web analytics
zondag, april 21

Vertellingen: Het verkeerde adres – Zadok Samson

Inbrekers. Eentje houdt mij onder schot, de tweede houdt Rella een mes tegen haar keel, de derde zoekt door het huis naar waardevolle spullen. Hoe langer hij ruw door onze bezittingen rommelt, hoe meer de woede zich in mij opbouwt. Heel goed. Ik haal diep adem en voel hoe de woede zich door mijn lijf verspreidt. Al die verhalen over de volle maan zijn onzin. Ik bepaal zelf wanneer ik het beest toelaat.
“Ik geef jullie de laatste kans om weg te gaan,” zeg ik. De grom zit al in mijn stem. Het is een subtiele grom, je moet er echt op letten om het te horen.
“Bek houden” zegt de inbreker met het pistool tegen mij.

Ik kijk naar Rella en knik. Het is een kort knikje. Ik concentreer mij op de woede, laat het zijn werk doen. Mijn spieren bollen op en scheuren luid mijn kleren stuk. Mijn botten kraken en kreunen. Mijn haar groeit uit. Rella draait zich razendsnel om en zet haar lange hoektanden in de nek van de inbreker. Zijn mond vormt een grote “O”, zijn mes valt op de grond. De twee andere inbrekers trekken wit weg.
“Jullie hebben het verkeerde adres gekozen,” grom ik.

© Gert-Jan van den Bemd

Over de auteur:
Zadok Samson (1989) is een enthousiast verteller en gek op boeken, muziek, professioneel worstelen en films. Om zijn filmliefde te etaleren richtte hij in 2017 FilmBekeken op, waarvoor hij nog elke doordeweekse dag recensies schrijft. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog onder het pseudoniem Mason de Man en levert hij maandelijks korte verhalen voor Kaf.online. Om ook zijn voorliefde voor horror, scifi en cult kwijt te kunnen, is hij begin dit jaar gestart als redacteur bij Fantasize. Daar schrijft hij onder andere besprekingen voor de rubriek VHS, waarin hij films uit de “oude doos” onder de loep neemt.

Over de illustrator:
Gert-Jan van den Bemd (Breda, 1964) is schrijver, kunstenaar en wetenschapsjournalist. Hij publiceerde twee romans (De Verkeerde Vriend, 2018 en Na De Val, 2019) en verhalen en gedichten in onder andere Tirade, Extaze, Op Ruwe Planken en Ganymedes. Met zijn beeldend werk exposeerde hij in Nederland, België, Marokko, Hongarije, Litouwen, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Afrika.

 

© 2020 – 2024 Fantasize, Zadok Samson & Gert-Jan van den Bemd

You cannot copy content of this page