web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 31: Jean-Luc Picard keert terug, Daredevil seizoen 3 en Drägan Duma: Een Onbreekbare Band

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 31 ondanks de komkommertijd goed nieuws voor twee Nederlandse filmmakers: hun korte horrorfilm Meet Jimmy gaat naar Hollywood. Daarnaast geweldig nieuws voor Star Trek-fans: Sir Patrick Stewart zal terugkeren als Jean-Luc Picard. Verder nieuws over een tiende seizoen voor American Horror Story, het derde seizoen van Daredevil op Netflix en het vierde boek in de Drägan Duma-serie: Een Onbreekbare Band van de Haagse schrijfster Patty van Delft.

Kort Nederlands horrorverhaal opgepikt door Paramount

We beginnen deze Almanak met nieuws van eigen bodem. Twee Nederlandse filmmakers, Tim Koomen en David-Jan Bronsgeest, hebben hun korte horrorfilm Meet Jimmy verkocht aan Paramount. Deze filmmaatschappij scoorde dit jaar een flinke hit met A Quiet Place en zocht naar nieuwe, originele horrorverhalen, die ook als franchise kunnen werken. In Meet Jimmy draait het om een podcast over seriemoordenaars, waar je als luisteraar flink door in de problemen komt, mocht je de podcast opzetten.

De film zal worden ontwikkeld door studio Platinum Dunes, van regisseur Michael Bay. David-Jan Bronsgeest zal de Hollywood-versie van de film regisseren en Tim Koomen zal aan het script werken, samen met schrijvers Shawn en Michael Rasmussen (Crawl). Koomen en Bronsgeest hebben elkaar leren kennen op de filmacademie en hebben samen meerdere korte films gemaakt. Dit Hollywood-project is voor hen een droom die uitkomt. Begrijpelijk!

Bron: Deadline.com

Sir Patrick Stewart keert terug als kapitein Jean-Luc Picard

Vraag jij je ook altijd af wat er verder gebeurt met de helden uit je favoriete verhalen, als ze de ondergaande zon tegemoet zijn gereden? Hoe vergaat het hen in hun leven, als de verhalenreeks waar je van genoten hebt afgelopen is? In het geval van kapitein Jean-Luc Picard uit Star Trek: The Next Generation zal je daar achter kunnen komen. Op de Las Vegas Star Trek Convention van begin augustus maakte niemand minder dan Sir Patrick Stewart – kapitein Jean-Luc Picard zelf – bekend dat er een nieuwe Strak Trek-serie rondom het geliefde personage zal verschijnen op streamingdienst CBS All Access.

De nieuwe serie zal draaien om het leven van Picard na Star Trek: The Next Generation. De serie zal ontwikkeld worden door Alex Kurtzman (Sleepy Hollow), medebedenker en producent van Star Trek: Discovery. Uiteraard zal Fantasize nauwlettend in de gaten houden wanneer en waar we deze serie in Nederland kunnen gaan zien. Tot die tijd mogen we gaan dromen over hoe we Jean-Luc Picard zullen aantreffen en welke andere acteurs uit The Next Generation we wellicht zullen gaan zien. Het is natuurlijk al 20 jaar geleden sinds we een kopje hete Earl Grey dronken bij een nieuwe aflevering van de iconische serie en Patrick Stewart zegt dat de nieuwe serie iets heel nieuws zal zijn. Dat we zeer, zeer benieuwd zijn naar de ontwikkelingen rond dit nieuws, is een understatement.

Bekijk hier een video van de aankondiging door Patrick Stewart zelf:

Bron: Deadline.com

American Horror Story krijgt tiende seizoen

In de Fantasize Week Almanak – Week 29 vertelden we je dat vanaf 12 september het achtste seizoen van American Horror Story te zien zal zijn in Amerika. Deze week komt het nieuws dat televisiezender FX inmiddels al een tiende seizoen van de serie besteld heeft.

American Horror Story is een zogeheten bloemlezing. Elk seizoen vertelt een nieuw verhaal, waarbij je in het geval van deze serie meestal dezelfde acteurs in een andere rol ziet. De serie maakt gebruik van horrorclichés en geeft daar een eigen draai aan. Zo hebben we al verhalen gezien rond spookhuizen, een gekkenhuis, een rariteitencircus en de wereld van de voodoo. Zolang de makers geïnspireerd zijn door deze basisverhaallijnen in het horrorgenre, kan de serie blijven voortborduren. Uiteraard is het ene seizoen van American Horror Story beter dan het andere, maar het feit dat er alweer een tiende seizoen besteld is, zegt iets over de kwaliteit van de show. Waar seizoen 9 en 10 over zullen gaan is nog niet bekend, maar ook dit nieuws houden we voor je in de gaten.

In Nederland kun je naar American Horror Story kijken op Netflix.

Bron: Deadline.com

Daredevil seizoen 3 nog dit jaar op Netflix

De samenwerking tussen Marvel Studios en Netflix heeft ons een fijn aantal spannende series op de streamingdienst opgeleverd. De avonturen van Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Punisher en Jessica Jones zijn een stuk duisterder dan de Marvel-films in de bioscoop, maar op het kleine scherm werkt het prima. En net als in de bios, kun je de helden in de serie The Defenders allemaal bij elkaar zien (de Punisher uitgezonderd), als een groot superheldenteam.

De beste serie uit de rij is degene waar het allemaal mee begon: Daredevil. Het leven van de blinde advocaat Matt Murdock wordt rauw in beeld gebracht en zijn alter ego Daredevil krijgt in het New Yorkse ‘Hell’s Kitchen’ elke aflevering zwaar te verduren. Eind dit jaar zal het derde seizoen van Daredevil op Netflix verschijnen. We kunnen je nu al aanraden om er goed voor te gaan zitten, want na de gebeurtenissen in The Defenders kon de verhaallijn in het derde seizoen van Daredevil gebaseerd zijn op maar één verhaallijn uit de stripboeken: Born Again, van Frank Miller (The Dark Knight Returns, 300, Sin City) en David Mazzucchelli. In dat verhaal zien we Matt Murdock in het diepste dal waar hij ooit ingezeten heeft. Hoe (en of) hij daar uitkomt, is een epische strijd van formaat. Als de show de essentie van Born Again naar je huiskamer weet te brengen, ga je iets zeer bijzonders meemaken.

Voor het zover is, kun je op dit moment kijken naar het net verschenen tweede seizoen van Luke Cage en krijgen we op 7 september ook nog het tweede seizoen van Iron Fist te zien voor Matt Murdock terugkeert. Het zijn mooie tijden voor Marvel-fans!

Bron: SeekingAlpha.com

Vierde deel van Drägan Duma verschenen: Een Onbreekbare Band

Bij uitgeverij Celtica Publishing is Een Onbreekbare Band verschenen, het vierde boek in de fantasyserie Drägan Duma van de Haagse Patty van Delft. De schrijfster was op Castlefest 2018, om het nieuwe boek te signeren.

Drägan Duma is een Young Adult-serie en gaat over Jill, een meisje dat er na haar zestiende verjaardag achter komt dat zij is voorbestemd om een ‘Drägannymare’, een drakenridder, te worden op de parallelle wereld Drägan Duma. De serie bestaat uit de boeken Zij Die Hoort, Bondgenoten & Verraders en Het Zwarte Kristal. Daarmee eindigde de eerste trilogie. Nu verschijnt dus boek vier, Een Onbreekbare Band, dat zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt. Het is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

Meer informatie: Celtica Publishing

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 31 EN VERDER:

Sfeerverslag: Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag – gemoedelijk festival om van te genieten, Het festivalseizoen is weer aangebroken! Eind juli was er de Mystical Fantasy Fair. Die fair is een fijn, kleinschalig feestje, goed verborgen tussen de weilanden van Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant. Fantasize ging ernaartoe en dit is ons Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag.

Filmrecensie: Tomb Raider op Blu-Ray en dvd – verfrissende reboot van de franchise, In de nieuwe Tomb Raider staat de zoektocht naar de eerste koningin van Japan, Himiko, centraal. Op een eiland in de Duivelszee is zij voor haar dood gevangen gezet om de vloek die zij kan ontketenen te voorkomen. Als Lara Croft op het eiland terecht komt, staat er opeens veel op het spel.

Interview: Koen Romeijn – inspiratie uit hoogte- en dieptepunten, Duizendpoot Koen Romeijn is muzikant en (sciencefiction)schrijver van het boek De Strop Ploeg. Koen bekijkt de wereld met een eigen blik en is niet bang om zijn mening met zijn publiek te delen. Het Fantasize interview met Koen Romeijn is een open en diepgaand gesprek geworden.

FANTASIZE AGENDA:

17 t/m 19 augustus: Imaginarium Festival 2018, Tytsjerk
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 31:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page