web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 24: E3 2018, Arachnophobia, Wonder Woman 1984, Stranger Things boeken, Lucifer Seizoen 4, Aeon Flux, NieR:Automata, Disney vs. Comcast

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 24 allemaal leuk nieuws, met de grootste titels van E3 2018, een remake van Arachnophobia in de planning, het vervolg op Wonder Woman – 1984, verschillende boekprojecten rond Stranger Things, een vierde seizoen voor Lucifer bij Netflix, een live action serie van Aeon Flux, NieR:Automata voor Xbox One en een uitdaging voor Disney nu ook Comcast een bod doet op 20th Century Fox.

E3 2018: grote series krijgen een nieuw deel

Gamebeurs E3 2018 is alweer voorbij. We hebben je al vertelt over de nieuwe Assassin’s Creed: Odyssey, maar dat is niet de enige grote serie die een nieuw deel krijgt. Even een rijtje:

Halo Infinite: Microsoft komt met een nieuwe Halo. In Halo Infinite mag je weer plaatsnemen in het harnas van Master Chief. Naast een trailer is er nog niets bekend over de game.

Fallout 76: ook liefhebbers van de post-apocalyptische sciencefictionshooter Fallout mogen binnenkort weer aan de slag. Fallout 76 is een prequel op de vorige delen en de wereld waarin je moet zien te overleven zal vier keer groter zijn dan Fallout 4. Blokkeer vanaf 14 november alle andere afspraken in je agenda dus maar.

Gears of War 5: en ook Gears of War krijgt alweer een vijfde deel. De game moet in 2019 uitkomen en in de trailer zie je Marcus Fenix terugkeren. Je kunt hem hier bekijken, maar je moet dan wel even inloggen om je leeftijd te bevestigen.

Fantasyliefhebbers mogen nu alvast een beetje gaan stuiteren: The Elder Scrolls VI komt eraan! Hoewel de game nog enkele jaren op zich kan laten wachten, is er in ieder geval een nu een teaser verschenen.

DOOM Eternal: jazeker, ook DOOM krijgt een nieuwe game! Dit keer komt de hel naar aarde en mag je daar los gaan op het neerknallen van demonen en andere gedrochten. Bekijk de teaser trailer.

Fans van Tom Clancy zullen ook aan hun trekken komen: The Division 2 is aangekondigd voor 15 maart volgend jaar en zal onder andere gevechtsmogelijkheden voor 8 personen tegelijk bevatten. Ook voor deze trailer moet je je leeftijd bevestigen.

Verder zal The Last of Us Part II verschijnen en komt Nintendo onder andere met Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Party voor de Switch op 5 oktober. Ook komt er een nieuw Kingdom Hearts-deel: Kingdom Hearts III. Kortom: keuze te over!

Bron: www.e3expo.com

James Wan produceert Arachnophobia remake

Bang voor spinnen? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want de klassieke horrorfilm Arachnophobia uit 1990 krijg een remake! Regisseur James Wan (Saw) is momenteel nog druk met Aquaman en gaat ook een nieuwe The Tommyknockers regisseren, maar krijgt nu ook als producer de taak om de Zuid-Amerikaanse moordlustige spinnensoort opnieuw naar de bioscoop te brengen.

In Arachnophobia zagen we hoe Jeff Daniels en Harley Jane Kozak een huis betrekken dat helaas  vol blijkt te zitten met een dodelijke spinnensoort. Ondanks de hulp van een excentrieke verdelger (John Goodman), blijken de spinnen allesbehalve eenvoudig gedood te kunnen worden. Zelfs met vuur en spijkerpistolen kom je bijna nergens.

De productie van het project is een samenwerking van Wan met Amblin Entertainment van Steven Spielberg. Er is verder niets bekend over plannen voor schrijvers en acteurs, maar een ding is zeker: hou je niet van spinnen, dan kun je over een poosje de bioscoop beter mijden!

Bron: Variety.com

Wonder Woman 2 speelt zich af in de jaren 80

Warner Bros heeft via een persbericht laten weten wat de titel wordt van de tweede Wonder Womanfilm. Het verhaal over de strijdbare Amazone-prinses maakt een sprong naar het tijdperk van de walkman, mannen met matjes, Madonna, schoudervulling, Dallas, neon en zweetbandjes: de jaren 80!

Bij de aankondiging van Wonder Woman 1984 liet hoofdrolspeelster Gal Gadot een foto van Diana Prince zien voor een televisiemuur met bekende beelden uit die tijd, voorzien van de hashtag #WW84.

Er is verder nog weinig bekend over de film. Regisseur Patty Jenkins neemt ook het tweede deel voor haar rekening, Gal Gadot produceert mee en Chris Pine zal ook opnieuw de rol van Steve Trevor vertolken. Wonder Woman zal in dit tweede deel te maken krijgen met The Cheetah, een superschurk gespeeld door Kristen Wiig (Ghostbusters (2016)). Het filmen is inmiddels begonnen en Wonder Woman 1984 staat gepland voor 1 november volgend jaar.

Tot zover de bekende details. Als Fantasize sciencefictionliefhebber probeer je natuurlijk al uit te dokteren hoe de dystopische klassieker 1984 van George Orwell een rol gaat spelen in het verhaal. Krijgt Wonder Woman te maken met ‘Big Brother’? En hoe kan het dat Steve Trevor terug is? Komt er tijdreizen aan te pas? Alternatieve toekomsten? We houden de aankondigingen voor je in de gaten!

Bron: Business Wire

Stranger Things boeken op komst

De populaire sciencefiction/thrillerserie Stranger Things wordt uitgediept in enkele literaire projecten die streamingdienst Netflix opzet in samenwerking met Penguin Random House en Del Rey.

Zo zal er een ‘behind-the-scenes’ boek verschijnen over de serie, maar ook een prequel, geschreven door Gwenda Bond die in 2019 moet verschijnen. Dit boek zal over de moeder van Eleven gaan en het MKUltra programma, waarmee alle ellende in het eerste seizoen van Stranger Things begon.

Er zal ook een boek voor jongere lezers verschijnen, met advies en waarschuwingen. Handig, want je hebt natuurlijk liever niet dat je kind in ‘The Upside Down’ verdwijnt…

We zullen voor je in de gaten houden of de boeken ook naar het Nederlands worden vertaald en wanneer ze in het Engels verkrijgbaar zijn.

Bron: www.cnet.com

Lucifer – Netflix maakt een deal met de duivel

In de Fantasize Week Almanak – Week 19 lieten we je weten dat series als The Expanse en Lucifer geen nieuwe seizoenen zouden krijgen bij de televisiezenders waar de series op dat moment waren ondergebracht. Daarmee is het doek voor de series echter niet definitief gevallen, want in het moderne televisielandschap zijn er tal van andere spelers die iets in de melk te brokkelen hebben, zoals de verschillende streamingdiensten.

Zo lieten we in de Fantasize Week Almanak – Week 21 weten dat The Expanse voortgezet gaat worden door Amazon en kunnen we je nu vertellen dat ook Lucifer verder zal gaan. Deze serie over de gevallen engel Lucifer Morningstar zal een vierde seizoen krijgen op Netflix.

Dat is dus goed nieuws voor de fans, maar toont tegelijkertijd aan waarom sommige series het op de ‘reguliere’ televisiezenders niet redden. Zender Syfy had bijvoorbeeld niet de streamingrechten voor The Expanse en deed de serie daarom van de hand. Er moet dus een goede samenwerking blijven tussen televisiezenders en streamingdiensten, willen sommige series het redden. Wat Lucifer betreft, is er dus weer een goede deal gemaakt. Of die in bloed geschreven is, weten we niet zeker…

Bron: The Hollywood Reporter

Aeon Flux terug als live-action serie

Muziekzender MTV heeft in haar lange geschiedenis enkele tekenfilms geproduceerd die een cultstatus hebben verworven. Zo was er The Maxx, een psychedelisch superheldenverhaal over de relatie tussen een ‘held’ en het meisje dat hij gezworen heeft te beschermen. Daarnaast was er Aeon Flux, een sciencefictionserie van tekenfilmmaker Peter Chung die zich afspeelt in het jaar 7698. Het grootste deel van de mensheid is weggevaagd door een natuurramp en geheim agente Aeon Flux moordt voor Monica, een van de naties die na de ramp gevormd is en in oorlog is met de natie Bregna.

In 2005 is er een Aeon Flux live-action film gemaakt, met Charlize Theron in de hoofdrol. De reboot die nu gemaakt gaat worden, zal over een jonge Aeon Flux gaan. Ze sluit zich aan bij een groep rebellen om de mensheid te redden. De film werd geen succes, we zijn benieuwd of de wereld van Aeon Flux nu wel aan gaat sluiten bij een groter publiek.

Bron: The Hollywood Reporter

NieR:Automata komt naar Xbox One

Square Enix heeft aangekondigd dat de bekroonde role-playing game NieR:Automata op 26 juni digitaal beschikbaar komt voor de Xbox One. Deze versie heet de NieR:Automata: Become as gods edition en bevat naast de hoofdgame de 3C3C1D119440927-uitbreiding, vier pod-designs (Grimoire Weiss Pod, Retro Grey Pod Skin, Retro Red Pod Skin en Cardboard Pod Skin) en het Machine Mask-accessoire.

NieR:Automata speelt zich af in een prachtige, desolate open wereld. Je vecht als de androïden 2B, 9S en A2 om de wereld te veroveren op je menselijke scheppers. Sinds de oorspronkelijke release in 2017 is deze actie-RPG wereldwijd meer dan 3 miljoen keer verkocht. De game werd ontvangen met lovende kritieken vanwege de diepe, boeiende verhaallijn en de mix van actievolle en snelle gevechten.

Meer informatie: Niergame.com

Disney versus Comcast in overname Fox

Eind vorig jaar lieten we je in de Fantasize Week Almanak – Week 50 weten dat Disney het film- en tv-bedrijf 20th Century Fox wilde kopen. Dit nieuws maakte elke Marvel-fan dolenthousiast, omdat de filmrechten van The X-Men en The Fantastic Four daarmee in de handen zou komen van de Marvel studios.

De deal is echter van dien aard, dat er onder andere op politiek gebied nog een en ander kortgesloten moest worden. De besprekingen zijn al aardig op gang, maar nu komt er een andere speler bij kijken: Comcast. Dit kabelbedrijf – dat onder andere Universal bezit – was even de kat uit de boom aan het kijken in Amerika. Er was namelijk een andere megadeal gaande: de overname van Time Warner door AT&T, een andere kabelreus, voor 85,4 miljard dollar (!). De rechter heeft onlangs die deal goedgekeurd, tegen het advies van de U.S. Justice Department in en daarmee heeft Comcast het vertrouwen dat ook een deal tussen hen en 20th Century Fox goedgekeurd zal worden.

Comcast heeft nu een bod van 65 miljard (!!) aan keiharde Amerikaanse dollars gedaan, tegenover de 52,4 miljard (!!!) aan aandelen die Disney geboden heeft. Fox kan nu dus aan de slag met rekenen en overleggen met de aandeelhouders. Fantasize zal de ontwikkelingen voor je in de gaten houden, nadat we even zijn gaan liggen van al deze duizelingwekkende bedragen.

Bron: CBR.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 24 EN VERDER:

Winactie (t/m 23 juni): Channel Zero: Candle Cove dvd-winactie – Win het eerste seizoen op dvd! De Amerikaanse horrorserie Channel Zero: Candle Cove kiest voor het tergend langzaam opbouwen van de spanning, waarbij je weet dat het onafwendbaar doodeng gaat worden. Zelf zien? Win het eerste seizoen in onze Channel Zero: Candle Cove dvd-winactie!

FANTASIZE AGENDA:

22 juni: Sciencefiction avond Van Rietschoten – Boekhandel van Rietschoten, Rotterdam
20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 24:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page