web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 19: The Passage, Star Wars Battlefront II: Han Solo, In the Tall Grass, 2000 AD Art Stars en Overwatch voor het goede doel

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19 nieuws over de nieuwe vampierserie The Passage, In the Tall Grass van Stephen King, Star Wars Battlefront II: The Han Solo Season en Overwatch voor het goede doel. Ook kun je je striptekeningen inzenden naar 2000 AD, maar hebben we ook minder leuk nieuws over veel televisieseries die geen nieuw seizoen gaan krijgen.

The Passage, een nieuwe, post-apocalyptische vampierserie

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: De Oversteek

Vampierliefhebbers krijgen iets om naar uit te kijken. Het boek The Passage van schrijver Justin Cronin zal een televisieserie worden op zender Fox. In Nederland is het boek uitgegeven onder de titel De Oversteek en gaat over een geheim project van de Amerikaanse overheid.

Twaalf proefpersonen ontsnappen en dragen een dodelijk virus met zich mee. De mensheid wordt hierdoor haast uitgeroeid en honderd jaar later weet een ommuurde kolonie te overleven. Rondom deze veilige thuishaven dwalen echter kwaadaardige vampiers rond. Dan verschijnt een jonge vrouw zonder stem en herinneringen. Zij is de sleutel tot hoop.

De serie zal geproduceerd worden door Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes, Cloverfield) en Ridley Scott (Alien). Een van de hoofdrollen zal gespeeld worden door Mark-Paul Gosselaar. The Passage is het eerste boek in een trilogie, dus voorlopig is er voldoende materiaal om op voort te borduren. We houden voor je in de gaten wanneer de serie te zien zal zijn.

Bron: The Hollywood Reporter

Star Wars Battlefront II: The Han Solo Season begint op 16 mei

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: Star Wars Battlefront 2: the Han Solo Season

Vanaf 16 mei kun je in Star Wars Battlefront II: The Han Solo Season spelen met Han Solo als schurk én als held! Het avontuur begint met een terugblik op de originele Star Wars-trilogie. Vanaf juni komt er vervolgens content die is geïnspireerd door de nieuwe film Solo: A Star Wars Story.

In The Han Solo Season kun je onder andere het paleis van Jabba the Hutt bezoeken. In Blast, Hero Showdown of Heroes vs. Villains kunnen spelers vechten in alle hoeken en gaten van Jabba’s verblijfplaats.

Dan is er een nieuwe game modus: de Hero Showdown. In dit nieuwe speltype vecht je in rondes waarin uitschakeling plaatsvindt. Kies je favoriete duo, zoals Han Solo en Chewbacca tegen Boba Fett en Bossk. Of kies Yoda en Rey tegen Darth Vader en Captain Phasma. Heb je een ronde gewonnen, dan moet je een ander duo kiezen voor de volgende ronde.

Ook is de Starfighter Custom Arcade aan Star Wars Battlefront II toegevoegd. Nu kun je in starfighters uit alle tijdperken vliegen, of je nu in X-Wings van de Rebels wilt zitten, of kiest voor een TIE/LN of de Millennium Falcon.

Meer informatie: EA.com/starwars

Geen vervolg voor The Expanse, Lucifer, Inhumans en Wayward Sisters

Meestal mogen we in de Fantasize Week Almanak goed nieuws brengen over nieuwe shows die worden gemaakt, maar deze week regent het teleurstellende berichten over shows die geen nieuw seizoen krijgen.

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: Lucifer

Zo is er de spannende sciencefictionthriller The Expanse. De serie gaat over intriges en machtspelletjes in een gekoloniseerd heelal waar de grootmachten Aarde, Mars en ‘the Belt’ lijnrecht tegenover elkaar staan. Televisiezender SyFy laat weten dat er geen vierde seizoen komt. De makers van de serie willen echter graag verder en gaan The Expanse aanbieden aan andere partijen. In Nederland kun je op Netflix kijken naar de eerste twee seizoenen van de serie. Misschien dat deze streamingdienst de show verder oppakt?

Ook Lucifer krijgt geen vierde seizoen. Deze serie is gebaseerd op een stripserie van het Vertigo-label van DC Comics en gaat over Lucifer Morningstar, gespeeld door Tom Ellis. Televisiezender Fox heeft de serie gecanceld, ondanks een flinke cliffhanger aan het einde van seizoen 3. De makers van de serie roepen fans op hun stem te laten horen, in de hoop dat Lucifer elders verder opgepakt wordt. Ook hier geldt, de serie kun je op Netflix kijken, dus…

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: Wayward Sisters

Televisiezender ABC op haar beurt heeft laten weten dat de Marvel-serie Inhumans geen tweede seizoen gaat krijgen. Dit was te verwachten, want ondanks een grootse première in de IMAX-bioscoopzalen werd de serie over deze koninklijke superheldenfamilie slecht door het publiek ontvangen. ABC heeft daarnaast ook nog niet laten weten of hun andere Marvel-serie: Agents of S.H.I.E.L.D. een zesde seizoen gaat krijgen.

Laten we tot slot hier ook Wayward Sisters noemen, dat een spinoff van de populaire serie Supernatural moest worden. De serie zou zich gaan focussen op het personage Sheriff Jody Mills, gespeeld door Kim Rhodes. In de serie zou Jody jonge meiden helpen trainen om ‘hunters’ te worden. Er is een pilot gemaakt, maar televisiezender The CW heeft besloten geen volledige serie te bestellen. Voorlopig blijft het dus bij Supernatural zelf.

Bron: Deadline, CBR.com, Entertainment Weekly

In the Tall Grass van Stephen King naar Netflix

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: In the Tall Grass

Over Netflix gesproken, de streamingdienst heeft een verhaal van de meester der horror – Stephen King – gekocht om te verfilmen. Het gaat om het verhaal In the Tall Grass, waarin twee zussen, Becky en Cal, samen een trip maken naar het huis van hun oom en tante. Becky is onverwacht zwanger en moet daardoor een pauze nemen van de universiteit. De twee komen langs een veld met hoog gras, waarin ze een jongetje om hulp horen roepen. Ook horen ze de stem van zijn moeder, die het jongetje zoekt. De zussen besluiten te helpen, maar komen er al snel achter dat het veld een uitzichtloos doolhof van ellende is, waar in het hoge gras iets zit dat hen achtervolgt…

De novelle In the Tall Grass heeft Stephen King samen geschreven met zijn zoon Joe Hill (Locke and Key). Het is de bedoeling dat acteur James Marsden (X-Men, Westworld) een hoofdrol krijgt en de regie is voor Vincenzo Natali (Splice). Deze zomer wordt begonnen met het filmen van het verhaal.

Bron: Variety

2000 AD Art Stars – Judge Dredd tekenwedstrijd

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 19: 2000 AD Art Stars

Droom je ervan om striptekenaar te worden? Ligt je voorkeur bij het tekenen van comics? Dan kun je vanaf nu om de vier maanden terecht bij stripuitgeverij Rebellion, uitgever van 2000 AD, de sciencefictionstrip, vooral bekend van Judge Dredd.

Elk kwartaal kiest de uitgeverij een van haar personages, waarvan je in de 2000 AD Art Stars pin-ups kunt insturen. De eerste editie draait natuurlijk om Judge Dredd zelf. De jury van redacteuren kiest de beste inzending, welke vervolgens in 2000 AD zal worden gepubliceerd. De winnaar krijgt voor zijn werk betaald. Daarnaast mag het publiek ook stemmen en zal op die manier een tweede winnaar gekozen worden. Deze tweede winnaar krijgt een 2000 AD prijzenpakket.

Wil je jouw werk dus terugzien in het magazine waar ook tekenaars als Brian Bolland, Dave Gibbons, Jock en Frazer Irving groot geworden zijn, doe dan snel mee. No pressure!

Meer informatie over hoe je mee kunt doen, lees je op de website van 2000 AD.

Speel Overwatch voor het goede doel

Spellenmaker Blizzard biedt tot en met 21 mei een paar speciale mogelijkheden in het spel Overwatch aan, waarmee je onderzoek naar borstkanker steunt. Samen met de Breast Cancer Research Foundation (BCRF) en website Twitch kun je een ‘skin’ voor het goede doel kopen: Pink Mercy. De skin is beschikbaar voor het personage Dr. Angela Ziegler (Mercy). Daarnaast kun je een Pink Mercy t-shirt kopen en zijn er ‘sprays’ en ‘player icons’, die je kunt verdienen als je je aanmeldt bij Twitch. De opbrengsten zullen 100% ten goede komen aan het onderzoek van BCRF, waarbij Blizzard aangegeven heeft dat er in ieder geval minimaal 250,000 dollar zal worden geschonken. Het totale bedrag zal na 21 mei bekend gemaakt worden.  

Overwatch is beschikbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Meer informatie: PlayOverwatch.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 19 EN VERDER:

Filmrecensie: Isle of Dogs – hartverwarmende film over menselijkheid, Wes Anderson is een regisseur die bekend staat om zijn herkenbare en eigenzinnige stijl. Ook in de stop-motion film Isle of Dogs is dit terug te zien. Mede dankzij de prachtige animatiestijl en het stemtalent vele acteurs, is ook Isle of Dogs een feestje om naar te kijken.

Filmrecensie: A Ghost Story – spookverhaal met emotionele diepgang, Hoewel de titel A Ghost Story alles zegt over de inhoud van deze film, moet je de term ‘spookverhaal’ in dit geval heel letterlijk nemen. Het gaat hier namelijk helemaal niet om een griezelige thriller, maar over een prachtig, origineel en emotioneel verhaal over een spook.

Fabel: Epiek: De Zoektocht – een fabel, Onder de zonnedauw ligt de Letterzetter te slapen. Pats, er valt een druppel van de plant, op zijn kop. Hij schrikt wakker en gaapt. Kom, denkt hij, ik moet opstaan en verder zoeken voor Ezelsoor, zijn maatje. Hij is oud en moe en verlangt naar de waarheid.

Winactie (t/m 15 mei): Jumanji: Welcome to the Jungle Blu-Ray en dvd-winactie – Win deze wilde film! In het avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen omgekeerd, wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnen gesleurd worden en zelf de gamepersonages zijn. Doe mee met de Jumanji: Welcome to the Jungle Blu-Ray en dvd-winactie.

Winactie (t/m 17 mei): Isle of Dogs winactie – Win vrijkaartjes, Atari, Chief, King, Boss en alle anderen + geweldige merchandise! De nieuwe stop-motion animatiefilm van Wes Anderson – Isle of Dogs – is een feestje om naar te kijken. Wil je kans maken op een geweldig Isle of Dogs prijzenpakket met onder andere figuurtjes van Atari en de hondenmeute? Doe dan mee met deze Isle of Dogs winactie om van te kwijlen!

FANTASIZE AGENDA:

16 mei: Pathé Deadpool Night
16 en 19 mei: Kinepolis Deadpool nachtpremière en marathon
20 mei: Geek Fest! – Rotterdam
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 19:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page