web analytics
maandag, mei 20

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 8: DUNGEONS & DRAGONS, JOKER, MARK HAMILL, THE MUPPETS, IT: CHAPTER TWO EN THE BLAIR WITCH

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8 bejubelen we de terugkeer van Dungeons & Dragons en The Muppets, is er veel nieuws over nieuwe superhelden en -schurken films, vragen we ons af of we ooit opnieuw zullen schrikken van The Blair Witch en kunnen we niet wachten tot we dat wel gaan doen van IT: Chapter 2. Tot slot vieren we feest met Mark Hamill.

DUNGEONS & DRAGONS TERUG NAAR HET WITTE DOEK

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8: Dungeons & Dragons

Speelgoedbedrijf Hasbro ken je van licenties als Transformers en My Little Pony, die ook als verschillende films en tekenfilmseries geproduceerd worden. De speelgoed- en spellengigant heeft daarnaast ook de licentie van Dungeons & Dragons en is nu druk bezig om dat fantasy-universum terug in de bioscoop te krijgen. Momenteel zijn de producenten aan het praten met regisseur Chris McKay, die onlangs de LEGO Batman Movie maakte en op dit moment bezig is met een DC-film over Nightwing (Dick Grayson – de eerste Robin van Batman). Hasbro gebruikt het Marvel filmuniversum als voorbeeld en wil een geduchte concurrent worden van die succesvolle Disney-studio. Fantasize zal de ontwikkelingen rond de film(serie) in de gaten houden. Momenteel staat Dungeons & Dragons gepland voor 2021.

Bron: Variety.com

BATGIRL, JOKER, FLASH EN GUARDIANS OF THE GALAXY 3

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8 – Flashpoint Blu-Ray

Na Black Panther en Justice League zitten Marvel en DC natuurlijk niet stil. Van de eerste studio verschijnt binnenkort Avengers: Infinity War en concurrent DC is Aquaman aan het afronden. De entertainmentmedia houdt elk nieuw project van de stripuitgevers nauwlettend in de gaten, vandaar dat we hier even een snelle update voor je verzorgen:

Cultlegende Joss Whedon is gestopt met het schrijven van Batgirl voor DC. Hij kwam er niet uit wat het verhaal betreft en heeft het project teruggegeven aan DC. Na het nieuws lieten verschillende schrijvers weten geïnteresseerd te zijn in Barbara Gordon, dus lang zal het project niet stil liggen.

Naast Wonder Woman 2 en Shazam! die al in productie zijn, gaat het gerucht dat DC naast Batgirl ook bezig is met een The Flash-film. Het moet een film worden over de razendsnelle superheld gebaseerd op het verhaal Flashpoint, waarin Barry Allen erachter komt dat hij de realiteit met zijn supersnelheid kan veranderen. Van Flashpoint is al een tekenfilmversie gemaakt.

Dan gonst het ook nog van de geruchten over een film die de ontstaansgeschiedenis van The Joker gaat onthullen. Deze film moet zich in de jaren ’80 afspelen en heeft niemand minder dan Martin Scorsese (Taxi Driver) als producent. De Joker-film zal op zichzelf staan in vergelijking met Wonder Woman en Justice League. Fantasize zal ook deze film voor je in de gaten houden. Daarbij rijst de vraag of een Joker-film welke zich in de jaren 80 afspeelt niet erg dicht in de buurt komt van de onlangs gemaakte IT.

Tot slot het nieuws dat Guardians of the Galaxy 3 waarschijnlijk begin volgend jaar in productie wordt genomen. Een nieuwtje dat ons vrolijk stemt.

Bronnen: The Hollywood Reporter, CBR.com, Jeff Sneider op Twitter, That Hashtag Show.com

DE MUPPETS KEREN TERUG

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8: Miss Piggy en Kermit

Disney is druk bezig haar eigen streamingdienst op te zetten, om te concurreren met onder andere Netflix en Amazon. De portfolio van de mediagigant is natuurlijk indrukwekkend, met naast de eigen personages als Donald Duck en Mickey Mouse, onder andere de universums van Star Wars en Marvel. Maar ook The Muppets schijnen zich klaar te maken om via internettelevisie op je scherm te verschijnen. De kinderen van geestelijk vader Jim Henson, onder andere Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie, Scooter en noem maar op, zijn vanaf 1976 natuurlijk beroemd geworden met hun eigen The Muppet Show en hebben gespeeld in talloze bioscoopfilms. Disney kocht The Muppets in 2004. De poppen hebben al vaker hun rentree gemaakt, onlangs met een eigen documentaireserie in 2015/2016 bij televisiezender ABC, maar verdwenen na één seizoen al van het scherm. Naast films als Muppets Most Wanted in 2014 was het een beetje stil rond Kermit en zijn kameraden. Momenteel wordt er gezocht naar een schrijver om de show voor Disney nieuw leven in te blazen. In welke vorm die show gaat komen, is dus nog giswerk.

Bron: The Hollywood Reporter

ACTRICE JESSICA CHASTAIN IN IT: CHAPTER TWO

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8: Jessica Chastain

De afgelopen week publiceerden we op Fantasize onze DVD/Blu-Ray-recensie en winactie van de horrorfilm IT. Het beroemde verhaal van Stephen King over een monster in het stadje Derry en ‘De Losers Club’ die hem bevecht, speelt zich af in twee periodes: in de jeugd van de Losers en als ze veertigers zijn. In het eerste deel van de huidige verfilming wordt het jeugdverhaal vertelt en speelt het zich af in 1989. Het tweede deel – IT: Chapter 2 – moet in 2019 verschijnen en de geruchtenmolen begint nu langzamerhand op gang te komen. Het eerste nieuwtje: actrice Jessica Chastain (Crimson Peak, Zero Dark Thirty) is in gesprek om de rol van de volwassen Beverly Marsh op zich te nemen. Het moet wel heel gek lopen als dit niet doorgaat, gezien zij de eerste en enige keuze is van de producenten voor de rol. Het tweede deel van IT speelt zich 27 jaar na deel een af, als in Derry opnieuw kinderen beginnen te verdwijnen. Meer nieuws krijg je, zodra we het hebben.

Bron: Variety.com

BLAIR WITCH SPOOKT BINNENKORT WEER ROND

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8: The Blair Witch Project

In 1999 maakte The Blair Witch Project furore en inspireerde een scala aan vergelijkbare horrorfilms. In de film gingen drie filmstudenten op pad om diep in de bossen een documentaire te maken over een folklore legende rond de Blair Witch. Enkel hun videomateriaal wordt teruggevonden. De film was vernieuwend in de manier waarop het spookverhaal vertelt werd, met schokkerige camerabeelden en ‘realistische’ scènes waarin je de studenten de film ziet maken. Films als Cloverfield en het geweldige Trollhunter zijn duidelijk afgeleid van The Blair Witch Project. De horrorklassieker schijnt nu door productiemaatschappij Lionsgate tot internettelevisieshow bewerkt te worden. Meer nieuws is er op dit moment niet, al is de vraag natuurlijk of het unieke aspect van de horrorfilm ooit opnieuw succes zal vinden. Een vervolg uit 2000 – Book of Shadows: Blair Witch 2 en een reboot in 2016 – Blair Witch – hebben nooit dezelfde impact gehad als het origineel. Ook dit project houden we bij Fantasize voor je in de gaten.

Bron: Deadline

MARK HAMILL OP DE HOLLYWOOD WALK OF FAME

Mark Hamill

Soms is er nieuws waar je van opkijkt. Ondanks dat er al 2.629 sterren zijn op de beroemde Hollywood Walk of Fame, stond Mark Hamill (Luke Skywalker) er nog niet tussen. Daar komt 8 maart verandering in. De legendarische Star Wars-acteur krijgt op die datum in bijzijn van onder andere Star Wars bedenker George Lucas en Harrison Ford (Han Solo)  – de 2.630e ster. De ceremonie waarin Mark Hamill zijn sterk krijgt vindt plaats op 6834 Hollywood Boulevard voor het El Capitan Theatre.

Bron: Variety.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 8 EN VERDER:

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 1, een verhaal in zes delen van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 2 t/m 6 verschijnen de komende weken op hier op Fantasize. Mis ze niet!

DVD recensie: IT op DVD en Blu-Ray: Duister kunstwerk dat beklijft, de remake van IT is op DVD en Blu-Ray verschenen! StephenKing-fan Karen gaf haar mening over de bioscoopversie, Jeroen durfde het aan de DVD/Blu-Ray release te bekijken. Lees of deze moderne horror-film niet in je collectie mag ontbreken.

Column: Johan Klein Haneveld – Duncton Quest: Het boek dat mij deed huilen om een mol, schrijver Johan Klein Haneveld deelt in een nieuwe Fantasize-column zijn liefde voor de Duncton Wood boeken van William Horwood, de enige schrijver waar Johan een traantje bij moet wegpinken.

Boekrecensie: De Weerling: Vlucht – Een vliegende start, onze Vlaamse recensent Lies las het fantasyboek De Weerling: Vlucht van Christopher C. Petersen en was onder de indruk! Het verhaal is het debuut van de jonge schrijver en hij weet je als lezer te verrassen met gedurfde avonturen.

Winactie (t/m 8 maart): IT op DVD en Blu-Ray winactie – Haal de demonische clown in huis! Nu niet meteen omkijken, maar Pennywise The Dancing Clown staat achter je! Doe mee met de IT winactie en maak kans op een DVD of Blu-Ray. Lees de recensie en doe wat onderzoek op internet en je zou de clown moeten kunnen verslaan.

Winactie (t/m 6 maart): Happy Death Day winactie – Maak kans op de DVD of Blu-Ray! In Happy Death Day beleeft een studente dezelfde dag keer op keer, de dag dat ze vermoord wordt. Doe mee met de winactie en maak kans op een DVD of Blu-Ray. In tegenstelling tot wat er in deze film gebeurd, heb je maar één keer de kans om mee te doen.

Winactie (t/m 1 maart): The Shape of Water – Filmkaartjes, mok en kookwekker prijzenpakket! The Shape of Water is een ode aan de liefde door de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro. De prachtige film is losjes gebaseerd op het klassieke monsterverhaal Creature from the Black Lagoon. Wil je dit bijzondere sprookje zelf zien? Neem dan een duik in de The Shape of Water winactie en win!

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 8:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page