web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 23: World of Warcraft comic, 15 jaar The Walking Dead, Jurassic World bordspel, Iron Fist seizoen 2

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23 uiteenlopend nieuws over een World of Warcraft comic in de aanloop naar Battle for Azeroth, The Addams Family keert terug, een deluxe verzamelbox van 15 jaar The Walking Dead comics, een Jurassic World bordspel, Iron Fist seizoen 2 – inclusief kostuum! Black Panther: Wakanda Forever van Nnedi Okorafor en een nieuwe gamestudio van J.J. Abrams. Duik met ons mee!

Magni the Speaker – World of Warcraft comic in aanloop naar Battle for Azeroth

World of Warcraft spelers kijken reikhalzend uit naar alweer de zevende uitbreiding voor de immens populaire MMORPG.

In aanloop naar deze uitbreiding – Battle for Azeroth – brengt Blizzard Entertainment een comic uit over dwergenkoning Magni Bronzebeard en zijn rol in de aanloop naar de epische gebeurtenissen uit het aankomende verhaal.

De strip heet Magni the Speaker en is een kort verhaal van tien pagina’s, geschreven door Matt Burns, senior schrijver bij Blizzard Entertainment. De tekeningen zijn van Suqling. Je kunt de comic als PDF downloaden en/of lezen via de website van World of Warcraft.

Bron: Bleedingcool.com

The Addams Family animatie en musical

Het draait allemaal om familie. In het geval van The Addams Family om een wel heel bizarre familie. Het huishouden van Morticia Addams en Gomez Addams, dat in 1938 voor het eerst verscheen als stripje in de krant The New Yorker, heeft in de jaren daarna furore gemaakt op de televisie als serie en animatieserie. Ook in de bioscoop is er in 1991 een succesvolle film geweest en heeft men in 1998 opnieuw geprobeerd de excentrieke monsterfamilie naar het kleine scherm te brengen.

We zijn nu een flink aantal jaren verder en eindelijk horen we weer van deze familie. Ten eerste staat er een nieuwe animatiefilm voor volgend jaar op stapel, maar kun je eind dit jaar ook naar het theater, om de Nederlandse versie van The Addams Family – The Musical te bekijken.

In de animatiefilm – The Addams Family – is de ontstaansgeschiedenis van de familie vernieuwd en zul je onder meer Charlize Theron (Prometheus) als Mortitia en Oscar Isaac (Star Wars) als Gomez kunnen horen.

In de Nederlandse musicalproductie zal Pia Douwes in de niets verhullende jurk van Mortitia op het toneel verschijnen en is het Johnny Kraaijkamp die haar echtgenoot Gomez mag spelen. Ga naar www.theaddamsfamily.nl/waar-en-wanneer voor speeldata.

Bron: Cinesite.com / Meer informatie: www.theaddamsfamily.nl

The Walking Dead strips bestaan 15 jaar, verzamelbox op komst

Het grote publiek kent The Walking Dead van de razend populaire televisieserie waar volgens onze vorige Fantasize Week Almanak – Week 22, grote veranderingen op komst zijn. Het begon echter allemaal in oktober 2003, met de zwart/wit stripserie van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bij uitgeverij Image Comics, inmiddels alweer 15 jaar geleden.

Om dit te vieren brengt Image Comics een deluxe edition box uit, waarin de eerste drie verzamelalbums zitten met daarin de eerste 144 strips. De boeken krijgen een nieuwe cover en daarnaast zul je ook een exclusieve en uitgebreidere versie vinden van de graphic novel Here Comes Negan, dat de ontstaansgeschiedenis van deze schurk vertelt. Naast dit verhaal krijg je ook de ontstaansgeschiedenis van andere belangrijke The Walking Dead personages te lezen: Michonne, Tyrese, the Governor en Morgan. Een completere verzameling zul je niet vinden.

Je kunt de The Walking Dead 15th Anniversary Box Set in stripwinkels vinden vanaf 3 oktober en in boekwinkels rond 9 oktober. De prijs? Een flinke 200 dollar!

Bron: Image Comics

Bouw je eigen Jurassic World in het bordspel Jurassic World

Op dit moment draait Jurassic World: Fallen Kingdom in de bioscopen. Op 28 juni geeft Just Games het bijbehorende bordspel uit. In het Jurassic World bordspel ben je samen met je medespelers verantwoordelijk voor de bouw van je eigen dinosaurus-park; graaf botten op, kloon DNA, regel de financiering en bouw de hokken. Net als in de films kunnen de dinosaurussen ontsnappen, wat levensgevaarlijke situaties oplevert en je park voorgoed zal doen sluiten.

Door te dobbelen, gebruik te maken van de speelkaarten en slim te spelen kun je een groot park met dinosaurussen beheren. Het spel is geschikt vanaf 12 jaar voor 2-6 spelers. Het Jurassic World bordspel zal € 39,99 gaan kosten.

Meer informatie: Just Games

Iron Fist seizoen 2 komt dit jaar, inclusief kostuum!

Goed nieuws voor Netflix- en Iron Fist-liefhebbers. Het tweede seizoen van de gelijknamige televisieserie zal eerder uitkomen dan verwacht. Hoofd van Marvel televisie – Jeph Loeb – maakte dat bekend tijdens een Q&A met fans.

Wanneer de serie precies uitgebracht wordt is nog niet bekend, maar Loeb hintte wel naar het Iron Fist kostuum dat Danny Rand, gespeeld door Finn Jones, waarschijnlijk aan gaat trekken.

Hopelijk wordt Iron Fist seizoen 2 op andere vlakken ook interessanter, omdat het eerste seizoen nogal wat te wensen overliet. Zo komen de mystieke elementen van de krachten van Iron Fist meer naar voren gebracht, in plaats van dat er enkel over gepraat wordt.

Naast Iron Fist seizoen 2 kun je vanaf 22 juni kijken naar Luke Cage seizoen 2 en staat Daredevil seizoen 3 ook op stapel.

Bron: Reddit.com

Nnedi Okorafor schrijft meer Black Panther: Wakanda Forever

Binnenkort verschijnt er een nieuwe Black Panther-stripserie van haar hand. In Wakanda Forever draait het om de lijfwachten van Black Panther, de ‘Dora Milaje’ die in het wijdere Marvel Universum in aanraking komen met andere Marvel helden, zoals Spider-Man, The X-Men en The Avengers. Het eerste deel, Amazing Spider-Man: Wakanda Forever, komt 27 juni uit. De andere twee delen zullen in juli en augustus verschijnen.

Bron: CBR.com

J.J. Abrams lanceert gamesstudio

Regisseur/producer/schrijver J.J. Abrams heeft een scala aan populaire films en series op zijn naam. Zo zijn er Lost, Cloverfield en Westworld, maar heeft Abrams ook de leiding over de nieuwe Star Wars en Star Trek films.

Naast al deze projecten is nu bekend gemaakt dat de studio van Abrams – Bad Robot – ook in games gaat. Onder de banner ‘Bad Robot Games’ zullen er originele games geproduceerd worden, zowel grote commerciële titels, als zogeheten ‘Indie’ (onafhankelijke) games. De schrijvers die nu voor Bad Robot werken, zullen worden betrokken bij de game ontwikkeling.

Fantasize is benieuwd wanneer de eerste titels bekend zullen worden gemaakt.

Bron: The Hollywood Reporter

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 23 EN VERDER:

Filmrecensie: Jurassic World: Fallen Kingdom, een meesterwerk van zijn voetstuk gevallen, al maanden worden we lekker gemaakt met geweldige trailers vol dinosaurussen in slaapkamers en mosasaurussen die vrij in zee zwemmen. Met o.a. Steven Spielberg in het productieteam verwacht je veel spektakel. Spektakel was het zeker, maar of wij het nou echt de beste film uit de Jurassic-reeks vonden?

Winactie (t/m 10 juni): Conan Exiles winactie – Win de Barbarian Edition of standaard versie voor pc op STEAM! Wil je weten uit welk hout je gesneden bent? Doe dan mee met onze Conan Exiles winactie en maak kans op een ‘Barbarian Edition’ van de game tjokvol extra’s of een reguliere versie voor pc op STEAM!

FANTASIZE AGENDA:

22 juni: Sciencefiction avond Van Rietschoten – Boekhandel van Rietschoten, Rotterdam
20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 23:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page