web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 21: Boba Fett solofilm, Sesamstraat versus Happytime Murders, The Ice Dragon animatiefilm, Mysterio en kort filmnieuws

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21 een bittere strijd tussen de ‘Muppets’ van Sesamstraat en The Happytime Murders, een eigen film voor Star Wars premiejager Boba Fett, een animatiefilm van het George R.R. Martin boek The Ice Dragon en Jake Gyllenhaal als de klassieke Spider-Man schurk Mysterio. Verder een korte update van filmnieuws.

Sesamstraat versus Happytime Murders

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: The Happytime Murders

De afgelopen week verscheen de trailer van The Happytime Murders, een poppenfilm voor volwassenen, waarin de poppen die ooit in een Sesamstraat-achtig programma hebben gespeeld een voor een bruut vermoord worden. De detective Connie Edwards (Melissa McCarthy, Ghostbusters) wordt op de zaak gezet en moet samenwerken met de ‘muppet’ detective Phil Philips (Bill Barretta, veel Muppets-films).

De trailer is een aaneenschakeling van grove grappen, vol seks en drugs. Het lijkt een beetje op Who Framed Roger Rabbit, alleen dan nog explicieter. Deze poppen detective thriller heeft de onderkop ‘No Sesame, All Street’. De makers van Sesamstraat zelf kunnen daar helemaal niet om lachen. Zij vinden dat het publiek op het verkeerde been gezet wordt en Sesamstraat ten onrechte met de film in verband gebracht wordt. Het dreigt nu op een rechtszaak uit te draaien.

Kortom, er is ruzie in de familie, want The Happytime Murders is geregisseerd door Brian Henson, zoon van Muppets– en Sesamstraat-bedenker Jim Henson. Brian zelf heeft ook de nodige bijdragen gedaan aan het kinderprogramma. Wat vinden jullie, hebben de makers van Sesamstraat een punt? Laat het weten in de comments of op onze social pagina’s.

The Happytime Murders draait vanaf 23 augustus in de bioscoop.

Bron: CBR.com

Fantasize leidt de Estlandse sprookjesfilm November in

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: November

Vanaf donderdag 24 mei draait November in de Nederlandse filmhuizen. Deze bijzondere film is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tussen de folklore en sprookjes van het Oost-Europese ruig beboste platteland. November is een satire op de menselijke ziel, compleet met alle gebreken, lusten en onhebbelijkheden die daarbij horen. Fantasize zal de film inleiden met een introductie op de fabels en de volksgeloven die je in November zult tegenkomen. Na afloop praten we na over de film, de Kratts en alle andere bovennatuurlijke elementen in de film.

De Fantasize recensie van November lees je hier. Een verdiepend artikel over het Volksgeloof in November lees je hier.

Kom ook naar de speciale Fantasize November voorstellingen, in samenwerking met filmdistributeur Cinemien:

Zaterdag 2 juni in Filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht – Tijden en ticketlink wordt nog bekend gemaakt.
De datum en tijdstip van de derde voorstelling worden nog bekend gemaakt.

Bekijk hieronder een Cinemien Special van de film:

Na Han, ook Boba in solofilm

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: Boba Fett

Op dit moment kun je in de bioscoop genieten van de eerste avonturen van Han Solo in Solo: A Star Wars Story. Lees onze recensie hier en doe hier mee met onze winactie en maak kans op een Chewbacca-knuffel!

De Star Wars machine blijft echter onvermoeid verder draaien, want ook veel andere personages uit het universum van George Lucas zullen hun eigen film krijgen. Zo komt er een nieuwe verhaal over premiejager Boba Fett, geschreven en geregisseerd door James Mangold, die zijn naam definitief gevestigd heeft met de verrassende en originele draai aan het leven van Wolverine, in de film Logan.

Daarnaast is de filmmaatschappij aan het overleggen met regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot) om een Obi-Wan Kenobi film te maken. Lucasfilm en Disney blijven dus verschillende regisseurs aantrekken om Star Wars-films in allerlei vormen en maten te maken. Dat juichen we bij Fantasize toe!

Bron: The Hollywood Reporter

Warner Bros en George R.R. Martin maken IJsdraak tekenfilm

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: The Ice Dragon

In plaats van een nieuw boek uit te brengen in zijn immens populaire fantasyreeks A Song of Ice and Fire (op televisie Game of Thrones), is schrijver George R.R. Martin bezig met tal van andere projecten. Zo is bekend gemaakt dat hij, samen met Warner Bros, werkt aan een animatiefilm gebaseerd op zijn boek The Ice Dragon (in het Nederlands De IJsdraak).

Het boek komt uit 1980 en gaat over het jonge meisje Adara dat bevriend raakt met een ijsdraak. Het speelt zich af in een fantasiewereld van ijs en sneeuw, waar het meisje geboren is tijdens de ergste vrieskou in de geschiedenis. Het winterkind is dan ook niet bang voor de ijsdraak en samen moeten ze in de zomer ten strijde trekken tegen de vuurdraken. Je proeft al elementen van Game of Thrones in dit verhaal.

We houden voor je in de gaten wanneer er meer nieuws is over dit project.

Bron: Variety

Mysterio in nieuwe Spider-Man film

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: The Amazing Spider-Man #13 met Mysterio

Ondanks de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War (nog steeds geen spoilers!) is Marvel Studios druk bezig met de volgende films in het Marvel Universum. Een daarvan is de opvolger van Spider-Man: Homecoming, waarin Tom Holland zijn opwachting maakte als Peter Parker, de spectaculaire Spider-Man! In die film zagen we Michael Keaton als Vulture – ‘De Gier’ – een van de klassieke tegenstanders van de webslingeraar.

De geruchten gaan dat Marvel voor het tweede deel in gesprek is met Jake Gyllenhaal (Donnie Darko) om Quentin Beck te spelen, de originele Mysterio. Ook Mysterio is een klassieke tegenstander van Spider-Man en kwam voor het eerst in de strips voor in The Amazing Spider-Man #13, uit 1964. Hij heeft de nodige veranderingen doorgemaakt in de stripserie. Van origine was Beck een special effects expert die de bons kreeg in de filmindustrie en het criminele pad opging. Door gebruik te maken van zijn vakkennis wist hij Spider-Man regelmatig op het verkeerde been te zetten, wat natuurlijk perfect materiaal is voor een film vol misleiding en verrassing.

De film moet in juli 2019 gaan verschijnen. Nog een laatste dingetje: gezien hoe Marvel film op film een intrigerend web (!) van samenhang spint, denken we bij Fantasize dat er in de Spider-Man films wel eens toegewerkt kan worden naar ‘The Sinister Six’, een verzameling schurken die samenwerken om Peter Parker het leven zuur te maken. Met Vulture en Mysterio hebben we er al twee …

Bron: The Hollywood Reporter

Kort filmnieuws: Netflix Hunchback of Notre Dame, Lucifer, The Expanse en Sense8

Om deze Week Almanak af te sluiten, brengen we je nog even op de hoogte van wat kort filmnieuws.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 21: Idris Elba

Netflix heeft groen licht gegeven aan acteur Idris Elba (Thor, Luther) om het klassieke boek The Hunchback of Notre Dame van Victor Hugo – die ook Les Misérables geschreven heeft – te bewerken voor het kleine scherm. Elba zal de film regisseren en produceren en er ook zelf in spelen. Het verhaal over Quasimodo, de gebochelde klokkenluider van de Notre Dame en zijn liefde voor de zigeunerin Esmeralda, zal een moderne remake worden. Meer informatie krijg je zodra we het hebben.

In de Fantasize Week Almanak – Week 19 brachten we het vervelende nieuws dat verschillende series geen nieuw seizoen kregen, waaronder Lucifer en The Expanse. Die eerste serie over Lucifer Morningstar werd onverwacht gestopt na seizoen 2, waardoor fans van de serie een frustrerende cliffhanger voor de kiezen hebben gekregen. Televisiezender Fox heeft nog wel twee gefilmde afleveringen liggen, die oorspronkelijk voor het derde seizoen bedoeld waren. In Amerika zullen die afleveringen morgen (28 mei) uitgezonden worden. De cliffhanger wordt er echter niet mee opgelost, dus het is een beetje een doekje voor het bloeden. Maar je kunt dus wel nog iets meer Lucifer zien.

Er is beter nieuws rond de sciencefictionserie The Expanse. Die serie werd door zender SyFy gestopt na seizoen drie, maar is inmiddels overgenomen door Amazon. De onderhandelingen moeten nog definitief gemaakt worden, maar het ziet er naar uit dat het wel doorgaat. Amazon had namelijk de streaming rechten voor de eerste drie seizoenen van de serie in Amerika, dus ze weten wat ze in huis halen. De vraag is natuurlijk wanneer The Expanse weer terugkeert op televisie en of we in Nederland het vierde seizoen weer gewoon op Netflix kunnen bekijken.

Voor de liefhebbers van de serie Sense8: Netflix rondt deze (voortijdig) geeindigde serie toch nog af met een speelfilm. Op 8 juni wordt deze uitgezonden.

Bronnen: Deadline, Den of Geek, The Hollywood Reporter

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 21 EN VERDER:

Filmrecensie: Solo: A Star Wars Story – onvervalst avonturenverhaal, In Solo: A Star Wars Story duiken we in de jonge jaren van Han Solo, de charmante schavuit uit Star Wars. Nu gaan we die avonturen meebeleven, maar kan de film voldoende tegemoetkomen aan de legendes die de fans zelf rond Han Solo in hun hoofd hebben zitten?

Aankondiging: Fantasize presenteert: November, een duivels liefdesverhaal, Fantasize verzorgt een inleiding voorafgaande de prachtige sprookjesfilm November, over de folklore en volksgeloof van het Oost-Europese ruig beboste platteland. Op 2 juni zullen we dat doen in filmtheater ‘t Hoogt, in Utrecht.

Boekrecensie: Drakenkruid – Twee onwaarschijnlijke helden redden de wereld, wanneer een draak na een dutje van enkele eeuwen weer ontwaakt en het drakenkruid weer in bloei staat, verandert het leven van het mensenkind Amy en de dwerg Björn totaal. In het leuke kinderboek Drakenkruid kom je  in een fantasiewereld waar elven een keer niet de helden zijn.

Winactie (t/m 30 mei): Solo A Star Wars Story-winactie – Win een Wookiee! In Solo: A Star Wars Story die nu in de bioscoop draait, beleef je de eerste avonturen van Han Solo en Chewbacca mee. Wil je je eigen Wookiee in huis? Doe dan mee met onze Solo: A Star Wars Story-winactie en maak kans op een Chewbacca-knuffel!

FANTASIZE AGENDA:

2 juni: November met Fantasize inleiding – ’t Hoogt, Utrecht
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 21:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page