In de nieuwe Disney-Pixar film Coco op Blu-Ray en DVD speelt de dood een van de aanwezige hoofdrollen. Iedereen kent wel de befaamde ‘Dia de los Muertos’ (de dag van de doden) uit het verre Mexico, een uitbundig feest waar families bij elkaar komen om samen de herinnering aan de doden levend te houden. Dit wordt in deze film uitgebreid aan het licht gebracht op een speciale en magische manier. 

Eindelijk! Ik mocht de afgelopen periode, nadat ik hem ook al in de bioscoop had gezien, nogmaals Coco kijken om er uiteindelijk deze recensie aan over te houden. Disney is echt nooit een straf, ik ben van kleins af aan al een groot fan en heb ook een Disneyland Parijs abonnement. Dus Fantasize had mij niet blijer kunnen maken door deze opdracht aan mij te geven.

Wil je Coco winnen op Blu-Ray? Doe dan mee met onze Coco Blu-Ray winactie!

Coco 2

Over Coco, de film

Coco gaat over veel meer dan alleen de dood. Het is ook ‘gewoon’ een spannende avonturenfilm, waarbij Miguel, een praatgrage jongen met grote, bruine ogen en een liefde voor gitaarmuziek, op zoek gaat naar zijn over-overgrootvader, de man van wie Miguel zijn ‘muzikantenbloed’ heeft geërfd. Dit is ook de man die ooit vrouw en kind achterliet om beroemd te worden en nooit meer iets van zich liet horen. Sindsdien is muziek binnen de familie Rivera verboden terrein en moet de 12-jarige jongen zijn talent en liefde voor de gitaar verbergen.

Miguel belandt per ongeluk in de overdonderende kleurrijke wereld van de ‘dag van de doden’, waar de doden zich prima vermaken. Ze lachen, dansen en feesten er op los. Hij ontmoet daar zijn overleden familieleden en leert dat niemand werkelijk dood is, totdat ze vergeten worden. Samen met de hulp van zijn overleden vriend Héctor en zijn hondje Dante beleeft Miguel een onvergetelijk verhaal en jij als kijker beleeft het mee. Een verhaal boordevol humor, familiebanden, liefde, bedrog en fantasie.

Coco 3

De cultuur van Mexico

In deze film word je vanaf de eerste seconde meegenomen naar het warme Mexico. Je maakt er kennis met de muziek, de bewoners, de Marriachi en je neemt een kijkje in een echte Mexicaanse familie waarin traditie, eerlijkheid, muzikaliteit, alles met elkaar delen en vooral de liefde centraal staat. Oftewel, een meeslepend avontuur voor de hele familie.

De Goudsbloem bloemblaadjes

Waar ik in Coco voornamelijk door ben geïntrigeerd zijn de oranje bloemblaadjes die telkens terugkomen door de film heen. Alleen de kleur al is magisch en doet tegelijkertijd zeer aan je ogen, zo spatten ze van het beeld af! Maar, waarom deze blaadjes? En van welke soort bloemen zijn ze afkomstig?

In de film wordt de brug tussen onze wereld en die van de doden prachtig weergegeven door middel van bloemblaadjes van de Goudsbloem, Marigold in het Engels. Ook in de rest van de film zie je de oranje bloemen overal terugkomen. De makers van Coco zijn met zijn allen op reis geweest om onderzoek te doen in San Miguel waar het helemaal volhing met Goudsbloemen. Het idee is dat de sterke geur van deze bloem naast het weghouden van muggen, de zielen helpt om hun weg terug naar ons te vinden. Dus ruikt het overal waar je gaat heerlijk bloemig.

Coco 4

Coco, de extra’s

Coco Blu-RayWil je meer weten over het maken van Coco, dan moet je de Blu-Ray versie aanschaffen. Daarop staat commentaar bij de film en krijg je twee documentaires, over familiebanden en het hondje Dante. Ook is er een tekenles waarin je leert een skelet te tekenen. Meer extra’s van deze mooie film waren welkom geweest.

Al met al is de nieuwste Disney/Pixar film Coco een fantastisch uitgewerkt verhaal met veel diepgang, fantasie, liefde en een knipoog. De straathond Dante voegt daarbij de nodige humor toe als trouwe sidekick van Miguel. Naar mijn mening zou hij goed materiaal zijn voor een spin-off. Ga Coco vooral kijken!

Titel: Coco
Regisseur: Lee Unkrich en Adrian Molina
Stemacteurs (ENG versie): Anthony Gonzalex (Miguel), Gael García Bernal (Héctor), Benjamin Bratt (Ernesto de la Cruz)
Uitgever: Disney
Medium: Blu-Ray / DVD
Fantasize service: Koop Coco op Bol.com

Meer Fantasize-recensies vind je hier.

© 2015-2018 Fantasize

Coco Stephanie

Stephanie en Miguel – Foto: Melvin Lips

Coco 1

Comments

comments

Stephanie van den Boer

Stephanie van den Boer

Op 1 juni 1987 werd deze Brabantse geboren te Tilburg. Al snel had ze het reisvirus te pakken en vertrok ze op haar 17e naar het buitenland om op haar 20e terug te komen en haar school af te maken. Na de kunstacademie is ze Fotografie gaan studeren en nu is ze al een tijdje bezig met het schrijven van verschillende verhalen.
Deze dame is geen vreemde op fantasiegebied, als klein meisje zag zij elke dag elfjes en trollen lopen waar anderen ze niet zagen. Deze levendige en zeer creatieve fantasie werd vooral door haar ouders gestimuleerd, daar is ze tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor want dat maakt haar nu tot wie ze is. Een creatieve schrijfster, kunstenares, presentatrice, actrice en model met een druk sociaal leven en een grote passie voor folk (Keltisch) en Symfonische Metal muziek.

In 2013 is zij begonnen met de presentatie van een aantal onderdelen bij de Elf Fantasy Fair en toen dat eenmaal begon was er geen ontkomen meer aan! Het Fantasy bloed was niet meer weg te denken uit haar systeem. Nu gaat ze ieder jaar wel een keer naar Eflia, keltfest of het Rapalje Zomer folk Festival, maar haar favoriete festival is en blijft toch Castlefest. Met haar eigengemaakte kostuums, Head pieces en andere props is zij niet meer weg te denken uit dit fantasierijke totaalplaatje.
Mocht je benieuwd zijn naar Stephanie en meer van haar werk?
voor tekeningen/designs:
www.facebook.com/darkqueendesigns
modellenwerk:
www.facebook.com/lareinanoire

Dag van het Fantastische Boek winactie banner
Previous post

Dag van het Fantastische Boek winactie: met o.a. Naomi Novik en Ronald Giphart - Win vrijkaartjes! (UPDATE - WINNAARS BEKEND)

Dag van het Fantastische Boek - interview Martijn Lindeboom uitsnede
Next post

Dag van het Fantastische Boek - interview Martijn Lindeboom