web analytics
maandag, mei 16

FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 51: VAN DEATHSTROKE EN WATCHMEN TOT WINACTIE THE DARK TOWER BLU-RAY/DVD

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 51 nieuws over het voorlopig ontbreken van Deathstroke in Arrow, de pilot Watchmen en boze Star Wars fans die The Last Jedi toch écht uit het canon van Disney willen laten schrappen.

HBO bestelt pilot van ‘Watchmen’

Damon Lindelof (Lost, Star Trek) mag officieel van start gaan met zijn versie van Watchmen. HBO heeft vandaag groen licht gegeven voor de productie van een pilot en hoopt uiteraard meer afleveringen te kunnen maken. Op zijn Instagram-account plaatste Lindelof een foto van de productie, die vandaag officieel begonnen is.

Het is nog niet zeker of Lindelof het boek van Alan Moore en Dave Gibbons gaat verfilmen, of een nieuw verhaal in die wereld vertelt. Watchmen speelt zich af in een alternatieve wereld, waarin superhelden bestaan en een grote impact hadden op het verloop van de geschiedenis. Als een van hen vermoord wordt, komen allerlei oudgedienden terug uit hun pensioen.

Geen Deathstroke in Arrow meer

Deathstroke uit Arrow is dit seizoen teruggekomen. Hoewel veel fans hem meer willen zien, vertelde uitvoerend producent Marc Guggenheim in een interview met Discussing Film dat dit er voorlopig niet in zit.

“Dit zijn DC’s personages die worden ingehuurd. We gebruiken enkel de personages waarvan gezegd wordt dat we ze kunnen gebruiken”, aldus Guggenheim.

Hij legt verder uit: “Enige tijd geleden werd ons gemeld dat we Deathstroke niet konden gebruiken. Toen dat veranderde konden we Slade Wilson terug laten keren. Nu kunnen we hem niet gebruiken.”

Joe Manganiello speelde de rol van Deathstroke in de DCEU en maakte dit jaar zijn debuut op het grote scherm met Justice League.

Boze Star Wars fans: ‘Schrap The Last Jedi uit Canon’

Een klein deel van de Star Wars fans lijkt wel heel erg ontevreden te zijn over Star Wars: The Last Jedi. Er werd ondertussen een opmerkelijke petitie gestart om Episode VIII uit het officiële canon te schrappen. In de bijhorende uitleg richting Disney schrijven de initiatiefnemers:

Episode VIII is een ramp. Hij verwoest het volledige nalatenschap van Luke en de Jedi. Daardoor verknalt hij ook datgene waar wij als Star Wars-fans zo van houden. Dit kan echter ongedaan worden gemaakt. Net zoals jullie dertig jaar aan Star Wars-verhalen kapotmaakten, vragen we jullie om nog één verhaal uit te vegen. Verwijder The Last Jedi uit het canon, stel Episode IX uit en maak een nieuwe Episode VIII waarbij Luke Skywalkers integriteit, karakter en nalatenschap in ere worden hersteld.”

Inmiddels heeft regisseur Rian Johnsson gereageerd op de kritiek:
“Vanuit mijn eigen ervaring als Star Wars-fan weet ik hoe gepassioneerd die mensen zijn. Ze zijn erg met de saga begaan en verwachten hele specifieke dingen. Het doet hen dan ook pijn als ze die niet krijgen. Maar George Lucas heeft bij het schrijven van de originele trilogie ook nooit gedacht aan wat de fans wilden. Dat zou ook nu niet werken. De overgrote meerderheid van de fans is trouwens heel positief. We praten over de negatieve kritiek.”

Dit laatste klopt als een bus. Megafan Karen is namelijk zeer te spreken over The Last Jedi. Lees haar Fantasize-review hier.

FANTASIZE WINACTIE – THE DARK TOWER BLU-RAY/DVD

De verfilming van het magnum opus The Dark Tower van horrorauteur Stephen King is verschenen op blu-ray en dvd en Fantasize geeft je de kans een exemplaar te winnen! De film raakt aan verschillende boeken (en hun verfilmingen) uit het gigantische oeuvre van de schrijver. Je hoeft geen King-fan te zijn om de The Dark Tower blu-ray/dvd te winnen, maar het helpt wel. Durf je het aan?

EN VERDER IN FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 51

FANTASIZE AGENDA:

Fantasize Week Almanak – Week 51: Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.