web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 7: KUNG FURY, BLADE 4, MURDOCK NAAR NEDERLAND EN X-MEN 143

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7 weer veel interessant nieuws uit Hollywood. Zo zal de cultfilm Kung Fury een heus project worden, wil Wesley Snipes mogelijk terugkeren als Blade en komt er een solo Kitty Pryde X-Men film. Verder nieuws over Murdock naar Dutch Comic Con en nieuws uit de chocoladefabriek van Willy Wonka.

CULTFILM KUNG FURY MOVIE IN DE MAAK

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7: Kung Fury

Soms, als je dingen wilt doen, moet je ze zelf doen. Zo heeft de Zweedse acteur/schrijver/regisseur David Sandberg via een Kickstarter campagne zijn eigen korte actiefilm Kung Fury gemaakt. Het is een ode aan de misdaad- en Kung Fu-films uit de jaren ’80 en is zó over-the-top, dat het cult is geworden. Maar dit verhaal over een door de tijd reizende politieagent is opgepakt door Hollywood en krijgt nu een ‘echt’ vervolg, met acteurs Michael Fassbender (Assassin’s Creed, Alien: Covenant) en Arnold Schwarzenegger (Terminator, Predator) in hoofdrollen! De tegenstander van Fury? Adolf Hitler zelf, die ook door de tijd reist en in ons huidige tijdperk terecht komt. Het filmen begint deze zomer. Wil je het Kung Fury-project zien, kijk dan op YouTube.

Bron: The Hollywood Reporter

WESLEY SNIPES WIL BLADE 4 MAKEN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7: Blade

Je zou het misschien nog wel eens kunnen vergeten, maar tien jaar voordat het moderne Marvel-filmuniversum begon met Iron Man, speelde Wesley Snipes de vampierjager Blade in de gelijknamige film uit 1998 gebaseerd op het strippersonage van Marvel. Die film was een succes en twee vervolgen en een minder goed ontvangen televisieserie volgden. Snipes werd door zijn collegae geprezen in hoe hij de ‘superheld’ Blade gestalte gaf en Snipes zelf probeerde in die tijd ook een Black Panther-project van de grond te krijgen. Nu Black Panther door Marvel zelf naar het witte doek is gebracht, laat Snipes in een interview weten nog steeds interesse te hebben in een nieuwe Blade-film. Ook staat hij open voor andere personages in het filmuniversum. Het is maar de vraag of Marvel plannen heeft in die richting, hoewel de ‘demonische’, duistere kant van het stripuniversum nog onderbelicht is. We vingen er een glimp van op in Doctor Strange en proberen Ghost Rider te vergeten, maar er zijn daar nog genoeg verhalen om uit te putten. Neem bijvoorbeeld de stripserie Doctor Strange: Damnation welke deze maand verschijnt. Stephen Strange – the Sorcerer Supreme – moet het hierin opnemen tegen de duivel Mephisto en roept de hulp in van onder andere Blade, Ghost Rider, Iron Fist en Moon Knight. Zoals je ziet, zitten daar al genoeg namen bij van helden die op het witte doek of het kleine scherm zijn verschenen. Blade zou dus zomaar via Doctor Strange terug in de bioscopen kunnen verschijnen. Mocht dat echt gebeuren, je las dit het eerste op Fantasize!

Bron: The Hollywood Reporter

HOWLING MAD MURDOCK NAAR NEDERLAND

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7: The A-Team

Op 31 maart en 1 april is er weer een nieuwe Dutch Comic Con in Jaarbeurs Utrecht. De organisatie maakt alweer druppeltjesgewijs bekend welke speciale gasten er te vinden zullen zijn. Afgelopen week werd een naam genoemd die menig hart van onze lezers die jong waren in de jaren ’80 zal verwarmen: Dwight Schultz – Howling Mad Murdock uit The A-Team – zal aanwezig zijn voor foto’s en handtekeningen. Schultz heeft een rijke carrière in Hollywood en is verder onder andere bekend van het Star Trek universum. Binnenkort zullen we op Fantasize de komende Dutch Comic Con verder belichten en meer namen van de gasten noemen. Zo zal ook acteur David Wenham aanwezig zijn, die onlangs nog te zien was als een van de schurken in de serie Iron Fist op Netflix.

Bron: Dutch Comic Con

NIEUWE FILM UIT DE CHOCOLADEFABRIEK VAN WILLY WONKA?

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7: Regisseur Paul King

Nog een bericht uit The Hollywood Reporter: regisseur Paul King (Paddington) is in gesprek met studio Warner Bros om een nieuwe film te maken gebaseerd op Willy Wonka, de eigenzinnige eigenaar van de chocoladefabriek uit het boek Charlie and the Chocolate Factory van de Britse schrijver Roald Dahl. Het is niet de eerste keer dat het beroemde boek verfilmd is. Zo is er de klassieker uit 1971 (Willy Wonka & The Chocolate Factory) met Gene Wilder als de titelheld en in 2005 zagen we Johnny Depp als Wonka in Charlie and the Chocolate Factory van regisseur Tim Burton. Deze laatste is ook alweer 13 jaar geleden gemaakt, dus op zich is een nieuwe film over het personage niet zo vreemd. Warner Bros houdt details over het project strikt geheim, dus veel kunnen we je er nog niet over vertellen. Wel is de studio bezig met meer projecten gebaseerd op het werk van Roald Dahl. Zo is er een script geschreven voor The Witches, door niemand minder dan Guillermo del Toro. Ook dat verhaal is al eerder verfilmd, in 1990. Wat vind jij? Zijn deze remakes te vroeg, of is het er de tijd al voor? Laat het weten in de comments onderaan deze Almanak.

Bron: The Hollywood Reporter

TIM MILLER EN BRIAN MICHAEL BENDIS DOEN X-MEN 143

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 7: Uncanny X-Men #143

Regisseur Tim Miller maakte in 2016 de verrassende Deadpool en is momenteel bezig met een reboot van The Terminator-serie. Afgelopen week kwam er een opvallend nieuwtje binnen over de regisseur. Hij zal samen gaan werken met stripschrijver Brian Michael Bendis om een mysterieuze, nieuwe X-Men film te gaan maken. Stripliefhebbers kennen Bendis als huisschrijver van Marvel, waar hij aan de wieg stond van het nieuwe succes van de uitgeverij, met series als Daredevil en The Avengers, waar hij een team samenstelde van klassieke Avengers als Captain America en Iron Man, aangevuld met populaire helden als Spider-Man en Wolverine. Bendis schreef in de jaren daarna series over bijna alle grote namen in het Marvel-universum en werd zowel geliefd als gehaat om zijn bijzondere schrijfstijl en opvallende keuzes in verhaallijnen. Onlangs nog stond het internet op zijn kop omdat Bendis na vele jaren de overstap maakte van Marvel naar concurrent DC, waar hij onder andere Superman zal gaan schrijven.

Terug naar het filmuniversum van de X-Men. De titel van het mysterieuze project waar Miller (regie) en Bendis (script) aan samenwerken, heet 143 en zal een solo film zijn over Kitty Pryde – Shadowcat. Zoek je in je stripboekenkast naar Uncanny X-Men #143 uit 1963, dan vind je inderdaad een Kitty Pryde solo verhaal – en wat voor eentje. In deze klassieker van schrijver/tekenaar John Byrne, zien we een jonge Kitty, vers bij de X-Men, in haar eentje thuis zijn. Dan verschijnt een N’garai demon en wordt Kitty danig op de proef gesteld deze te verslaan. Als je nagaat dat de N’garai ooit de Hulk bijna verslagen hebben, heb je een beetje een idee van het gevaar waarin ze zich bevond. Grote kans dus dat Miller en Bendis zich laten inspireren door dit verhaal. Nu hopen dat de film ook zonder obstakels gemaakt gaat worden, in tegenstelling tot de Gambit-film, die keer op keer uitgesteld wordt.

Bron: Deadline

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 7 EN VERDER:

Interview: SF-auteur Nnedi Okorafor – Black Panther en de vele kanten van Afrika, een van de hoofdgasten op het film-, muziek- en kunstfestival Other Futures was de Amerikaans-Afrikaanse schrijfster Nnedi Okorafor. Fantasize sprak haar over haar werk, de Black Panther-film en de verschillende manieren waarop Afrika in fictie wordt afgebeeld. Een video-interview.

Filmrecensie: The Shape of Water – Typisch meesterwerk van Guillermo del Toro, met The Shape of Water levert de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro een meesterwerk af. Niet voor niets is de film genomineerd voor 13 Oscars. De film is zelfs zó goed, dat het lijkt of je dit liefdessprookje rond het Creature from the Black Lagoon allemaal al eens eerder hebt gezien.

Boekrecensie: Monster – Meesterlijk verhaal met morele dillema’s, vier jaar na het vallen van de koepel komen de meteorieten weer naar de Aarde. In een meesterlijk geschreven verhaal maak je kennis met nieuwe personages en keren oude FAKZ-leden van Perdido Beach weer terug. Maar zijn deze personen helden, schurken of monsters?

Winactie: Winchester – Maak kans op vrijkaartjes, het spookverhaal Winchester – The House That Ghosts Built draait in de bioscopen. Wil je deze horrorfilm gebaseerd op de legende rond weduwe Sarah Winchester zelf zien? Doe dan mee met de Fantasize Winchester winactie en maak kans op vrijkaartjes!

Winactie: Black Panther – Maak kans op merchandise, wil je een stukje Wakanda in je eigen huis halen, doe dan mee met de Fantasize Black Panther winactie. Je maakt kans op een sleutelhanger die gloeit in het donker, een pennenbakje en een toilettas, allemaal voorzien van de koninklijke kop van Black Panther zelf.

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
24 februari: TomoFair Rotterdam
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 7:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page