web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 14: Bill & Ted 3, Neil Gaiman Gormenghast, Thalys naar Disneyland en Superman wordt 80!

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: Wel of geen Netflix op Cannes, Fantasize 1 aprilgrap, Superman wordt 80, Bill & Ted 3, Gormenghast door Neil Gaiman en met de Thalys naar Disneyland Parijs.

Filmfestival Cannes en Netflix maken ruzie

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: Netflix vs Cannes

Van 8 tot 19 mei wordt het prestigieuze Cannes Film Festival weer gehouden. Naast de officiële selectie van films die tijdens het festival gedraaid worden, maakte Disney bekend dat ze voor de fans ook de nieuwste Star WarsSolo: A Star Wars Story – gaan laten zien. Het is een leuke extra rondom het hoofdprogramma, maar niet iedereen wil van de mogelijkheden gebruik maken. Streamingdienst Netflix is namelijk helemaal niet blij met de nieuwe festivalvoorwaarden, waarin staat dat enkel films die een bioscooprelease in Frankrijk krijgen, mee kunnen dingen naar de prijzen. Aangezien Netflix enkel online streamt, zijn ze aangewezen op het programma buiten de selectie om.

Netflix denkt er over na om dan maar helemaal geen films tijdens Cannes te laten zien. Deze protestactie roept wel de vraag op, moet Cannes zich aanpassen, of is het Netflix dat zich moet aanpassen? Aan de ene kant is Cannes een traditioneel theater/bioscoopfestival, aan de andere kant worden er kwaliteitsfilms gemaakt door steeds meer streamingdiensten. Gaat het om de film zelf, of gaat het om waar je hem kunt bekijken? Theater versus televisie.

Maar waarom geen derde optie? Met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig kun je films van Netflix toch gewoon op het grote bioscoopscherm streamen? Een win-win voor iedereen. We gaan zien waar het op uitdraait. Laat in de comments onder deze Almanak weten hoe jij erover denkt.

Bron: The Hollywood Reporter

Peter Faber speelt Gandalf in nieuwe Lord of the Rings – 1 april!

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: 1 april!

Tijdens de afgelopen paasdagen brachten we in de Fantasize Week Almanak – week 13 bijzonder nieuws uit Hollywood: niemand minder dan onze eigen Peter Faber (Redbad, De aanklacht, Schatjes!) mocht de mantel van Gandalf de Grijze aantrekken in de nieuwe Lord of the Rings van Amazon. Sommigen geloofden het, al hadden de meeste lezers het meteen door: het was een geslaagde 1 april grap.

Bedankt voor het reageren, delen en liken van de bijbehorende posts op social media; het proces er omheen vonden wij het leukst. Onze dank gaat ook uit naar het management van en Peter Faber zelf voor de medewerking!

Meer informatie: PeterFaber.nl

Fantasize special: Superman wordt 80 jaar!

Leonardo da Vinci wist het in de 15e eeuw al, de superman draagt een rode onderbroek! Dit jaar wordt Superman 80 en stripuitgeverij DC Comics viert dat 11 april met Action Comics #1000 in een deluxe hardcover editie, vol schitterende verhalen.

Fantasize zal uitgebreid stilstaan bij deze historische gebeurtenis in een Superman special! Wil je hem niet missen, schrijf je dan nu in voor één van onze nieuwsbrieven op:

www.fantasize.nl/fantasize-week-almanak-nieuwsbrief.

Meer informatie: DC Comics

Komt er een derde Bill & Ted?

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: Bill & Ted in 2018

Nieuws rond 1 april moet je altijd met een korreltje zout nemen. Dat zie je ook in deze Week Almanak. Toch kunnen we niet om het bericht heen dat Keanu Reeves en Alex Winter open staan voor een derde film rond hun voortreffelijke personages Bill en Ted. In 1989 maakten we voor het eerst kennis met het duo, in Bill & Ted’s Excellent Adventure. Daarin gebruiken de niet al te snuggere scholieren Bill (Alex Winter) en Ted (Keanu Reeves) een tijdmachine om een geschiedenisspreekbeurt voor te bereiden, met alle gevolgen van dien. In 1991 gingen de vrienden nog eens op pad, in Bill & Ted’s Bogus Journey. Ditmaal komt de toekomst de jongens lastig vallen en moeten ze een tiran bestrijden die Bill en Ted dubbelgangers op hen afstuurt.
Inmiddels zijn we 27 jaar verder en zijn er verschillende scripts en gesprekken geweest voor een derde Bill & Ted, die er nooit van gekomen is. Toch geven de makers niet op en proberen Bill & Ted Face the Music, zoals het project momenteel heet, van de grond te krijgen. Hierin zijn Bill en Ted ouder en hebben ze een gezin, maar hun potentieel is nog steeds niet benut. Wat dat betreft hebben de hoofdrolspelers de juiste leeftijd om dit geloofwaardig neer te zetten en zullen de fans van Bill en Ted zichzelf wellicht ook herkennen in de levensfase waarin de vrienden zich bevinden. Fantasize zou de film in ieder geval meteen gaan zien, zodra hij uitkomt. Dus laten we hopen op groen licht vanuit Hollywood. Excellent!

Bron: Entertainment Weekly

Neil Gaiman bewerkt Gormenghast

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: Gormenghast

De geijkte voorbeelden van klassieke fantasy uit Engeland zijn natuurlijk Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien en de Discworld serie van Terry Pratchett. Daarmee worden veel andere verhalen tekort gedaan, zoals bijvoorbeeld het Gotische fantasy epos Gormenghast van Mervyn Peake. Dit duistere verhaal speelt zich af in en om het reusachtige en bouwvallige kasteel Gormenghast, waar tradities tegen heug en meug in ere gehouden worden en de meest uiteenlopende, letterlijk krankzinnige, personages hun intrede doen. In het jaar 2000 bracht de BBC een gelijknamige televisieserie uit, waar de hoofdrol voor een jonge Jonathan Rhys Meyers (The Tudors, Vikings, Dracula) weggelegd was. Hij speelt Steerpike, een rusteloze jongeman, op zoek naar macht en erkenning in het leven. Het personage is indringend, meedogenloos en ondoorgrondelijk. Verder zie je ook Christopher Lee en Stephen Fry in de serie.

Neil Gaiman zal de boeken nu gaan bewerken tot een nieuwe televisieserie, voor Fremantle Media North America. Samen met Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, Batman & Robin) wordt het script geschreven. Meer informatie over wanneer de productie gaat starten, is nog onbekend.

Bron: Deadline

Met de Thalys van Amsterdam naar Disneyland Parijs

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 14: de Thalys

Als het aan D66 staatssecretaris Stientje van Veldhoven ligt, gaan we vanaf volgend jaar april rechtstreeks met de Thalys van Amsterdam naar luchthaven Charles de Gaulle en Marne la Vallée, waar Disneyland Parijs ligt. Ze heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin ze het initiatief om dit mogelijk te maken steunt. Hiermee moet er een alternatief zijn voor korte vluchten naar Zuid- en Oost-Frankrijk. Hiermee zou je in zes uur van Amsterdam naar Lyon moeten kunnen reizen. Hoewel dit initiatief inderdaad veel reizigers blij kan maken, zegt onze eigen eindredactrice Karen met de Fyra in haar achterhoofd terecht: eerst zien, dan geloven!

Bron: NU.nl

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 14 EN VERDER:

Interview: Imagine Film Festival 2018 – Interview Christ Oosterom, van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april kun je je in EYE Amsterdam elf dagen lang laten meeslepen door het Imagine Film Festival. We spraken artistiek directeur Chris Oosterom over het programma. Een interview in drie delen: deel 2 vind je hier, deel 3 lees je hier.

Filmrecensie: Justice League op Blu-Ray en DVD: de grootste helden ter wereld op een schijfje, de Justice League van uitgeverij DC bestaat al sinds de jaren 60 uit de grootste helden van hun stripuniversum. In Justice League op Blu-Ray en DVD is de kern van het team aanwezig. Hoewel de film leuk blijft om te kijken, wordt het nooit echt episch.

Sfeerverslag: Ghost Tours Tilburg: de donkere geschiedenis van een stad, Fantasize eindredacteur Daniel liep mee met Ghost Tours Tilburg. Een schim met een zwarte mantel verschijnt en verwelkomt haar gasten. Ze haakt in op de lokale slogan: Tilburg, je bent er.

Winactie (t/m 10 april): Imagine Film Festival winactie – win vrijkaartjes voor een fantastische film naar keuze, van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april vindt in filmmuseum EYE Amsterdam de 34e editie van het Imagine Film Festival plaats. Wil je ook een filmpje meepakken? Doe dan mee aan onze Imagine Film Festival winactie en maak kans op vrijkaartjes voor een film naar keuze!

Winactie (t/m 17 april): Legends of Tomorrow seizoen 1 en 2 dvd-winactie – win veel DC-helden, onlangs is het tweede seizoen van de actie-avonturenserie DC’s Legends of Tomorrow uitgekomen op Blu-Ray en dvd. In de Legends of Tomorrow seizoen 1 en 2 dvd-winactie geven we het tweede seizoen op dvd weg en ook een exemplaar van de dvd-dubbelbox met seizoen 1 én 2 weg!

FANTASIZE AGENDA:

11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
21 en 22 april: Elfia Haarzuilens 2018
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 14:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page