web analytics
dinsdag, mei 17

GHOST TOURS TILBURG WINACTIE – win een spookverhalen stadswandeling door Tilburg! (UPDATE – Winnaars bekend)

Er is een verborgen geschiedenis in Tilburg. Lugubere legendes, waargebeurde verhalen en lokale folklore waar je nekharen van overeind gaan staan. Durf je een mysterieuze gids te volgen om deze verhalen te ontdekken? Doe dan mee met de Fantasize Ghost Tours Tilburg winactie en maak kans op een spookverhalen stadswandeling. Ook leuk voor griezelliefhebbers die niet in Tilburg wonen!

Een Ghost Tour is een spannende combinatie tussen spookachtig locatietheater en een stadswandeling, gebaseerd op de lokale verhalen en legenden. Loop mee met de mysterieuze gids, die de meest lugubere verborgen legendes achter de stad onthult. De schommelende lantaarn, de muziek en onverklaarbare geluiden voeren je mee naar de tijd van onthoofdingen, martelingen, gruwelijke moorden en andere mysteries. In de Ghost Tours zitten geen schrikeffecten, of extra acteurs, dus het is voor eenieder prettig meelopen.

De rillingen lopen over je lijf wanneer de gene zijde des grafs al haar duistere geheimen onthuld. Volg de duistere gids door het verborgen verleden van Tilburg en blijf vooral kalm, want sommige kwade entiteiten zijn niet blij met onze komst. Maar spoken bestaan niet, toch?

Volg de lantaarn… naar de meest duistere krochten van de mensheid. Als je durft!

Ghost Tours Tilburg winactie: win een spookverhalen stadswandeling!

Zin om een Ghost Tour mee te maken? Doe dan mee aan deze Ghost Tours Tilburg prijsvraag. In samenwerking met Ghost Tours Nederland geeft Fantasize in de Ghost Tours Tilburg winactie twee keer twee plaatsen weg in de Ghost Tours Tilburg stadswandeling op 24 maart. Je hoeft niet in Tilburg zelf te wonen om mee te mogen doen.

Zo doe je mee:

Beantwoord onze griezelige Ghost Tours Tilburg vragen en e-mail je antwoorden naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van Ghost Tours Tilburg winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: de te winnen plaatsen voor de stadswandeling zijn alleen geldig op zaterdag 24 maart. Hou die datum vrij als je mee doet.

Fantasize verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 19 maart, lees ook ons winactiereglement.

De vragen:

  1. In welk jaar stierf Koning Willem II?
  2. Welk bronzen dier staat er op het monument van Marietje Kessels en waar staat het symbool voor?
  3. Welke minder flatteuze bijnaam kreeg burgermeester Cornelis Becht van het Tilburgse volk?

Meer informatie over Ghost Tours Tilburg vind je hier. Vast in de stemming komen? Bekijk een spookverhaal uit Tilburg. Wil je je eigen spookverhaal bij ons indienen? Mail dit dan naar redactie@fantasize.nl

Lees hier het Fantasize-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE

En de winnaars zijn …

K. Mutsaers en E. de Laat

Alle winnaars gefeliciteerd!

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen waren:

1) Koning Willem II stierf in 1849, in zijn paleis in Tilburg. Ondanks zijn zwakke gezondheid stond hij erop om in de nawinterse kou een lange tocht naar zijn paleis in Tilburg te maken (dat nog niet eens helemaal af was). Koning Willem II stond bekend om zijn liefde voor Tilburg. In zijn laatste dagen was hij benauwd, op een dag hapte hij zo heftig naar adem dat hij zijn dokter in de armen vloog. De dokter zette hem terug in zijn stoel en daar stierf hij. Koningin Anna Paulowna was zo intens verdrietig, dat zij zich gillend op zijn lijk wierp.

2) Op het monument van Marietje Kessels staat een bronzen haan, die symbool staat voor waakzaamheid. Marietje is verkracht en vermoord in een katholieke kerk en we weten nu dat de pastoor van die kerk de dader is geweest. De haan herinnert ons eraan waakzaam te zijn, ook wanneer het autoriteitsfiguren betreft.

3) Burgermeester Cornelis Becht kreeg de bijnaam Cees de Sloper, omdat hij de halve stad heeft plat gegooid onder het mom van ‘economische hervorming’. Door zijn daden vinden veel Tilburgers hun eigen stad lelijk. Het is een ratjetoe van verschillende stijlen architectuur geworden.

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties-pagina!

© 2015-2022 Fantasize