web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 52: Extra Harry Potter in concert, Marvel Infinity Countdown, Mowgli, de opa van Superman en Other Futures crowdfunding

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 52 nieuws over een extra concert van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Marvel Infinity Countdown, Mowgli, de opa van Superman in Krypton en het crowdfunding project van Other Futures.

EXTRA HARRY POTTER IN CONCERT – DE DOELEN ROTTERDAM

De magische muziek van de derde Harry Potter-film: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, is net als de voorgaande twee delen opnieuw te bekijken onder live begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Wegens enorme belangstelling is er nu een extra concert bekend gemaakt. Donderdag 18 januari 2018 heb je een extra kans om de film op groot scherm te bekijken in concertzaal De Doelen in Rotterdam. De andere voorstellingen zijn op 17, 19, 20 en 21 januari. Wil je er bij zijn, kijk dan snel op de website van het orkest.

Bron: Artiestennieuws.nl

MARVEL INFINITY COUNTDOWN

Bioscoopfans kijken reikhalzend uit naar de twee Marvel-films Black Panther en Avengers: Infinity War die volgend jaar in de bioscopen zullen verschijnen. Wil je op Avengers-gebied al voorgenieten, dan kun je bij de comics van de stripuitgeverij terecht voor de speciale Infinity Countdown serie, waar de zogeheten ‘Infinity Stones’ in het huidige Marvel-stripuniversum opduiken. Om je warm te maken, is alvast bekend gemaakt welke helden en schurken een steen in hun bezit hebben. In de aanloop naar de serie kun je in Infinity Countdown Prime lezen wat de aanleiding voor dit avontuur is. Op de cover van de comic zie je Wolverine, Gamora, Captain Marvel, Loki, Adam Warlock en de Super Skrull. Hoe deze bonte verzameling personages aan de stenen gekomen zijn, wordt hopelijk in de strip uit de doeken gedaan. Het startschot wordt in februari gegeven, waarna de hoofdserie in maart verschijnt.

Meer informatie: Stan Lee.com

JUNGLE BOOK 2: MOWGLI

Disney is na het grote succes van live action versies van Beauty and the Beast en The Jungle Book druk bezig om allerlei klassiekers opnieuw uit te brengen in een moderne versie. Daarbij blijft het niet bij de originele films alleen; de opvolger voor The Jungle Book is al bekend gemaakt: Mowgli. Vanaf 19 oktober kun je de verdere avonturen van Mowgli volgen, die opgevoed is door wolven en later zijn weg naar de mensen terug vindt. Mowgli wordt geregisseerd door Andy Serkis, die je kent van talloze computer gegenereerde personages, zoals Gollum, King Kong en Supreme Leader Snoke.

Fantasize Week Almanak – Week 52: Andy Serkis

Ook is er een nieuwe screenshot vrijgegeven van Mary Poppins Returns, het vervolg op de klassieker uit 1964, met dit keer Emily Blunt als de magische Mary Poppins. Fantasize zal de films voor je in de gaten houden.

Bron: Nu.nl en Oh My Disney.com

Fantasize Week Almanak – Week 52: Mary Poppins Returns

SUPERMAN-PREQUEL KRYPTON OP SYFY

Ook DC en Warner Bros timmeren druk verder aan hun zogeheten ‘DC Extended Universe’. Zo kun je op dit moment al kijken naar meerdere seizoenen van de serie Gotham, waarin de wereld van Batman verkend wordt voor de ‘Dark Knight’ zijn opwachting maakt in de geplaagde stad. Televisiezender SyFy gaat een vergelijkbaar verhaal uitzenden, maar dan gebaseerd op Superman. In de televisiefilm Krypton gaan we de belevenissen van de grootvader van Superman meemaken: Seyg-El. Hij krijgt te maken met verraad en moet zijn familienaam in ere herstellen. De spanning in de serie zal niet moeilijk op te roepen zijn; we weten namelijk allemaal wat het lot van de planeet Krypton is. Seyg-El, de enige overlevende van het House of El, wordt gespeeld door Cameron Cuffe. De serie wordt ontwikkeld door onder andere David S. Goyer, die ook Batman v Superman: Dawn of Justice schreef. De televisiefilm dient als pilot voor een mogelijke serie en verschijnt op 21 maart.

Bekijk de teaser trailer hier

Bron: SyFyWire

VOOR DE KUNST: OTHER FUTURES CROWDFUNDING

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari 2018 kun je naar Other Futures, een sciencefictionfestival met een bijzondere, niet-Westerse insteek. Other Futures brengt denkers en makers uit Afrika, Mexico, Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en de diaspora in Amsterdam bijeen om andere toekomstvisies met het publiek te delen. Fantasize zocht artistiek directeur Brigitte van der Sande op, om meer te weten te komen over het diverse programma. Het interview kun je lezen in drie delen: deel 1, deel 2 en deel 3.

Om al deze wereldbewoners bij elkaar te brengen en het festival mogelijk te maken, is een crowdfunding campagne in het leven geroepen. Draag je bijzondere sciencefiction en cultuur een warm hart toe, doe dan een bijdrage.

Je kunt meedoen op: www.voordekunst.nl

Jonah Kibwe Tavares

 

FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 52 EN VERDER:


Boekrecensie
: Star Wars: Bloodline

 
 


Kijktip: Dark – Duitse sciencefiction degelijkheid

 
 


Boekrecensie: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Omnibus 1

 
 


Filmrecensie: The Greatest Showman – P.T. Barnum en zijn muzikale rariteitenkabinet
 
 

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
06 en 07 januari 2018: TomoFair Amsterdam 2018
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak – Week 52: Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.
Meer over de Fantasize Week Almanak.

You cannot copy content of this page