web analytics
zaterdag, juni 22

Dag van het Fantastische Boek winactie: met o.a. Naomi Novik en Ronald Giphart – Win vrijkaartjes! (UPDATE – WINNAARS BEKEND)

Op 14 april kun je je tijdens de Dag van het Fantastische Boek verdiepen in de genres fantasy, sciencefiction en horror. Het literaire festival in Amsterdam vindt plaats in Tolhuistuin, Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Kom luisteren naar Naomi Novik, Ronald Giphart, Johan Klein Haneveld, Thomas Olde Heuvelt en volg de lezingen en workshops. In onze Dag van het Fantastische Boek winactie maak je kans op vrijkaartjes!

Het programma van de Dag van het Fantastische Boek is een kruisbestuiving tussen de ‘mainstream’ literatuur, de ‘geek scene’ en popcultuur. Tijdens dit literaire festival luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je auteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur, niet. Kortom: de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

Fantasize sprak met Martijn Lindeboom, voorzitter van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre en organisator van de Dag van het Fantastische Boek. Het interview lees je hier, inclusief enkele hoogtepunten in het programma van de editie van dit jaar.

Dag van het Fantastische Boek winactie – fantastische vrijkaartjes!

Wil je komende zaterdag niets van het programma van de Dag van het Fantastische Boek missen? Doe dan mee met deze Dag van het Fantastische Boek prijsvraag. In samenwerking met de Stichting ter bevordering van het fantastische genre geeft Fantasize in de Dag van het Fantastische Boek winactie 2×2 vrijkaartjes (e-tickets) weg, waarmee je toegang krijgt tot het literaire festival. Pak je tas met je te signeren boeken maar vast in!

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze literaire Dag van het Fantastische Boek vragen en e-mail je antwoorden naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van Dag van het Fantastische Boek winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: Vergeet niet je naam en adres mee te sturen.

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. De te winnen kaartjes zijn e-tickets, die je per e-mail ontvangt. Reageren kan tot en met 12 april, dus wees er snel bij en houd voor de zekerheid zaterdag 14 april vrij!

De vragen:

1) Hoe heet het nieuwe boek van Naomi Novik dat 10 juli in Amerika en op 14 september in Nederland uitkomt én op welk beroemd sprookje is dit verhaal gebaseerd?

2) Ronald Giphart heeft samen met een robot een tiende verhaal geschreven dat bij de negen verhalen in het boek Ik, Robot hoort. Hoe heette die robot?

A – Asibot
B – Deep Blue
C – AlphaGo

3) Welke auteur won zowel in 2015 als 2016 de Harland Awards Boekprijs?

 De Dag van het Fantastische Boek vindt plaats op zaterdag 14 april. Meer informatie vind je op onze agendapagina.

Dagvanhetfantastischeboek.nl

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE:

En de winnaars zijn …

M. Miedema en S. Raap

Alle winnaars gefeliciteerd!

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen waren:

1) Het nieuwe boek van Naomi Novik heet Zilvergaren (Spinning Silver) en is gebaseerd op het sprookje van Repelsteeltje.

2) De robot waarmee Ronald Giphart een verhaal geschreven heeft, heet Asibot (antwoord A).

3) De auteur die in twee opeenvolgende jaren de Harland Award Boekprijs won is Auke Hulst.

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page