web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 48: HE-MAN, THE AVENGERS, SABRINA THE TEENAGE WITCH, GAME OF THRONES EN STAR WARS

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak – Week 48 nieuws over de Game of Thrones Live Concert Experience, Sabrina the Teenage Witch, Avengers: Infinity War, Star Wars Echo Base Con en een nieuwe Masters of the Universe live action film.

GAME OF THRONES LIVE CONCERT EXPERIENCE – 21 MEI 2018

Sluit je ogen en denk aan de intro van de HBO-serie Game of Thrones. Je hoort nu vast en zeker de welbekende intro, die je meteen in de sfeer van deze megapopulaire serie meesleept. Op 21 mei 2018 kun je in de Game of Thrones Live Concert Experience de muziek uit de serie live horen in de Ziggo-dome Amsterdam, onder leiding van componist Ramin Djawadi en met beelden van seizoen 7 op de achtergrond. Het decor mag er daarbij ook zijn. Wil je erbij zijn, dan moet je wel even gespaard hebben, een kaartje voor het evenement begint vanaf € 47,- voor de derde rang en loopt op naar € 97,- voor premium zitplaatsen. Als rasechte fan wil je natuurlijk een van de speciale pakketten, zoals de Winterfell-package. Daarvoor ben je € 207,- kwijt. Je krijgt dan naast de kaartjes ook een poster, merchandise en een speciale VIP-behandeling. Organisatie: MOJO.

Meer informatie: https://www.ziggodome.nl/event/5742596687/game-of-thrones / Mojo.nl

SABRINA THE TEENAGE WITCH KOMT NAAR NETFLIX

Onlangs werd het nieuws bekend gemaakt dat Netflix twee seizoenen heeft besteld van Sabrina the Teenage Witch, een spin-off van de serie Riverdale. Net als de meer duistere toon van de Riverdale-serie in vergelijking met de Archie Comics stripserie waarop deze gebaseerd is, zal ook Sabrina the Teenage Witch een donkere, spannende serie worden over een meisje dat half mens, half heks is. Er worden meteen twee seizoenen van elk 10 afleveringen geschoten, waarin Sabrina in aanraking komt met het occulte en alle horror-elementen die daarbij horen. De pilot van de serie zal geschreven worden door Roberto Aguirre-Sacasa, die zijn sporen in de schrijverswereld ruimschoots verdiend heeft met werk voor onder andere stripuitgeverij Marvel.

Bron:  The Hollywood Reporter

EERSTE TRAILER VAN AVENGERS: INFINITY WAR TE ZIEN

In 2012 trok stripuitgeverij Marvel volle zalen in de bioscopen met The Avengers, waarin Iron Man, Captain America, Thor en Hulk – die daarvoor allemaal in solo-films te zien waren – samen komen om een buitenaardse invasie te bestrijden. In tegenstelling tot het bioscooppubliek zijn stripliefhebbers deze ‘team-ups’ al lang en breed gewend, evenals de zogeheten ‘cross-over events’, waarin álle helden van de uitgeverij samen komen om een gemeenschappelijke vijand het hoofd te bieden. Met Avengers: Infinity War zal Marvel op 25 april 2018 zo’n spektakelstuk ook in de bioscopen tonen, want alle – echt alle – helden die je uit het Marvel Cintematic Universe kent, zullen in de film hun opwachting maken. Naast de Avengers zelf, zie je ook Spider-Man, Ant-Man, Black Panther, The Guardians of the Galaxy en meer. Als je interesse hebt om de strips te lezen waarop de film gebaseerd is, koop dan de omnibussen van The Infinity Gauntlet. Je krijgt dan meteen een goed beeld van hoe de film er uit had kunnen zien, als Marvel ook de filmrechten van The X-Men en The Fantastic Four in huis had. Want we zeiden: echt álle helden doen in een cross-over event mee!

Alvast in de stemming komen? Kijk op onze Facebook-pagina voor de trailer.

FANTASIZE WEEK ALMANAK- WEEK 48, MEER NIEUWS OVER STAR WARS ECHO BASE CHARITY CON 16 DECEMBER

De Fantasize-redactie kijkt al een poos uit naar de Star Wars Echo Base Charity Con, welke op 16 december plaats zal vinden in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Inmiddels is er veel meer bekend over het programma van de Con, inclusief de panels en filmvoorstellingen die gegeven worden. Zo kun je onder andere Star Wars: The Force Awakens op het grote doek kijken en zullen Star Wars-acteurs als Jeremy Bulloch (Boba Fett), Tim Rose (General Ackbar) en meer interviews geven, waar je ook vragen aan hen kunt stellen. Fanfilms en Star Wars-merchandise verzamelaars komen ook aan bod.

Ook zal er een speciale vertoning te zien zijn van de nieuwe Star Wars: The Last Jedi , met na afloop interviews met de Star Wars-acteurs die op de Con aanwezig zijn. Kaartjes voor deze film zijn helaas al uitverkocht.

Meer informatie: www.echobasecon.nl/panels-en-screenings

NIEUWE MASTERS OF THE UNIVERSE FILM VAN DAVID S. GOYER?

Kinderen van de jaren ’80 maken de volgende zin moeiteloos af: “By the power of Grayskull, …”. Dit is natuurlijk de spreuk waarmee de schuchtere prins Adam veranderde in de spierbundel He-Man, die met de Masters of the Universe het rijk van Eternia verdedigde tegen de slechte Skeletor en zijn manschappen. Ondanks de mega-populaire speelgoedlijn en bijbehorende tekenfilm, kregen we in 1987 een pijnlijke live-action verfilming voor onze kiezen: Masters of the Universe met Dolph Lundgren als He-Man. Nu gaan de geruchten dat schrijver David S. Goyer in gesprek is met Sony om een nieuwe live-action film rond He-Man te maken. Waarom dat goed nieuws is? Goyer is ook verantwoordelijk voor The Dark Knight-trilogie van regisseur Christopher Nolan. Fans moeten nog wel even geduld hebben, de film staat voor december 2019 op het programma.

Bron: Comic Book Resources

EN VERDER IN DE FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 48:

Vertellingen: De Kleuren van Dalik door Benne van der Velde – deel 6 en 7
Lees het zesde en zevende deel in de spannende verhalenserie over Dalik, een jongeman die erachter komt dat oorlog niet enkel een kans is om snel geld te verdienen. Met deel zeven wordt het verhaal afgerond.

Recensies: Stranger Things seizoen 2
Het tweede seizoen van de spannende Netflix-serie Stranger Things geeft elk horror-cliché een verfrissende, nieuwe draai. Lees onze kijktip. Ook goed om te weten, Netflix heeft inmiddels het derde seizoen groen licht gegeven!

Fantasize je Vitrine: Star Wars: Legion
Het miniatuur oorlogsspel Star Wars: Legion laat je op een snelle manier een schermutseling tussen de Rebels en de Stormtroopers uitvechten op je keukentafel. In Fantasize je Vitrine wordt dit mooie spel getoond en kun je een demonstratievideo bekijken.

De persoon achter: Diepte-interview met schrijver Johan Klein Haneveld
Fantasize kreeg de kans om Johan Klein Haneveld naar aanleiding van zijn laatste boek – De Krakenvorst Boek 2: Kartaalmon – persoonlijk te interviewen. Een gemoedelijke, goedlachse man met veel diepgang! Lees ook de nieuwe column van Johan, over Punk.

FANTASIZE AGENDA:

16 december: Echo Base Charity Con (Star Wars)
30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

Fantasize Week Almanak – Week 48: Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.

You cannot copy content of this page