web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 15: Nieuwe Tolkien – The Fall of Gondolin, Akira, Injection, 20 jaar Harry Potter

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 15 goed nieuws voor Tolkien-fans: The Fall of Gondolin komt uit, Taika Waititi denkt aan een Akira-verfilming, stripserie Injection wordt een televisieserie en de Harry Potter-boeken krijgen een nieuwe omslag die samen één groot kunstwerk vormen! En heb jij je al ingeschreven voor onze 80 jaar Superman nieuwsbrief?

Een nieuwe Tolkien – The Fall of Gondolin – gaat verschijnen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 15: The Fall of Gondolin

Goed nieuws voor Tolkien-fans: boekenuitgever HarperCollins heeft aangekondigd dat op 30 augustus een nieuw Tolkien boek zal verschijnen: The Fall of Gondolin. Ook dit boek is volledig verzorgt door de zoon van J.R.R. Tolkien, Christopher Tolkien. Alan Lee zal de illustraties verzorgen. Het boek is op dezelfde manier tot stand gekomen als Beren and Lúthien, dat vorig jaar verscheen. Het verhaal van de Val van Gondolin zal uit het grotere geheel van de Midden-Aarde sage gehaald worden en als losstaand verhaal worden gepresenteerd, inclusief teksten die laten zien hoe het verhaal door de jaren heen is veranderd. The Fall of Gondolin speelt zich millennia voor The Lord of the Rings af in de Eerste Era van Midden-Aarde en gaat over de opkomst en ondergang van het Elven koninkrijk Gondolin. Tolkien schreef het verhaal terwijl hij in de Eerste Wereldoorlog in 1917 in het ziekenhuis herstelde van de Slag aan de Somme. The Fall of Gondolin zal verschijnen rond 30 augustus. Fantasize pakt alvast een slaapzak om voor de deur van de boekenwinkel te gaan liggen.

Bron: The Guardian

80 jaar Superman winactie – win Action Comics #1000 hardcover en meer

Deze aankomende woensdag 18 april verschijnt Action Comics #1000, waarmee 80 jaar Superman gevierd wordt. Wil je hem hebben? Doe dan mee met onze 80 jaar Superman winactie. Naast deze winactie zal Fantasize uitgebreid stil staan bij deze historische gebeurtenis in een Superman special! Wil je hem niet missen, schrijf je dan nu hier voor onze Fantasize Specials Nieuwsbrief in.

Meer informatie: DC Comics

Taika Waititi bezig met Akira verfilming

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 15: Akira

Afgelopen week bliepte er een stipje op de Fantasize filmradar, toen regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok) in een interview met Dazed sprak over zijn plannen om de legendarische manga Akira te verfilmen. De Nieuw Zeelandse regisseur maakt in het interview snel duidelijk dat hij terug wil naar de basis: de zes dikke manga cyberpunk stripboeken van Katsuhiro Otomo. De nieuwe Akira-verfilming zal dus geen remake worden van de gelijknamige anime uit 1988, maar een nieuwe film gebaseerd op het bronmateriaal. Akira speelt zich af in een futuristisch Neo-Tokyo en gaat over een geheim militair project dat volledig uit de hand loopt. Motorbendeleider Kaneda raakt betrokken bij de rampzalige gebeurtenissen en stuit tegen een veel groter geheim. Fantasize houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen rond dit klassieke Japanse stripverhaal.

Bron: Dazed

Warren Ellis stripverhaal Injection wordt televisieserie

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 15: Injection

Liefhebbers van Engelse folklore en ‘mixed genre’ sciencefiction opgelet: de stripserie Injection van schrijver Warren Ellis en tekenaar Declan Shalvey is door Universal gekocht om tot televisieserie bewerkt te worden. De serie wordt uitgegeven door Image Comics en gaat over een groepje Engelse einzelgängers die in opdracht van de Britse regering de toekomst van de mensheid moeten voorspellen. Deze groep bestaat onder andere uit een projectleidster die onmogelijke problemen oplost, een geheim agent, een IT-specialist/hacker en een ‘Cunning Man’ – een Engelse Shaman/Druïde die in contact is met het Engelse folklore erfgoed. Als zij een visie hebben ontwikkeld over de toekomst, besluiten ze gezamenlijk om niet verder stil te zitten, maar de wereld te verbeteren. Met de beste bedoelingen creëren ze een mix van technologie en magie dat via internet verspreid wordt. Maar zoals iedere sciencefictionliefhebber weet: goede bedoelingen leiden bijna altijd tot rampspoed. Injection begint dan ook als de groep na jaren weer bij elkaar moet komen, om hun eigen creatie aan banden te leggen. Hun ‘injectie’ heeft verstrekkende gevolgen …

De stripserie Injection is een prachtige mix van magie en sciencefiction en kan een geweldige televisieserie worden. Over een verschijningsdatum is nog niets bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

20-jarig bestaan Harry Potter – nieuwe boekedities

Het is haast niet te geloven, maar het is alweer 20 jaar geleden dat Harry Potter en de Steen der Wijzen voor het eerst verscheen. Om het jubileum te vieren, wordt de volledige serie van de Harry Potter-boeken van J.K Rowling opnieuw uitgebracht, voorzien van prachtige zwart-wit omslagtekeningen die gezamenlijk één groot kunstwerk vormen. De tekeningen zijn gemaakt door Brian Selznick en zijn nu door uitgever Scholastic gepresenteerd. De gezamenlijke tekeningen zijn een prachtige verzameling van alle belangrijke personages in de Harry Potter mythe. Een mooie blik op de afzonderlijke omslagen kun je hier bekijken. De boeken zullen verschijnen op 26 juni en in september komen ze ook in een speciale verzamelbox uit. Begin maar met sparen!

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 15: 20 jaar Harry Potter jubileumedities

Bron: Entertainment Weekly

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 15 EN VERDER:

Filmrecensie: Coco op Blu-Ray en DVD – op reis door de dag van de doden, in de nieuwe Disney-Pixar film Coco op Blu-Ray en DVD speelt de dood een van de aanwezige hoofdrollen, tijdens de befaamde ‘Dia de los Muertos’ (de dag van de doden) uit het verre Mexico.

Nieuwsupdate: Harland Awards Boekprijs 2017 zonder winnaar, de organisatie van de Harland Awards en het bestuur van de Stichting Fantastisch Genre laten in een verklaring op Harlandawards.eu weten dat er dit jaar geen winnaar aangewezen wordt in de Harland Awards Boekprijs 2017.

Filmrecensie: World of Darkness – The Documentary: het ontstaan van de moderne vampier, wat veel vampierfans niet weten, is dat veel populaire vampierhits hun roots vinden bij World of Darkness. Op Imagine Film Festival kun je een documentaire over deze ‘role playing game’ bekijken. Fantasize mocht hem alvast zien.

Interview: Dag van het Fantastische Boek – interview Martijn Lindeboom, fantasy, sciencefiction en horror stonden op zaterdag 14 april centraal tijdens de Dag van het Fantastische Boek. Fantasize sprak met Martijn Lindeboom, medeorganisator van het festival, over ons geliefde genre, lezen in het algemeen en de hectiek van alledag in verhalen.

Filmrecensie: A Quiet Place – spanning zonder een woord teveel, Dag 89. De straat ligt er verlaten bij. Geen mensen, behalve een gezinnetje dat in een winkel op zoek is naar medicijnen. Ze maken geen geluid. A Quiet Place begint de spanning op te bouwen…

Winactie (t/m 21 april): 80 jaar Superman winactie – win Action Comics #1000, dit jaar bestaat de eerste superheld ooit – Superman – 80 jaar! Maak kans op geweldige Superman prijzen, waaronder Action Comics #1000 in hardcover editie en het boek Action Comics: 80 years of Superman!  

Winactie (t/m 17 april): Legends of Tomorrow seizoen 1 en 2 dvd-winactie – win veel DC-helden, in de Legends of Tomorrow seizoen 1 en 2 dvd-winactie geven we het tweede seizoen op dvd weg en ook een exemplaar van de dvd-dubbelbox met seizoen 1 én 2 weg!

Winactie (t/m 20 april): Coco Blu-Ray winactie – win muzikale, ijskoude prijzen!, Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel. Maak niet alleen kans op deze geweldige animatiefilm op Blu-Ray, maar krijg er ook een Coco-ijsblokjesbakje en stickerset bij!

Winactie (t/m 19 april): A Quiet Place winactie – vrijkaartjes, deken en lantaarn, in de nieuwe thriller A Quiet Place probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die op geluid afkomen. Als ze je horen, zullen ze op je jagen.

FANTASIZE AGENDA:

11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
21 en 22 april: Elfia Haarzuilens 2018
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 15:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page