web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 3: Fable, The Shannara Chronicles, 300 prequel, X-Men en Deadpool 2, The Walking Dead en meer

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3 praat Fantasize je bij over het einde voor The Shannara Chronicles, de terugkeer van de game Fable, Frank Miller’s 300, X-Men, Deadpool 2, een Netflix serie voor The Umbrella Academy en het negende seizoen van The Walking Dead.

AVONTURENGAME FABLE KEERT TERUG

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: Fable III

In 2010 bracht Microsoft Fable III  uit, het laatste deel in de avonturen RPG serie Fable, van de gevierde spellenmaker Peter Molyneux. De serie speelt zich af in Albion, een wereld met een humoristische kijk op de Engelse folklore. In elk Fable deel begin je als kind om uit te groeien tot een legendarische held. Elke keuze die je in het spel maakt, zorgt voor een verschuiving van de balans tussen goed en kwaad. Uiteindelijk kun je uitgroeien tot een schitterend baken van goedheid, of een duistere avonturier met een zwart hart.
Nadat Molyneux zijn studio Lionhead verliet, is er nog een Fable-game uitgekomen voor de Kinect: Fable: Journey. Een multiplayerdeel getiteld Fable Legends is daarna roemloos gecanceld en studio Lionhead werd gesloten, maar Microsoft heeft nu Playground Games in de arm genomen om een nieuwe Fable-titel te ontwikkelen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van de Forza Horizon-spellen. Volgens Eurogamer sluit het nieuwe deel aan op de klassieke serie en wordt de titel ergens in 2019 of 2020 verwacht.

Bron: Eurogamer.net

SPIKE TV GAAT NIET VERDER MET THE SHANNARA CHRONICLES
Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: The Shannara Chronicles

De fantasydramaserie The Shannara Cronicles – gebaseerd op de gelijknamige boeken van Terry Brooks – zal voorlopig geen derde seizoen krijgen. De annulering heeft mogelijk te maken met het plan van Viacom om Spike TV onder te brengen in het nieuwe Paramount Network. Een andere serie, gebaseerd op Stephen King’s The Mist, was in september al stopgezet na één seizoen.

The Shannara Cronicles werd voor televisie ontwikkeld door de makers van Smallville en is in Nederland te zien op Netflix. Het eerste seizoen gaat voornamelijk over de gebeurtenissen uit het boek The Elfstones of Shannara. Seizoen twee speelt zich een jaar later af en draait om het gevecht tegen ‘de Crimson’, die het gemunt hebben op alle magiërs. De makers van de serie zoeken op dit moment naar een andere plek om de serie onder te brengen, dus voor de echte fans is er nog stille hoop.

Bron: Deadline.com

 

PROGRAMMA OTHER FUTURES BEKEND GEMAAKT

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: Cleverman

Het volledige programma van Other Futures, het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld, is bekend. Het blokkenschema van het festival dat van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari in Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam te bezoeken is, staat nu live op de Other Futures website. Het diverse programma zit vol films, anime, manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten. Zo kun je onder andere Cleverman zien van de Australische regisseur Wayne Blair en wordt de oorspronkelijke anime Ghost in the Shell van Mamoru Oshii vertoond. Een Fantasize-interview met artistiek directeur Brigitte van der Sande lees je hier.
Meer informatie: Other Futures.nl

 

PREQUEL VAN 300 DOOR FRANK MILLER VERSCHIJNT IN APRIL

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: 300 prequel

De legendarische stripauteur Frank Miller brengt in April een prequel uit op zijn serie 300, over de strijd van een groepje Spartanen tegen een overmacht van Perzen. De comicserie zal Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander gaan heten en gaat over de ontstaansgeschiedenis van de god-koning Xerxes. 300 werd in 2006 verfilmd en kreeg in 2014 een vervolg – 300: Rise of an Empire. De stripserie gaat terug in de tijd en focust dus niet op de Spartanen zelf, maar op de ‘schurk’ uit de legendes, die besluit om de wereld te veroveren. Aan de andere kant krijgen we ook te zien hoe de Grieken tegenstand bieden aan de enorme Perzische overmacht, in de vorm van hun briljante militaire leider, Alexander de Grote.

Bron: CBR.com

 

20th CENTURY FOX HERSCHUDT HAAR X-MEN KAARTEN

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: Deadpool eerder terug in de bioscoop

Filmstudio 20th Century Fox heeft bekend gemaakt dat Deadpool 2 eerder zal verschijnen dan gepland. Je kunt de nieuwe avonturen van de ‘mercenary with a mouth’ vanaf 17 mei in de bioscoop bekijken, waar dat voorheen nog 31 mei was.

Daar staat helaas wel tegenover dat de X-Men spinoff The New Mutants later zal verschijnen. Waar die film eerst voor 12 april dit jaar in de agenda stond, wordt dit nu pas 21 februari 2019.

Ook de solo-film van Gambit loop vertraging op, nadat opnieuw een regisseur de handdoek in de ring gooit.

Waren het eerst Doug Liman (Mr. & Mrs. Smith) en Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) die besloten andere projecten op te pakken, nu heeft ook regisseur Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) aangegeven ermee te stoppen. De reden is een verschil van mening tussen de regisseur en de filmstudio over de richting van de film. Hoewel er nog geen nieuwe regisseur is aangetrokken, moet Gambit nu in de zomer van 2019 verschijnen.Tot slot gaan er geruchten dat er ook gewerkt wordt aan een solofilm van Kitty Pryde – ShadowCat, door regisseur Tim Miller (Deadpool).

Bron: 20th Century Fox en Variety.com

 

SEIZOEN 9 VAN THE WALKING DEAD KRIJGT GROEN LICHT

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: The Walking Dead

Hoewel seizoen acht van de hitserie The Walking Dead kon rekenen op felle kritieken over het lot van verschillende hoofdpersonages, zal niemand verbaasd zijn dat een negende seizoen inmiddels groen licht gekregen heeft. De serie is gebaseerd op de gelijknamige zwart/wit stripboekenserie van Robert Kirkman en gaat over een groepje mensen die elkaar vinden in hun strijd om te overleven na een zombie apocalypse. Het negende seizoen krijgt een nieuwe hoofdschrijfster, Angela Kang, die al sinds 2011 meeschrijft aan de televisieserie en ook mede-producent is.

Bron: TheRealStanLee.com

 

 

 NIEUWE REBOOT VAN FRIDAY THE 13TH OP KOMST?

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: Friday the 13th

Nog eentje uit de geruchtenmolen: een reboot van de klassieke horrorfilmserie Friday the 13th zou weleens realiteit kunnen worden. Studio Blumhouse Productions – makers van Paranormal Activity en Insidious, heeft namelijk drie projecten met Universal afgesproken. Hiervan valt er een in 2019 zelfs op vrijdag de 13e. .

Studio Blumhouse Productions heeft in het verleden duidelijk laten weten fan te zijn van Jason Voorhees. Scherp die machete voor de zekerheid alvast maar.

Bron: The Hollywood Reporter

 

 

 

NETFLIX BEGINT PRODUCTIE VAN SERIE THE UMBRELLA ACADEMY

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 3: The Umbrella Academy

Netflix is begonnen aan het filmen van een serie gebaseerd op de Amerikaanse stripboekenserie The Umbrella Academy van Gerard Way en Gabriel Bá. De serie wordt uitgegeven door Dark Horse Comics en gaat over een groep superhelden met wijd uiteenlopende krachten en karakters, die hun onderlinge verschillen opzij moeten zetten om de moord op hun mentor Dr. Reginald Hargreeves op te lossen. De serie moet in 2018 verschijnen.

Bron: CBR.com

 

 

 

 

 

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 3 EN VERDER:

Sfeerverslag: Echo Base Charity Con 2017: Force voor de fans

Boekrecensie: De Erfenis van het Steen – vernieuwende Fantasy in Azteken setting

Winactie: The Greatest Showman – vrijkaartjes en prijzenpakket

Winactie: De Krakenvorst Boek 2: Kartaalmon – win een gesigneerd exemplaar

FANTASIZE AGENDA:

30 september 2017 tot 11 maart 2018: Star War Identities
02 februari 2018 tot 04 februari 2018: Other Futures
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
26 en 27 mei 2018: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 3:

Kijk hier voor de vorige Fantasize Week Almanakken 
Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page