Dit jaar bestaat de eerste superheld ooit – Superman – 80 jaar! In Action Comics #1 verscheen de Man of Steel voor het eerst en deze maand verschijnt Action Comics #1000. Fantasize zal uitgebreid stilstaan bij de verjaardag van dit icoon en we beginnen de festiviteiten met een 80 jaar Superman winactie. Je maakt kans op geweldige Superman prijzen, waaronder Action Comics #1000 in hardcover editie en het boek Action Comics: 80 years of Superman!

De strips, de films, de rode cape, de bril, Lois Lane… iedereen weet wie Superman is. De held in het rood en blauw staat al 80 jaar voor meer dan alleen het heldhaftige. Hij vertegenwoordigt een ideaal dat voor sommigen wellicht achterhaald is, maar voor iedereen nodig. Fantasize zal in een Superman Special de historie van de superheld van Krypton belichten, het nieuws rond Action Comics #1000 brengen en onze eindredacteur Karen zal haar al 41 jaar durende liefde voor Clark Kent – Superman – uit de doeken doen.

De Fantasize Superman Special is de komende weken exclusief beschikbaar voor Fantasize-lezers die zich inschrijven op onze ‘Fantasize Specials nieuwsbrief’. Schrijf je alvast snel hier in!

80 jaar Superman Winactie Superman Deluxe Edtion

80 jaar Superman Winactie – 80 Years of Superman The Deluxe Edition

80 jaar Superman winactie – superprijzen!

Om 80 jaar Superman te vieren kun je nu meedoen met onze 80 jaar Superman prijsvraag. In samenwerking met CIA Comics Import Amsterdam geeft Fantasize in de 80 jaar Superman winactie drie speciale Superman-pakketten weg:

1x Superpakket hoofdprijs:

Action Comics #1000 hardcover + Superman: The Coming of the Supermen door Neal Adams + Superman Masterpiece Edition Action Figure

Superman Winactie Hoofdprijs

1x Superpakket 1:

Action Comics 80 years of Superman the Deluxe Edition + Superman Action Comics Rebirth Deluxe Edition Book 1 + DC Universe Rebirth: Superman Reborn

80 jaar Superman Winactie Pakket 1

1x Superpakket 2:

Action Comics 80 years of Superman the Deluxe Edition + Superman Comics pakket

80 jaar Superman Winactie Pakket 2

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze 80 jaar Superman-vragen voor de echte Superman liefhebbers en e-mail je antwoorden naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van 80 jaar Superman winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: Vergeet niet je naam en adresgegevens mee te sturen.

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 21 april.

De vragen:

1) Het begon voor Superman allemaal met Action Comics #1. In welk jaar kwam die comic uit én in welk jaar werd het eerste Superman-verhaal (incl. de drie volgende verhalen) nogmaals uitgegeven, onder een andere titel? Noem de twee jaartallen en de titel van die andere comic.

2) Bedenkers Jerry Siegel en Joe Shuster verkochten de rechten van Superman aan een stripuitgeverij, voordat duidelijk werd hoe populair de superheld zou worden. Aan welk bedrijf hebben de stripmakers Superman verkocht? In welk jaar was dat en voor welk bedrag? Noem dus de naam van dit bedrijf, het jaartal en het bedrag.

3) De man die Superman nog steeds voor velen is, Christopher Reeve én Star Wars-icoon Mark Hamill (Luke Skywalker) zijn niet alleen op dezelfde dag jarig, ze hebben ook samen in één film gespeeld. Welke film was dit en uit welk jaar komt deze?

Action Comics #1000 is rond 18 april verkrijgbaar bij stripspeciaalzaken en gespecialiseerde boekhandels.

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2015-2018 Fantasize

80 jaar Superman Winactie CIA logo

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Coco Blu-Ray winactie Coco muziek
Previous post

COCO BLU-RAY WINACTIE – Win muzikale, ijskoude prijzen!

A Quiet Place winactie Emily
Next post

A Quiet Place WINACTIE – win vrijkaartjes, deken en een lantaarn! (Update - winnaars bekend)