web analytics
donderdag, juli 25

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1: Bright II, Merlijn van Ridley Scott, Einde van Game of Thrones en Harry Potter: Wizards Unite

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1 onder meer nieuws over Ridley Scott, het laatste seizoen van Game of Thrones, Harry Potter: Wizards Unite en de mogelijke overname van Netflix door Apple.

RIDLEY SCOTT REGISSEERT NIEUWE DISNEY-FILM OVER MERLIJN

Gevierd regisseur Ridley Scott (Alien) gaat mogelijk een nieuw Disney-project over de tovenaar Merlijn regisseren. Merlijn is uiteraard de mentor van Koning Arthur en speelt een grote rol in de legendes rond hem en de ridders van de ronde tafel.

Het project dat Scott op gaat pakken is gebaseerd op The Merlin Saga; boeken van de Amerikaanse schrijver T.A. Barron. Deze verhalen gaan over het leven van een jonge Merlijn, lang voordat hij betrokken raakt bij de legende van Koning Arthur.

Naast het Ridley Scott-project is Disney ook bezig met een live-action remake van The Sword In The Stone, gebaseerd op het klassieke boek rond de legende van Koning Arthur van T.H. White (The Once and Future King boeken). Disney heeft dat verhaal in 1963 als tekenfilm uitgebracht en heette in het Nederlands Merlijn de Tovenaar. Het is een titel in een reeks van live-action remakes, zoals Beauty and the Beast en The Jungle Book.

Meer lees je bij Variety

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1: Ridley Scott

LAATSTE SEIZOEN GAME OF THRONES IN 2019

Moesten we het vorig jaar nog doen met maar zeven afleveringen in seizoen zeven van de razend populaire HBO fantasyserie Game of Thrones, nu heeft de televisiezender bekend gemaakt dat het achtste en laatste seizoen maar zes afleveringen zal krijgen. Ook zullen deze laatste afleveringen pas in  2019 worden uitgezonden.

Hoewel seizoen zeven episch was, met special effects die in de bioscoop niet misstaan, wordt je als Game of Thrones fan wederom op de proef gesteld wat wachten betreft. Maar in vergelijking met de tussenpozen van jaren die schrijver George R.R. Martin neemt om een nieuw boek in de reeks af te leveren, valt een jaartje wachten op de finale van de televisieserie best mee.

Hoe dan ook neemt HBO – ondanks de 16,5 miljoen mensen die naar de laatste aflevering van seizoen 7 keken – de tijd om de serie goed af te ronden. Als liefhebber wil je altijd meer, maar er valt niets aan te merken op de kwaliteit van de gehele serie.

Bron: NU.nl

HARRY POTTER-GAME VAN MAKERS POKEMON GO IN TWEEDE HELFT 2018

Onlangs werd directeur John Hanke van spellenmaker Niantic geïnterviewd door de Financial Times en deed hij iets meer informatie uit de doeken over Harry Potter: Wizards Unite.  Zo zal het mobiele spel uitgebracht worden in de tweede helft van 2018. Net als het andere populaire mobiele spel van de studio – Pokémon Go – zul je met je mobieltje in de aanslag op pad moeten gaan in de echte wereld, om in dit geval in de wereld van Harry Potter avonturen te beleven.

Zo kun je spreuken leren en vijanden verslaan in ‘augmented reality’, waarbij de tovenaarswereld over de echte wereld komt te liggen.

Hanke zegt dat Niantec weinig moeite heeft om magie aan onze wereld toe te voegen: “Harry Potter speelt zich natuurlijk al in onze wereld af. Het is lastiger om bijvoorbeeld een overtuigende Star Wars-game in augmented reality te maken.”

Hoe je Harry Potter: Wizards Unite verder zult beleven is nog onbekend. Er zijn nog geen beelden van getoond en het is ook nog niet duidelijk wat je nu precies kunt doen in de nieuwe game. Fantasize houdt het voor je in de gaten.

Bron: NU.nl

KANS DAT APPLE NETFLIX OVERNEEMT?

Het gonsde ineens: Apple gaat Netflix overnemen! Analisten hebben in de laatste paar dagen dat idee de lucht in gegooid en sindsdien is iedereen er mee bezig. Is dat een goed idee? Misschien, maar laten we eens kijken waarom dit ineens ter sprake komt.

De grootste reden voor het gerucht is dat de zwaar omstreden belastingwet van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Republikeinen er door geduwd is. Dat betekent dat Apple het geld dat in het buitenland is opgestapelt om de belasting te ontwijken voor beduidend minder geld terug naar de VS gehaald kan worden.

De voorspelling is dat op die manier ongeveer 200 miljard dollar terug gaat vloeien in de kas van Apple. Dat geld moet rollen, zo zeggen de analisten en nu is het tijd om een grote uitgave te doen. Apple doet traditioneel niet veel meer dan een paar miljard aan investeringen in overnames, maar Netflix zou een puik wapen zijn in de komende ‘content’strijd die zich in Amerika afspeelt tussen onder andere Disney, Facebook en Amazon. Al deze partijen zijn druk bezig om hun eigen streaming media bedrijven groot te maken. Zo kocht Disney onlangs een groot gedeelte van de eigendommen van 20th Century Fox, waar we meer over vertelden in de Fantasize Week Almanak – Week 50. Iets groots opkopen is makkelijker dan zelf vanaf nul te beginnen of je eigen producten groot te maken, dus wat dat betreft is het nieuws zo gek nog niet. De toekomst zal het leren.

Bron: CBR.com

OPNAMES HBO’S WATCHMEN MOGELIJK TOCH IN MAART

Er is een grote kans dat de opnames voor de pilot van de televisieserie Watchmen toch in maart kan beginnen. Het wordt echter een race tegen de klok, want er is een zeer korte deadline. HBO heeft niet gereageerd op de geruchten over de haastige ontwikkelingen, maar de serie blijft in het nieuws.

Bron: Fandomwire

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1: Watchmen

NETFLIX FILM BRIGHT KRIJGT VERVOLG

De Netflix-film Bright krijgt een vervolg. Hoofdrolspelers Will Smith en Joel Edgerton keren waarschijnlijk terug en David Ayer zal vermoedelijk weer de regie op zich nemen, zo meldt Variety.

Bright is een politiefilm die zich afspeelt in een fantasywereld, compleet met Elven en Orcs. De magische figuren leven samen met mensen en de FBI heeft een speciale afdeling om misdaadzaken waar magie bij komt kijken, op te lossen. Will Smith speelt een politieman in L.A., die wordt gedwongen samen te werken met een Orc (Edgerton).

De film, die vorige maand uitkwam, werd door de filmpers neergesabeld maar is wel een groot succes bij de kijkers. In de eerste drie dagen na de release werd Bright door elf miljoen Amerikanen bekeken. Ook Fantasize is te spreken over de televisiefilm, zoals je in onze recensie kon lezen.

Bron: Decider.com

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1: Bright

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 1 EN VERDER

Kijktip: Bright – Fantasy in het alledaagse, harde leven van L.A. 

FANTASIZE AGENDA

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 1: Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

You cannot copy content of this page