanstanden na bevat de Fantasize Week Almanak dus alles wat je van een Almanak mag verwachten.

Mis je nog zaken in de Almanak? Laat het ons weten in de comments of tip ons via almanak@fantasize.nl!

 

Update: Op dit moment ligt de ontwikkeling en verspreiding van de almanak tijdelijk stil. Wil jij hier (toch) een rol bij spelen ? Laat het ons weten!

 

You cannot copy content of this page