web analytics
maandag, mei 16

FANTASIZE WEEK ALMANAK – WEEK 44

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie elke vrijdag de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Met deze week nieuws over The Weeknd, Disneyland Parijs, Redbad, Snake Plissken, The Twilight Zone en een nieuwe Fantastic Beasts.

Starboy: Marvel en The Weeknd maken samen een stripserie

Het universum dat stripuitgeverij Marvel creëert is losjes gebaseerd op onze eigen maatschappij. De superhelden komen daarbij regelmatig bekende personen tegen, wat tot bijzondere ontmoetingen kan leiden. Zo heeft Spider-Man President Barack Obama ontmoet en is de Hulk onlangs op avontuur gegaan met basketballer Jeremy Lin. Marvel maakt daarnaast ook regelmatig strips gebaseerd op echte personen. De nieuwste ster die samenwerkt met Marvel is The Weeknd. Hij maakte bekend dat volgend jaar een stripserie gebaseerd op zijn album Starboy uit gaat komen. Gezien de zaken waar The Weeknd over zingt, zal de stripserie vast voor een volwassen publiek bestemd zijn. De held Starboy heeft de gelijkenis van The Weeknd zelf. Meer informatie over de verhaallijn en de tekenaars/schrijvers is nog niet bekend.

Bron: Stan Lee

Disneyland Parijs: Marvel Superhelden Zomer seizoen

Volgend jaar zomer kun je de superhelden van Marvel zelf ontmoeten in Disneyland Parijs. Van 10 juni tot en met 10 september 2018 komen Iron Man, Thor, Captain America, Spider-Man, Star-Lord en Black Widow naar het pretpark voor het Marvel Superhelden Zomer seizoen. In het Walt Disney Studios Park kun je shows bekijken en de superhelden begroeten. In 2020 maken de Marvel helden een vast deel uit van het Disney’s Hotel New York in het park. Daar kun je met The Art of Marvel logeren in de wereld van de superhelden, met Iron Man, The Avengers en Spider-Man.

Nederlands historisch filmepos Redbad de wereld over

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan een nieuwe Nederlandse historische film: Redbad. De film is van regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter, Marvel’s Inhumans) en gaat over Radboud, een Friese held die in de Middeleeuwen samen met de Vikingen strijdt tegen de opkomst van het Christelijke geloof. De acteurs zijn onder andere Gijs Naber, Loes Haverkort en Huub Stapel. De film heeft al een internationaal karakter met acteur Jonathan Banks, die je kent van Breaking Bad en Better Call Saul. De film is overigens nu al verkocht aan onder andere Duitsland, Frankrijk en het Midden-Oosten. Redbad zal in 2018 uitkomen. Meer weten over Redbad? Lees het Fantasize Epiek-artikel hier.

Bron: Nu.nl

Escape From New York remake slaat eigen weg in

De laatste jaren verschijnt de ene na de andere remake van klassieke films in de bioscopen. Mad Max: Fury Road bijvoorbeeld, of onlangs nog The Mummy. Ook filmlegende John Carpenter (Halloween, The Thing) is bezig met een remake van zijn eigen klassieker: Escape From New York. In deze film uit 1981 moet acteur Kurt Russell als de heldhaftige bankovervaller Snake Plissken de president redden uit Manhattan in New York, dat in de toekomst een gigantische gevangenis is. 20th Century Fox heft inmiddels de filmrechten terug en is nu bezig met een nieuwe versie. Deze Escape from New York zal echter heel anders worden dan het origineel. De geruchten gaan dat de film de formule van de recente Planet of the Apes filmserie zal volgen. New York zal geen maximaal beveiligde gevangenis zijn, maar een serene, utopische stad. Alles in de stad wordt door een kunstmatige intelligentie geleid die April heet en de lucht zit vol drones. Een klein technisch team monitort alles. Meer zullen we niet verklappen, maar het ziet er naar uit dat we in deze nieuwe film gaan zien hoe het ooit zo ver met New York heeft kunnen komen.

Bron: Movieweb.com

Nicolas Flamel in Fantastic Beasts 2

Fans van de tovenaarswereld van J.K. Rowling kregen onlangs een verrassend nieuwtje over de nieuwe Fantastic Beasts and Where to Find Them film. Het tweede deel is inmiddels in productie en volgt de verdere avonturen van Newt Scamander. Er was een foto vrijgegeven met een prachtig boek, voorzien van de initialen ‘N.F.’ en de vraag: de enig bekende maker van de Steen der Wijzen. Welke andere mysteries zijn te vinden? Kenners weten dat het hier om de alchemist Nicolas Flamel gaat, waar je voor het eerst van hoort in het allereerste Harry Potter-boek De Steen der Wijzen. Inmiddels is het bekend dat Nicolas Flamel inderdaad in de tweede Fantastic Beasts-film te zien zal zijn, gespeeld door de Mexicaanse acteur Brontis Jodorowsky. Verder zul je ook andere ‘nieuwe’ personages te zien krijgen, zoals Leta Lestrange, Albus Dumbledore en Theseus Scamander. De filim wordt volgend jaar november verwacht.

Bron: Inquisitr.com

The Twilight Zone komt terug

Nog een nieuwtje over een remake: televisiezender CBS heeft een nieuwe The Twilight Zone aangekondigd. Deze klassieke televisieserie uit 1959 bestond uit korte verhalen, meestal in het genre fantasy en horror. Er zijn al eerder pogingen ondernomen om de serie nieuw leven in te blazen. Volgens de geruchten zal dit keer schrijver Marco Ramirez (Sons of Anarchy, Marvel’s Defenders) de show gaan maken. Buiten de aankondiging om wil CBS nog niets kwijt over de nieuwe The Twilight Zone.

Bron: The Hollywood Reporter

Fantasize Week Almanak – Week 44, meer nieuws:

Verdiepend: Ragnarok, het einde van de goden van Asgaard
Een middag met Dan Brown – Tussen religie en wetenschap in
Middle-Earth: Shadow of War – Dwalen in het land waar de schaduwen zijn
The Mummy blu-ray – Begin van een Dark Universe uit de doeken

Winacties op Fantasize:

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Omnibus 1
The Mummy + The Mummy’s Tomb Escape Room

Fantasize Agenda:

Dutch Comic Con Winter Edition Jaarbeurs Utrecht

Fantasize Week Almanak – Week 44: Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken.
Meer over de Fantasize Week Almanak.