Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Imaginarium Festival 2018 – 17 t/m 19 augustus, Tytsjerk

augustus 17 @ 19:00 - augustus 19 @ 18:00

€15
Imaginarium Festival 2018 logo

Kom van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus naar Vijversburg in Tytsjerk en waan je in een wondere wereld die elke verbeelding overtreft. Het Imaginarium Festival 2018 is dé plaats om de aardse wereld achter je te laten en jezelf, je gezin en misschien zelfs je hele familie onder te dompelen in fantasie. Van de jongsten tot de oudsten, van dwergen tot reuzen, iedereen is welkom op het festival. Er is ook een speciale Steampunk-workshop van Fantasize-redacteur Yvette Hazebroek!

Dit jaar heeft het Imaginarium Festival 2018 weer een gigantische variëteit aan acts. Laat je inspireren door verhalen en muziek of vecht mee in een middeleeuwse veldslag, geniet van vlammende shows met vuur en de jaarlijks terugkerende kostuumwedstrijd met felbegeerde prijzen. Je hebt nu de kans om een dag of zelfs een heel weekend te leven tussen draken en prinsessen, Vikingen en ridders, steampunkers en oermensen! Kom verkleed als je favoriete sprookje om de beleving nog groter te maken. Als de nacht zijn intrede doet wordt het sprookje grimmiger en komt Baldrs Draumar de nacht zwaar afsluiten!

Imaginarium Festival 2018 draak

Natuurlijk is de afzonderlijke avonturier of de grote groep vrienden ook van harte welkom om in ons magische bos te genieten van ons overvolle programma met Baldrs Draumar akoestisch op het hoofdpodium, heerlijk koud schuimend bier of een flinke hoorn vol mede. Ook wordt er weer volop zwaard gevochten en muziek gemaakt, zijn er weer spannende verhalen te horen en angstaanjagende activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan boogschieten of speergooien. Voor de jeugd zijn er onder andere springkussens en nog veel meer! Als klap op de vuurpijl komt Rapalje langs om er een geweldige afsluiting van te maken na een dag heerlijk over hét festival van de verbeelding te hebben gedwaald. Trek je mooiste sprookjesachtige outfit aan en laat je verassen door de wonderen die Imaginarium Festival 2018 voor jou in petto heeft!

Imaginarium Festival 2018 trollen

Kening Strijd 2018 – Buhurt League Open HMB Toernooi

Wie kroont zich ‘Kening’ en wordt heerser van 2018?

boek - Bay en de Piraenauten cover

Bay en de Piraenauten – Yvette Hazebroek

Historical Medieval Battles is een vrij jonge moderne sport, full contact vechten met het gebruik van offensieve en defensieve wapens uit de Middeleeuwen. Met name de harnas en wapens moeten van de stijl uit de periode 1200-1699 te zijn. HMB is een full contact sport. Deelnemers vechten met stalen botte wapens en zijn gekleed in volledige wapenuitrusting, die net als de wapens, zijn gemaakt op basis van historische maatstaven. De volledige set wapenrusting moet afkomstig zijn uit dezelfde plaats en binnen een vijftig-jaar tijdspanne. Slagen kunnen gericht zijn op alle delen van het lichaam (met de reglementaire beperkingen).

De sport kent twee hoofdcategorieën: De spectaculaire groepsgevechten, ook wel Buhurts genoemd, en de technisch hoogstaande duels.

Steampunk in literatuur – Yvette Hazebroek

Dan is ook onze eigen Fantasize-redacteur Yvette Hazebroek (auteur van de Steampunk-roman Bay en de Piraenauten) aanwezig op het Imaginarium Festival. Ze geeft daar op zaterdag en zondag een workshop Steampunk in Literatuur. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aansluiten. Kom ook en kom erachter welke fantastische boeken jouw thuisbibliotheek een Steampunk-upgrade kunnen geven.

Imaginarium Festival 2018:

Festival: 17 t/m 19 augustus
Locatie: Vijversburg, Swarteweisein 2, Tytsjerk
Tijd: Openingsavond 19:00 op vrijdag 17 augustus
Prijs: € 25,00 voor het hele weekend, € 15,00 voor dagticket zaterdag, € 12,50 dagticket zondag
Tickets via: de website van 
Imaginarium Festival 2018
Meer informatie: de website van Imaginarium Festival 2018

Meer festivals? Kijk verder in onze agenda!

de website van Imaginarium Festival 2018 eenhoorn

Comments

comments

Organisator

Imaginarium
E-mail:
info@imaginarium-festival.nl
Website:
http://www.imaginarium-festival.nl/

Locatie

Park Vijversburg
Swarteweisein 2
Tytsjerk, Friesland 9255 JB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0648372137
Website:
http://www.imaginarium-festival.nl/

This site is protected by wp-copyrightpro.com

SHARE

Imaginarium Festival 2018 – 17 t/m 19 augustus, Tytsjerk