web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 30: Star Wars IX, Ghost Tours, Buffy, Dune en LEGO Harry Potter Hogwarts Castle

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30 zomerse berichten over Star Wars IX en de hoofdrolspelers daarin, een vroegboekkorting voor Ghost Tours Tilburg, een nieuwe Buffy the Vampire Slayer-serie, snelle potjes Blood Bowl: Death Zone, een nieuwe verfilming van Frank Herberts Dune door Denis Villeneuve en een kolossaal LEGO Harry Potter Hogwarts kasteel! Lees en geniet.

Star Wars IX van start, met veel oude bekenden

Volgende week begint regisseur J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens, Lost, Star Trek: Into Darkness) met het filmen van Star Wars: Episode IX. Dit vervolg op Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, die de gemoederen nog steeds bezig houdt, moet in december 2019 uitkomen. Er zijn al wat sappige details vrijgegeven over wie we in de film zullen gaan zien: zo keert Star Wars-veteraan Billy Dee Williams terug als Lando Calrissian, de rol die hij in de originele trilogie vertolkte. Maar ook Mark Hamill zal opnieuw te zien zijn als Luke Skywalker, ondanks de gebeurtenissen uit het vorige deel. Ook zal Abrams nog ongebruikt materiaal van de in 2016 overleden Carrie Fisher gebruiken, waardoor we ook van General Leia Organa mogen genieten.

Uiteraard is het de vraag wat er met al deze personages zal gebeuren, gezien de Star Wars-franchise duidelijk bezig is een nieuwe weg voor een nieuwe generatie fans in te slaan. Een ding is wel duidelijk: Fantasize zal in december volgend jaar vooraan in de bioscoop zitten om het nieuwe deel te bekijken!

Bron: StarWars.com

Ghost Tours weer van start in oktober: vroegboekkorting!

Hou je van spookverhalen gebaseerd op ware gebeurtenissen? Loop dan eens mee met een Ghost Tour. Een griezelige, mysterieuze gids wacht je op om in het schemerdonker door de stad te dwalen. Onderweg leidt de gids je langs de plekken waar duistere taferelen zich hebben afgespeeld, zoals moorden, verdwijningen of waar iemand onrecht is aangedaan. Een Ghost Tour is een spannende vorm van openluchttheater. Je kunt een tour volgen in Assen, Den Bosch, Breda en Tilburg.

Vanaf 5 oktober gaan de tours weer van start en je kunt nu op de Facebookpagina van Ghost Tours Tilburg terecht voor een vroegboekkortingscode van € 2,50 per kaartje. Ook in de andere steden beginnen de tours weer vanaf 5 oktober. 

Meer informatie: GhostTours.nl

Buffy the Vampire Slayer keert terug met een nieuwe slayer

In het overweldigende nieuwsaanbod afkomstig van de San Diego Comic-Con International zat een fijn nieuwtje voor Joss Whedon en Buffy the Vampire Slayer liefhebbers. De serie gaat terugkomen, maar niet in dezelfde vorm als je gewend bent uit de jaren 90. Ten eerste zal een nieuwe schrijfster de serie gaan leiden: Monica Owusu-Breen (Agents of S.H.I.E.L.D., Fringe, Alias, Charmed) en ten tweede zal zij een andere weg inslaan met het verhaal. In een Twitter-bericht laat Owusu-Breen weten dat ze een grote fan is van de originele serie, maar dat je twintig jaar later niet moet proberen het origineel na te bootsen. Ze zegt: “wellicht is het tijd om een nieuwe slayer te ontmoeten…”.

Dit strookt met het gerucht dat we in de nieuwe serie een Afrikaans-Amerikaanse titelheld(in) zullen volgen en dat de serie meer zal aansluiten bij de diversiteit van onze moderne samenleving. Joss Whedon zal als producer aan de serie meewerken. Fantasize is reuze benieuwd wat dit nieuwe tijdperk aan monsterjagers ons zal brengen. De nieuwe Buffy the Vampire Slayer-serie staat gepland voor 2019.

Bron: The Hollywood Reporter

Potje fantasy football? Blood Bowl: Death Zone komt er aan

Spellenmaker Games Workshop ken je wellicht van de uitgebreide oorlogspellen Warhammer en Warhammer 40,000, waar je op je keukentafel enorme legers tegenover elkaar kunt zetten, om met dobbelstenen, speelkaarten en regelboeken te kijken wie de sterkste generaal is. Maar Games Workshop heeft ook ‘kleinere’ spellen uitgebracht in hun spelwerelden, waaronder Blood Bowl.

Zie Blood Bowl als een potje American Football, maar dan met orcs, elven, ratten (Skaven) en andere fantasywezens. Alsof iedereen in Midden-Aarde even besloten heeft te stoppen met oorlog voeren en een ‘vriendschappelijk’ sporttournootje opzet. Nou ja, vriendschappelijk? De regels stellen je in staat elkaar hardhandig tegen de grond te werken en in een wereld met magie kan er natuurlijk wel eens vals gespeeld worden.

Het bordspel is al enige malen als computergame uitgebracht en studio Cyanide brengt binnenkort een nieuwe versie uit: Blood Bowl: Death Zone. Anders dan in het offline origineel, speel je in Blood Bowl: Death Zone in ‘real time’ een potje rugby/american football, in plaats van om beurten een aantal tactische zetten uit te voeren. Hierdoor wordt het spelsysteem natuurlijk volledig anders en we zijn benieuwd hoe dat het spel beïnvloed.  

Blood Bowl: Death Zone is op dit moment via STEAM verkrijgbaar in ‘vroegtijdige toegang’. Dus als je het spel alvast wil zien of je feedback met de ontwikkelaars wil delen, trek je sportschoenen dan aan! Bekijk hier een trailer:

Meer informatie: Cyanide Studios

Denis Villeneuve maakt sciencefictionklassieker Dune opnieuw

Zeer goed nieuws voor de liefhebbers van de klassieke sciencefictionserie Dune van Frank Herbert. Zijn boeken zullen opnieuw verfilmd gaan worden, ditmaal door regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival). Het verhaal gaat over de jonge Paul Atreides en zijn adellijke familie, die rentmeesterschap krijgt over de planeet Arrakis, rijk aan zogeheten ‘spice’, het kostbaarste goedje in het universum. Het rentmeesterschap is dan ook niet zonder gevaren.

Het eerste boek verscheen in 1965 en werd in 2003 uitgeroepen tot best verkopend sciencefictionboek ooit. In 1984 werd het verhaal verfilmd door de excentrieke regisseur David Lynch (Twin Peaks), met Kyle MacLachlan in de hoofdrol als Paul Atreides en een bijrol voor muzikant Sting. De film mogen we een cultklassieker noemen, maar inmiddels heeft de tijd die film toch echt wel ingehaald en mag het oorspronkelijke verhaal met de huidige filmtechnieken best meer recht aangedaan worden.

Met Villeneuve aan het roer zal dat zeker lukken. De regisseur gaat zijn tijd met het verhaal nemen, want de geruchten gaan dat de eerste film ‘slechts’ de eerste helft van het eerste Dune-boek zal vertellen. Als Villeneuve inderdaad per boek twee films gaat maken, kunnen we de komende jaren uitkijken naar heel veel moois rond Dune! Zodra er meer bekend is over wanneer de eerste film moet verschijnen, lees je dat hier op Fantasize.

Bron: Deadline.com

Na de vakantie een hobby nodig? Bouw het LEGO Harry Potter Hogwarts kasteel!

Af en toe zie je op onze Facebook-pagina een leuk filmpje voorbij komen van enthousiaste LEGO-fans die enorme projecten hebben gebouwd. Heb je zelf geen geduld om zo’n project bij elkaar te sprokkelen, dan komt LEGO jou nu tegemoet. Begin september komt het LEGO Harry Potter Hogwarts Castle uit, een doos met maar liefst 6.020 LEGO-steentjes!

Het is de grootste LEGO Harry Potter-uitgave tot nu toe, met de meeste details. Zo kun je de ‘Chamber of Secrets’ bouwen, het ‘Defense Against the Dark Arts’ klaslokaal en zet je de ‘Whomping Willow’ en ‘Hagrid’s hut’ in de kasteeltuin. Het aantal LEGO-figuurtjes dat je erbij krijgt zit rond de 40 stuks, waaronder Harry zelf, Ron Weasley, Hermione Granger, Draco Malfoy, Dumbledore, Snape, Lord Voldemort, vijf Dementors, een Hongaarse Horntail draak en meer. Je kunt met de set het verhaal van elk Harry Potter-boek en -film naspelen.

Al dit moois kost in Amerika ‘slechts’ $ 399,99, maar in Nederland moet je er € 449,99 voor neertellen. Gezien het aantal blokjes en poppetjes en de schaal van het project, moet je goed naar de prijs/kwaliteitsverhouding kijken. Heb jij het er voor over?

Meer informatie: https://shop.lego.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 30 EN VERDER:

 

Vertellingen: Het Verhaal van een Eiland – Een Minimarlistory, Heb je je vakantie naar een tropisch eiland al geboekt? Wat vindt het eiland daar zelf van? Lees in de Fantasize-rubriek ‘Vertellingen’ Het Verhaal van een Eiland, een ‘minimarlistory’ geschreven door Marieke Frankema.

Winactie (t/m 2 augustus): The Man Who Killed Don Quixote-winactie: win vrijkaartjes voor deze nieuwe film van Terry Gilliam, The Man Who Killed Don Quixote is gebaseerd op De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. Regisseur Terry Gilliam maakte er een werk vol liefde van. Zelf zien? Doe mee met onze The Man Who Killed Don Quixote-winactie en win vrijkaartjes!

FANTASIZE AGENDA:

2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
17 t/m 19 augustus: Imaginarium Festival 2018, Tytsjerk
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 30:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page