web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 10: Harrow Alley, Marvel Netflix, Star Wars, Lovecraft Country, Judge Dredd en CampZone.

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij.

In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 10 horror: Harrow Alley en Lovecraft Country, een nieuwe serie rond Star Wars, dronebeelden uit Disneyland en de opbrengst van Star Wars Echo Base Charity Con. Ook kijken we naar de Netflix-series van de Marvel straatvechters en een mogelijk ‘vervolg’ op Dredd. Ben je een gamer? Zoek dan je kampeerspullen bij elkaar voor CampZone.

Verloren horror-script Harrow Alley rijst op uit het graf

Voor elke film die in Hollywood gemaakt wordt, zijn er talloze projecten die jarenlang in de conceptfase blijven, de zogeheten ‘development hell’. De films komen bijvoorbeeld nooit verder dan een script, omdat de studio niet de juiste mensen weet te vinden of het project niet gefinancierd krijgt. Sommige van die niet verfilmde scripts zijn beroemd, zoals die van Harrow Alley, in 1970 geschreven door Walter Brown Newman (The Great Escape, The Magnificent Seven). Het verhaal speelt zich af in de 14e eeuw, als de pest Europa teistert. Het script kent veel bijzondere personages, maar schuwt niet een realistisch beeld te geven van de vele, vreselijke sterfgevallen tijdens de epidemie/pandemie. Niet alleen de inhoud, ook de lengte van het stuk was problematisch: niemand wilde een woord aan het script veranderen, waarmee er een film van maar liefst drie uur gemaakt moest worden. Het is er dan ook niet van gekomen. Harrow Alley staat bekend als het beste nooit verfilmde script, maar daar gaat wellicht eindelijk verandering in komen. De britse actrice Emma Thompson (Beauty and the Beast, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) bewerkt het script voor televisie en HBO zal de serie uitzenden. Misschien zal het er dan nu toch van gaan komen, al is de vraag of Harrow Alley het predicaat horror opgespeld zal krijgen. De verschrikkingen van de pest in het verhaal zijn afgrijselijk, maar het gaat ook over hoe de mensheid weigert op te geven en zich door de moeilijkste periodes heen slaat. Waarschijnlijk wordt de serie meer een meeslepend historisch drama, dan een traditionele horror-serie. Fantasize zal het project in de gaten houden.   

Bron: Deadline

Alle Marvel Defenders terug op Netflix

Naast het bombastische Marvel Cinematic Universe dat onlangs is aangevuld met Thor: Ragnarok en Black Panther, kun je bij Netflix terecht voor het gedeelde Marvel televisie universum, dat zich in New York afspeelt en duisterder is. Dat televisie universum bestaat inmiddels uit series van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Punisher. Die eerste vier helden kun je ook nog samen zien in The Defenders. Deze week is Jessica Jones seizoen 2 op Netflix verschenen en hebben we ook nieuws voor je van alle andere Marvel Netflix helden.

De serie waarmee het allemaal begon, Daredevil, komt binnenkort met seizoen 3. Marvel ‘Chief Creative Officer’ Joe Quesada twitterde een promotietekening voor het derde seizoen. Wanneer dit zal verschijnen, horen we nu vast snel.

Daarnaast heeft acteur Mike Colter in een teaser trailer het tweede seizoen van Luke Cage bekend gemaakt. De onkwetsbare straatvechter is terug op 22 juni.

Ook Iron Fist krijgt een tweede seizoen, ondanks dat zijn eerste seizoen minder goed ontvangen werd. De martial arts held uit het mystieke K’un-Lun werd ook door Joe Quesada van een promotietekening voorzien. Er is nog weinig nieuws over Iron Fist 2, behalve dat de serie een nieuwe hoofdschrijver heeft en acteur Finn Jones behoorlijk getraind heeft om de vechtkunst van Iron Fist te verbeteren. De serie komt waarschijnlijk in 2019 op Netflix.

Tot slot wordt er ook druk gespeculeerd over de verhaallijnen van het tweede seizoen van The Punisher, waarvan Netflix eind vorig jaar liet weten een tweede seizoen te produceren. Voorlopig kun je je avonden dus blijven vullen met de Marvel ‘straathelden’.        

Bron: Twitter, CBR.com

Star Wars Echo Base Charity Con opbrengst naar UNICEF

Mooi nieuws: de opbrengst van de afgelopen Star Wars Echo Base Charity Con is aan UNICEF aangeboden. Het gaat om een bedrag van maar liefst € 10.604,-! In samenwerking met Star Wars: Force for Change gaat het geld naar het enige kinderziekenhuis in de Centraal Afrikaanse Republiek. De organisatie maakt daarnaast bekend dat de volgende editie van Echo Base Charity Con in december 2019 is! De Con gemist? Bekijk het Fantasize Echo Base Charity Con sfeerverslag.

Bron: Star Wars Echo Base Charity Con

Lovecraft Country serie naar HBO

Lovecraft Country

Horror-liefhebbers krijgen iets om naar uit te kijken. Het boek Lovecraft Country van schrijver Matt Ruff wordt een serie op HBO. Niet de minste namen zijn aan het project verbonden: de productie ligt in handen van Warner Bros Television en ‘Bad Robot’ van J.J. Abrams (Star Wars, Star Trek, Lost, Cloverfield) en kersverse Oscar-winnaar acteur/schrijver/regisseur/producent Jordan Peele (Get Out). Het pulp-noir verhaal speelt zich af in 1950 en gaat over de speurtocht van Atticus Turner, een 22-jarige veteraan uit de Korea-oorlog, die op zoek gaat naar zijn vermiste vader. Als snel wordt deze speurtocht een gevecht om te overleven, als Atticus niet alleen te maken krijgt met meedogenloze racisten, maar ook met afgrijselijke Lovecraft-achtige monsters. Zodra bekend wordt waar en wanneer je de serie in Nederland kunt kijken, hoor je dit hier op Fantasize.

Bron: Deadline

Karl Urban wil meer Judge Dredd

In 2012 verscheen de film Dredd, gebaseerd op de Britse sciencefiction stripserie 2000 A.D. waarvan Judge Dredd een van de bekendste personages is. Anders dan zijn voorganger uit 1995 – Judge Dredd met Sylvester Stallone – was Dredd de rauwe, nietsontziende scifi thriller dat de sfeer van de stripserie prachtig neerzette. Helaas verdiende de film zijn budget niet terug en flopte. Volgens acteur Karl Urban (Thor: Ragnarok, Star Trek) – die Judge Dredd speelde- lag dit aan de marketing van de film, waardoor het grote publiek niet op de hoogte was dat de film in de bioscoop draaide. Op DVD/Blu-Ray leefde Dredd weer op en kreeg het succes dat het verdiende. Een tweede deel is er echter nooit gekomen.

Maar er is hoop. In een interview met website JOBLO zegt Karl Urban dat de plannen voor een televisieserie rond Judge Dredd – Mega-City One geheten – nog steeds in ontwikkeling zijn. Wellicht gaat daar de bal weer mee rollen en krijgen we meer rauwe Dredd-verhalen om van te genieten.

Bron: JOBLO

Meer en meer Star Wars

Je kunt zeggen wat je wilt, maar sinds George Lucas zijn geesteskind Star Wars aan Disney verkocht heeft, mogen we niet klagen dat er nooit iets uit ons geliefde universum verschijnt. In de Fantasize Week Almanak – Week 6 somden we al de nieuwe projecten van de komende jaren op en nu is bekend dat regisseur Jon Favreau (Iron Man, de live-action Jungle Book en The Lion King) gevraagd is om een live-action Star Wars-serie te maken voor de eigen streaming dienst van de mediagigant. Favreau is groot Star Wars-fan, dus daar komt vast een bijzondere serie uit voort.

Iets anders om naar uit te kijken is het nieuwe Star-Wars gebied in Disneyland Anaheim, Californië. Deze week mochten we naar drone-beelden van het Star Wars: Galaxy’s Edge gebied in aanbouw kijken . Bekijk de video hier. Zoals je ziet, wordt daar een Star Wars-wereld gecreëerd om u tegen te zeggen. Zodra in 2019 de deuren ervan open gaan, moet je niet gek opkijken als Fantasize al aan de poort staat te wachten.

Bron: Deadline, Disney Parks Blog

Gamezomerkamp CampZone aangekondigd

CampZone, het grootste outdoor gaming evenement, gooit de tentflappen weer open van 27 juli tot en met 6 augustus. Je kunt 11 dagen lang videogames spelen, zoals Rocket League en HearthStone. Daarnaast kun je meedoen met bingo, een casino, verschillende teamsporten, een bordspelavond en een cosplay competitie. Ook zijn er diverse live optredens. CampZone vindt plaats in Kronenberg, Limburg. De kosten variëren van € 38,- voor een dagkaart, tot € 75,- voor een weekend en € 109,- voor de midweek. Wil je het volledige gamekamp meedoen, dan kost een kaartje € 239,-. Het programma vind je hier.

Meer informatie: Campzone.nl

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 10 EN VERDER:

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 3, een bloedstollende thriller in zes delen van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 1 en 2 staan online en deel 4 t/m 6 verschijnen de komende weken op hier op Fantasize. Mis ze niet!

Filmrecensie: Annihilation: indringende scifi thriller met Natalie Portman, Annihilation is gebaseerd op de trilogie Southern Reach van Jeff VanderMeer. Natalie Portman speelt Lena, een biologe en ex-soldaat, die in het topgeheime Area X een mysterieus fenomeen onderzoekt. Een beklemmende Netflix-film die je lang bezig houdt.

Filmrecensie: Happy Death Day op DVD en Blu-Ray: bizarre mengelmoes van horror en komedie, De komische klassieker Groundhog Day dient als voorbeeld voor de horrorfilm Happy Death Day, waarin de studente Tree Gelbman in een vergelijkbare tijdlus gevangen zit. Aan het eind van elke dag wordt zij vermoord door een onbekende belager en moet zien uit te vinden wie het op haar gemunt heeft.

Winactie (t/m 11 maart): Blade Runner 2049 winactie – Boek, Houten paardje, LED paraplu en de film! Blade Runner 2049 is verschenen op DVD en Blu-Ray en we geven in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment een schitterend prijzenpakket weg, met naast de film een houten paardje, het boek én een LED paraplu met zaklamphandvat.

Winactie (t/m 15 maart): The Strangers 2: Prey at Night winactie – vrijkaartjes en The Strangers 1 op DVD! De horrorfilm The Strangers 2: Prey at Night draait in de bioscopen! Durf je hem te gaan kijken? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op vrijkaartjes + het eerste deel The Strangers op DVD. Met deze films weet je weer waarom je geleerd hebt niet open te doen voor onbekenden.

Winactie (t/m 19 maart): Ghost Tours Tilburg winactie – win een spookverhalen stadswandeling door Tilburg! Ontdek de verborgen legendes van Tilburg en volg de spookachtige gids die ze voor je onthult. Ben je niet bang je mee te laten voeren naar de tijd van onthoofdingen, gruwelijke moorden en andere mysteries? Doe dan mee met de Ghost Tours Tilburg winactie!

Winactie (t/m 19 maart): Thor: Ragnarok op DVD en Blu-Ray winactie – win de film, oordopjes en usb-memorystick! Thor: Ragnarok is uit op DVD en Blu-Ray. Wil je de donder en bliksem zelf in huis? Doe dan mee met de Fantasize Thor: Ragnarok winactie! Je maakt kans op de film, lichtgevende oordopjes en een 8GB USB-memorystick in de vorm van Hulk’s hamer.

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
10 en 11 maart: Gothic & Fantasy Beurs 2018
17 tot en met 24 maart: Ghost Tours Tilburg
31 maart en 1 april: Dutch Comic Con 2018
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 10:

Wil je nooit meer een editie van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page