web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 6: FIREFLY, STAR WARS, CONAN, BLOED EN BEENDEREN EN JUMANJI 2

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6 divers nieuws over een literair vervolg van de cultserie Firefly van Joss Whedon, de nieuwe projecten van de makers van Game of Thrones, een vierde Men In Black, het einde van het sprookje voor Once Upon A Time, Jumanji 2 en het Nigeriaans-Amerikaanse fantasyboek Bloed en Beenderen.

NIEUWE BOEKENSERIE OVER FIREFLY VAN JOSS WHEDON

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: Firefly

Joss Whedon is een grote naam in de popcultuurwereld. Niet alleen is hij de geestelijk vader van Buffy the Vampire Slayer, Whedon maakte ook de Avengers voor Marvel en hielp onlangs nog Warner/DC uit de brand met Justice League. Whedon heeft een grote schare trouwe fans en veel van zijn werk wordt cult. Zo ook de sciencefiction/western serie Firefly, dat in 2003 na slechts een seizoen van 14 afleveringen door Fox gecanceld werd. In 2005 maakte Whedon nog de film Serenity, waarmee het verhaal wat meer afgerond werd. Ook verschenen er verschillende stripseries bij uitgeverij Dark Horse Comics en is er een rollenspel. Sindsdien is het stil rond Captain Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) en zijn bemanning. Tot nu dan. Uitgeverij Titan Books kondigt drie nieuwe boeken aan gebaseerd op de serie, waarbij Joss Whedon zelf als adviserend redacteur betrokken is. De drie delen heten Firefly: Big Damn Hero (door Nancy Holder), The Magnificent Nine (door James Lovegrove) en Firefly: Generations (door Tim Lebbon). Het eerste boek moet in oktober dit jaar verschijnen, het tweede boek in maart 2019 en het laatste boek in oktober 2019.

Bron: Entertainment Weekly

IS ER LEVEN NA GAME OF THRONES? – STAR WARS EN CONAN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: David Benioff en D.B. Weiss

In de eerste Fantasize Week Almanak van dit jaar kon je lezen dat in 2019 het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zal verschijnen. Wat doe je daarna als makers van een van de meest populaire televisieseries ooit? Nou, de ontwikkelaars en schrijvers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, vertrekken naar een universum van lang geleden en ver, ver weg. Lucasfilm kondigde aan dat de twee een nieuwe serie Star Wars-films gaan schrijven en produceren. Het gaat hier dus om een extra serie, naast de huidige trilogie met Star Wars: The Force Awakens en The Last Jedi, de A Star Wars Story-serie met Rogue One en Solo én een onlangs aangekondigde trilogie van Rian Johnson, die The Last Jedi schreef en regisseerde. Wanneer de films moeten verschijnen is nog niet bekend, maar de komende jaren kunnen we als fans veel, veel droids, lightsabers en jedi’s verwachten.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: Conan

Daarnaast is regisseur Miguel Sapochnik – die zes afleveringen van Game of Thrones maakte – door Amazon mede gevraagd om een televisieserie te ontwikkelen over Conan de Barbarian, van schrijver Robert E. Howard. Conan verscheen in de jaren 30 van de vorige eeuw als pulpheld en werd bij het grote publiek bekend in de jaren 80 door de films met Arnold Schwarzenegger. Ook verschenen er veel stripboeken rond de barbaar, onder andere bij Marvel, een televisieserie en tekenfilms en in 2011 kwam er een nieuwe film, ditmaal met Jason Momoa (Justice League en ook Game of Thrones) als de titelheld. In de Fantasize Week Almanak – Week 2 vertelden we dat de striprechten voor Conan binnenkort weer terug zijn bij Marvel. Genoeg te doen dus rond de gespierde ‘sword and sorcery’ held, maar de vraag blijft of er een insteek gevonden kan worden die Conan in de huidige tijd van kwaliteitsseries relevant maakt. De jaren 30 en 80 zijn al een poos geleden en het succes uit die tijd is wat Conan betreft niet meer geëvenaard.

Bron: Star Wars.com en The Guardian

DE MANNEN IN HET ZWART KEREN TERUG

Sony Pictures heeft groen licht gegeven voor een nieuwe Men in Black-film, geschreven door Matt Holloway en Art Marcum, de schrijvers van de eerste Iron Man. Agenten Jay (Will Smith) en Kay (Tommy Lee Jones) zullen echter niet terugkeren als hoofdrolspelers in deze vierde film over de geheime organisatie die de aarde beschermd tegen buitenaardse schurken. Deze nieuwe MiB wordt een reboot van de serie, waarin nieuwe acteurs de buitenaardse bedreiging op wereldwijde schaal gaan bestrijden, in plaats van voornamelijk in New York. Regisseur F. Gary Gray (The Fate of the Furious) is aangetrokken om de film te maken en Steven Spielberg is wederom executive producer. Meer nieuws zal snel volgen, want de film moet al in de zomer van 2019 verschijnen.

Bron: Deadline

 ONCE UPON A TIME STOPT: EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: Once Upon A Time

Het zevende seizoen van de televisieserie Once Upon A Time blijkt meteen ook het laatste te zijn. Televisiezender ABC heeft aangekondigd dat er geen achtste seizoen meer zal worden gemaakt. Na meer dan 150 afleveringen zal de show in mei dit jaar aflopen. Seizoen 7 moest al aangepast worden, omdat sommige van de originele acteurs van de serie besloten niet verder te willen. Nu, na zeven jaar sprookjes uit het stadje Storybrooke, valt dus het doek. Once Upon A Time is in Nederland te zien op NeT5 en via Netflix.  

Bron: Deadline

 

JUMANJI HEET JE OPNIEUW WELKOM IN DE JUNGLE

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: Jumanji – Welcome to the Jungle

Nog meer nieuws uit het kamp van Sony Pictures: Jumanji: Welcome to the Jungle is een overweldigend succes geworden, dus wil de studio een tweede deel. Er zijn verder nog weinig details bekend, maar de schrijvers van Welcome to the Jungle zijn in ieder geval al in gesprek om de sequel te maken. Sony wil uiteraard ook graag dat regisseur Jake Kasdan terugkeert en acteurs Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan opnieuw in de huid kruipen van het groepje studenten dat gevangen wordt in het computerspel Jumanji. De vraag is wel of een tweede Welcome to the Jungle opnieuw zo fris en vrolijk kan worden als het eerste deel. De hoofdrolspelers zullen minder verrast zijn als ze opnieuw in een ander lichaam zitten en de vraag is of de spelwereld van Jumanji aangepast zal worden. Waarom zouden de hoofdrolspelers zich überhaupt opnieuw in het spel begeven? Allemaal vragen die toch wel intrigeren en gezien de kwaliteit van het eerste deel kunnen we vertrouwen hebben in het team dat de film maakte. Hopelijk wordt het tweede deel de moeite waard en is het niet een overduidelijk project om meer te verdienen aan het succes van Jumanji: Welcome to the Jungle.

Bron: Variety

BOEK: NIGERIAANS-AMERIKAANSE FANTASY: BLOED EN BEENDEREN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 6: Bloed en Beenderen

Op 20 maart verschijnt bij HarperCollins Holland Bloed en Beenderen van de Nigeriaans-Amerikaanse schrijfster Tomi Adeyemi. Het boek beschrijft een complexe wereld in een West-Afrikaanse setting, die ondanks het fantasygehalte een realistisch beeld geeft van onrecht en armoede onder een door en door corrupt regime.
Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi – een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren – te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha.
De filmrechten van Bloed en Beenderen zijn al verkocht aan Fox 2000. De productie wordt gedaan door de makers van Twilight en The Maze Runner.

Meer informatie: HarperCollins Holland

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 6 EN VERDER:

Sfeerverslag: Other Futures, diversiteit uit de hele wereld in Amsterdam– Zaterdag 3 februari en zondag 4 februari stond De Melkweg in Amsterdam in het teken van sciencefiction. Het film-, muziek- en kunstfestival Other Futures bracht schrijvers, filmers, makers en denkers van over de hele wereld samen om hun visie van de toekomst met ons te delen.

Filmrecensie: Winchester, spookverhaal van intrigerende herkomst– Fantasize was blij verrast toen we hoorden dat de Winchester-legende verfilmd was. Dit verhaal over de weduwe van de Amerikaanse wapenmagnaat draait nu in de bioscopen. Onze Karen kent deze legende goed en wie houdt er niet van een fijn spookverhaal? Fantasize wel!

Filmrecensie: Black Panther, kleurrijke viering van Afrika vol actieBlack Panther heeft de luxe om te putten uit het beste van de comics in de rijke geschiedenis van T’Challa en zijn thuisland Wakanda en doet dit met verve. De film toont daarbij het mooiste van Afrika, in een sciencefiction setting. Maar wat krijgen we daar een saaie tegenstander bij.

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
10 en 11 februari: Comic Con Brussel 2018
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 6:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page