web analytics
dinsdag, mei 30

FANTASIZE KIJKTIP: STRANGER THINGS SEIZOEN 2 – ONVERVALST VERMAAK

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Stranger Things was een verrassend succes. Het verhaal over een groepje jongens dat hun vermiste vriendje Will zoekt en in aanraking komt met Eleven, een mysterieus meisje, is een spannend, bovennatuurlijk avontuur en een ware ode aan Stephen King. Het verhaal komt heel langzaam op gang en geeft elk horror-cliché een verfrissende, net wat andere twist. In Stranger Things seizoen 2 mogen we weer met Mike, Dustin, Lucas, Will en Eleven meeleven.

Door Erica van den Andel, Fantasize Jeugdredacteur

WAARSCHUWING: Deze kijktip bevat spoilers voor Stranger Things Seizoen 1. Heb je deze nog niet gezien, lees dit artikel dan niet en ga met een rotgang je achterstand inhalen!

In The Upside Down kun je een donkere schaduw vinden van elke cel op onze aarde. The Upside Down is onze wereld, maar dan in een gruwelijke, andere dimensie. De vrienden Mike, Lucas, Dustin en Eleven streden in het eerste seizoen van Stranger Things tegen de onbekende monsters uit The Upside Down, waar hun vriend Will – die op een avond spoorloos verdween was – in gevangen zat. In het nieuwe seizoen van Stranger Things  zijn we een jaar verder en blijkt de lieve vrede die eerder gewonnen was, een illusie te zijn.

8 + 11 =

Het verhaal in Stranger Things seizoen 2 begint op een manier waarop het lijkt alsof er een heel andere verhaallijn is gestart. We zien een meisje tussen de 16 en 18 jaar oud, dat samen met een groep van dezelfde leeftijd op de vlucht slaat na een overval. Haar naam is Eight. Hiermee wordt de wereld rond het plaatsje Hawkins, waar de serie zich afspeelt, ineens een stuk groter. Het is 1984, The Terminator draait in de bioscopen en de levens van onze hoofdrolspelers zijn dramatisch veranderd. Zo goed en zo kwaad als het gaat hebben ze hun normale leven weer opgepakt en proberen ze elkaars high score te verbeteren op de speelkasten in de plaatselijke ‘Arcade’ (speelhal). Als op een dag hun high score is verslagen door de mysterieuze Mad Max, willen ze uit alle macht weten wie dit is. Een nieuw gezicht in de serie dient zich aan.

Dreigend schaduwmonster

Ook zien we hoe Eleven, een meisje met telepathische krachten, ver weg van The Upside Down uiteindelijk haar weg in de wereld vindt. Langzaam komt ze erachter wie ze werkelijk was voordat ze in gevangenschap opgroeide, onderzocht en gebruikt werd voor experimenten om telepathisch te spioneren voor een schimmige instantie.

Ondertussen wordt Will af een aan terug naar The Upside Down gesleurd, waardoor hij op het eerste gezicht gek lijkt. Zijn band met die andere dimensie blijkt nog niet verbroken te zijn en hij ziet een enorm schaduwmonster boven de velden van Hawkins, zo groot als een wolkenkrabber en met enorme armen en poten.

Als daarna Dustin een mysterieus, reptielachtig wezen in zijn afvalbak heeft gevonden, beginnen de problemen pas goed. De groep jongens, inclusief sheriff Jim Hopper (David Harbour) en de moeder van Will, Joyce (Winona Ryder), krijgen het zwaar te verduren als alles op z’n plaats valt.

Vlechtwerk van verhaallijnen

Naast deze spannende speurtocht zien we ook hoe Nancy, de zus van Mike, samen met de broer van Will, Jonathan, op zoek is naar antwoorden op het gebied van de liefde en de doofpot waarin The Upside Down is gestopt, probeert open te breken. In Stranger Things seizoen 2 worden al deze verschillende verhaallijnen weer moeiteloos samen gevlochten, zonder dat je als kijker ooit het overzicht verliest of de draad kwijtraakt. Het is niet voor niets dat Stephen King zelf op Twitter de serie prijst als een schoolvoorbeeld van entertainment; dit is zoals het moet.

Stranger Things seizoen 2: kijken op je kop

We hebben genoten van het tweede seizoen van Stranger Things en kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen uitkomt. Stranger Things is één van de beste series op Netflix en de schrijvers weten je verwachtingen keer op keer op de kop te zetten. We gaan er dan ook vanuit dat het volgende seizoen opnieuw lekker onverwacht is. Kijken!

You cannot copy content of this page