web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 17: A Quiet Place 2, Cloverfield 4, Star Trek 4 en 5, Star Wars Resistance en een Hellboy-bordspel!

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17 veel griezel- en filmnieuws. Zo komen er vervolgen op A Quiet Place en Cloverfield, komt er een film van Scary Stories to Tell in the Dark en is er een prachtig Hellboy-bordspel op komst. Verder zijn er twee nieuwe Star Trek-films en een Star Wars-animatieserie aangekondigd. Hoe druk willen ze ons krijgen?

Star Wars Resistance animatieserie op komst

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Star Wars Resistance

Ben jij ook zo benieuwd wat er zich nu allemaal heeft afgespeeld voor de gebeurtenissen in de nieuwe Star Wars-trilogie die begon met Star Wars: The Force Awakens en opgevolgd werd door Star Wars: The Last Jedi? Eind dit jaar zouden we meer te weten kunnen komen in de nieuwe animatieserie Star Wars Resistance.

De serie, geïnspireerd door de Japanse anime-stijl, zal gaan over Kazuda Xiono, een jonge piloot die door de rebellen op een spionagemissie wordt gestuurd om de groeiende dreiging van ‘The First Order’ te monitoren. De serie speelt zich af voor Star Wars: The Force Awakens en we krijgen in ieder geval BB-8, Poe Dameron en Captain Phasma te zien.

De animatieserie beleeft haar première deze herfst in Amerika. Daarna zal de serie in de rest van de wereld te zien zijn. Als de rechtgeaarde Star Wars-liefhebbers die we zijn, houden we jullie natuurlijk op de hoogte van wanneer hier meer bekend over is.

Bron: StarWars.com

Houd het stil: er wordt een vervolg op A Quiet Place gemaakt

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: A Quiet Place

Momenteel draait A Quiet Place in de bioscopen en krijgt de film overal lovende reacties, waaronder bij ons op Fantasize: lees hier onze recensie. Deze horror/thriller van regisseur John Krasinski, met een hoofdrol voor zijn vrouw Emily Blunt, durft risico’s te nemen en geeft de clichés uit het genre een frisse, nieuwe draai. Het open einde van de film werkt perfect, maar we zijn dan ook niet verbaasd dat studio Paramount Pictures een vervolg aankondigt. Verder zijn er nog geen details vrijgegeven, dus of we hier te maken hebben met een vervolg op de lotgevallen van de familie Abbott of dat we een ander verhaal in de A Quiet Place-wereld krijgen, zoals ook de Cloverfield-films ingestoken worden, moeten we nog afwachten.

Bron: Variety

Monsterfans opgelet: meer Cloverfield

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Cloverfield

Wat Cloverfield zelf betreft, ook daar kunnen we melden dat er nog een film op komst is. Naast het eerste deel uit 2008 – Cloverfield – zijn er twee films gemaakt die zich afspelen in hetzelfde verhaaluniversum, maar geen vervolg op de eerste film zijn. 10 Cloverfield Lane uit 2016 met John Goodman gaat over drie mensen die zichzelf opgesloten hebben in een schuilkelder, omdat er zich buiten de deur mysterieuze zaken afspelen. The Cloverfield Paradox (2018) tot slot, te zien op Netflix, speelt zich af rond een planeet die op het punt staat in oorlog te raken. Wetenschappers testen een apparaat uit dat de energiecrisis moet oplossen, maar stuiten hierbij op een duistere, andere realiteit.

Regisseur en producent J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars) was aanwezig op CinemaCon om zijn nieuwe film Overlord te promoten, dat geen Cloverfield-project is. Hij gaf daarbij aan dat ze wel bezig zijn met een vervolg op Cloverfield. Kortom, ook hier afwachten dus.

Bron: FandomWire

Twee nieuwe Star Trek-films op komst!

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Star Trek van J.J. Abrams

Het nieuws in deze Fantasize Almanak blijft zich als omvallende dominosteentjes opvolgen: J.J. Abrams is namelijk ook verantwoordelijk voor de laatste drie Star Trek-films en ook daarvan zijn nieuwe delen op komst. Op dezelfde CinemaCon waar het nieuws van A Quiet Place en Cloverfield vandaan komt, werden ook de twee nieuwe Star Trek-projecten genoemd.

Ook hier zullen we moeten wachten op meer details, want het is nog niet duidelijk waar de twee nieuwe films over zullen gaan. Spelen ze zich af in het Star Trek-universum van Abrams, of kan het zijn dat een van de films hoort bij de Star Trek-film van regisseur Quentin Taratino, die al aangekondigd is? Hoe dan ook, ‘Trekkies’ kunnen zich in de handen wrijven!

Bron: TrekCore

Ander kort filmnieuws: Maleficent 2, de finale van Sense8 en spookverhalen

Voor we overgaan naar een bijzonder bordspel in aantocht, eerst wat kort filmnieuws dat we je niet willen onthouden:

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Maleficent

Michelle Pfeiffer zal te zien zijn in een vervolg op Maleficent uit 2014, met Angelina Jolie als de beroemde ‘slechte’ Disney fee. Pfeiffer zal een koningin spelen in de film, waarmee we dus waarschijnlijk geen heks tegen heks gevecht krijgen. Jammer, want Pfeiffer was als Lamia een fijne heks in Stardust.

Netflix heeft laten weten dat de aangekondigde finale voor de briljante serie Sense8 te zien zal zijn vanaf 8 juni. De serie van de makers van The Matrix gaat over een groepje mensen van over de hele wereld, die mentaal met elkaar in contact blijken te staan en van elkaars ervaringen gebruik kunnen maken. De serie vierde culturen en levenswijzen van over de hele wereld, zonder te discrimineren op geslacht, huidskleur, seksuele geaardheid of welk maatschappelijk taboe dan ook. Na twee seizoenen kondigde Netflix aan met de serie te stoppen, maar gaf wel de ruimte voor een fatsoenlijk einde. We kunnen niet wachten!

Het boek Scary Stories to Tell in the Dark van schrijver Alvin Schwartz wordt verfilmd! Regisseur Guillermo Del Toro (The Shape of Water, Hellboy) is al lang bezig met het project, maar heeft nu eindelijk een partij gevonden die het project wil financieren. Del Toro zal de film produceren en deze zomer moet het werk beginnen.

Het verhaal gaat over een groepje tieners in een klein stadje waar onverwachte, griezelige moorden plaatsvinden. De boeken waar de film op gebaseerd worden bestaan uit korte spookverhalen, gebaseerd op folklore; de vraag is hoe die tot een samenhangende film kunnen worden gesmeed. De Scary Stories to Tell in the Dark boeken zijn nooit naar het Nederlands vertaald, maar wellicht dat daar nu verandering in gaat komen, met deze film op komst.

Bronnen: The Hollywood Reporter, Netflix, Deadline

Crowdfunding: Hellboy-bordspel haalt binnen een dag een miljoen op

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Hellboy bordspel

Het Hellboy-universum van striptekenaar/schrijver Mike Mignola breidt zich steeds meer uit. Naast strips, films en computergames over de duivel met het gouden hart, is er nu ook een bordspel op komst. Dat veel mensen dat een goed idee vinden, blijkt uit het resultaat van de crowdfunding campagne op Kickstarter die uitgeverij Dark Horse Comics opgezet had voor de ontwikkeling van het bordspel. Binnen een dag overtrof de campagne het gewenste doel van $ 140,000 en sleepte maar liefst meer dan een miljoen dollar binnen. En er zijn nog 28 dagen te gaan!

Het bordspel spreekt dan ook tot de verbeelding: je speelt als een van de leden van het ‘Bureau for Paranormal Reserch and Defense’ (BPRD) en mag op avontuur in gotische omgevingen, op zoek naar huiveringwekkende monsters en andere griezels. Precies als Hellboy zelf dus.
Hellboy: The Board Game belooft je meer dan 108 miniaturen te leveren, allemaal rechtstreeks uit de stripverhalen. Als alles meezit, komt het spel in februari 2019 uit. Aan de financiering zal dat niet liggen…

Bron: CBR.com

Avengers vliegtuig vraagt aandacht voor kankerbestrijding

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 17: Avengers Stand Up to Cancer

Vliegmaatschappij American Airlines is een bijzondere samenwerking aangegaan met stripuitgeverij/filmstudio Marvel en stichting ‘Stand Up to Cancer’, om op een unieke wijze aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. Nu Avengers: Infinity War in de bioscopen draait – lees de Fantasize recensie hier – gaat er een vliegtuig over Amerika met artwork van de superhelden aan de buitenkant. In het vliegtuig zelf zitten andere helden, onderzoekers van de non-profit organisatie en werknemers van American Airlines die kanker hebben overwonnen.

Het vliegtuig werd afgelopen week onthuld op het Los Angeles International Airport en zal  retourvluchten tussen New York en Los Angeles maken. Het vliegtuig vliegt voor het goede doel en laat iedereen die dit wil hier doneren, om zo voor elke dollar 10 AAdvantage miles te ontvangen.

Wil je zien hoe het vliegtuig voorzien werd van het Avengers artwork, kijk dan het flimpje:

Bron: The Hollywood Reporter

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 17 EN VERDER:

Sfeerverslag: Dag van het Fantastische Boek 2018: Fantasy als sociale inspiratiebron, tijdens de Dag van het Fantastische Boek 2018 kwamen liefhebbers van de genres fantasy, horror en sciencefiction samen om het genre te vieren, ervaringen te delen, workshops te volgen en de vele inspirerende presentaties bij te wonen.

Column: Johan Klein Haneveld – de levensechte werelden van Kim Stanley Robinson, elke keer als Johan Klein Haneveld een roman van Kim Stanley Robinson heeft gelezen, wil hij direct zelf ook weer een nieuw verhaal gaan schrijven. Robinson schrijft niet over een of twee helden die alle problemen oplossen, maar over gemeenschappen die samenkomen rond een gedeelde zaak en samen aan de toekomst gaan werken.

Filmrecensie: Avengers: Infinity War – explosieve culminatie van tien jaar opbouw, Thanos komt. Vrees hem, vlucht voor hem, maar komen zal hij. Marvel Studios heeft met Avengers: Infinity War een huzarenstukje afgeleverd. Er is geen film te noemen die zoveel personages, zo uitgebalanceerd, in zo’n spektakel weet te stoppen. Filmgeschiedenis waar je zelf bij kunt zijn.

Game en boekrecensie: Five Nights at Freddy’s + The Silver Eyes, Wie een beetje bekend is met indie games heeft vast en zeker gehoord van Five Nights at Freddy’s. We nemen een kijkje in de angstaanjagende wereld waarvan de ontwikkelaar zowel een spel als een #1 New York Bestseller boek maakte. Net op tijd, want op 26 juni verschijnt boek drie alweer.

Filmrecensie: Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd: Epische film in een epische uitvoering, in Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd zien we hoe uitzichtloos de strijd van de rebellen tegen de First Order is. Het ziet er niet goed uit voor onze helden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de reactie van de fans op dit epos…

Winactie (t/m 29 april): Star Wars: The Last Jedi blu-ray en dvd winactie – win de film met een Star Wars- sleutelhanger! Doe mee met deze Fantasize Star Wars: The Last Jedi blu-ray en dvd-winactie en maak kans op dit epische hoofdstuk uit de Star Wars-saga op 3D blu-ray of dvd, inclusief een Star Wars-sleutelhanger!

Winactie (t/m 4 mei): Avengers: Infinity War – win vrijkaartjes en titanische Avengers-merchandise! Met Avengers: Infinity War krijg je niet alleen een spektakel van een film voor je kiezen, het is ook nog een stukje filmgeschiedenis in wording. In de Fantasize-winactie maak je kans op vrijkaartjes en geweldige Avengers-merchandise. Doe snel mee en zegt het voort!

FANTASIZE AGENDA:

20 mei: Geek Fest! – Rotterdam
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 17:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page