web analytics
zaterdag, juni 22

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 13: Stranger Things seizoen 3, Peter Faber als Gandalf, Fantastic Four, Frank Miller en Street Fighter

In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 13 weer bijzonder nieuws. Het derde seizoen van Stranger Things begint aan de productie, onze eigen Peter Faber speelt in de nieuwe Lord of the Rings, Marvel brengt de Fantastic Four terug en er komt een televisieserie van Street Fighter. Verder nieuws over nieuw werk van Frank Miller, nieuwe horrorfilms en de 2018 finalisten voor de World Video Game Hall of Fame.

Stranger Things seizoen 3 begint productie

Eind vorig jaar verscheen Stranger Things seizoen 2 op Netflix. Het derde seizoen werd kort daarna aangekondigd en inmiddels begint er informatie binnen te komen over wat we mogen verwachten van het nieuwe avontuur rond de kinderen in het geplaagde Amerikaanse stadje Hawkins, Indiana. Na twee verhaallijnen waarin vooral Will het zwaar te verduren had in de ‘Upside Down’, zullen er nu ook andere duistere tegenstanders verschijnen. Daarnaast komen er nieuwe personages en hebben we ook zeker niet het laatste gezien van het schaduwmonster dat in seizoen twee ternauwernood verslagen werd.

Het verhaal van seizoen 3 gaat zich afspelen in de zomer van 1985, waarbij elke Back to the Future fan nu even mag glimlachen. Ook zal verder worden ingegaan op de romantische verwikkelingen uit het tweede seizoen. Inmiddels is er met de productie van Stranger Things seizoen 3 begonnen, maar ziet het er naar uit dat we er tot 2019 zullen moeten wachten.

Bron: The Hollywood Reporter

Peter Faber speelt Gandalf in nieuwe Lord of the Rings

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 13: Peter Faber wordt Gandalf

Bijzonder nieuws uit Hollywood: in november vorig jaar lieten we je in de Fantasize Week Almanak – Week 45 al weten dat er geruchten waren over een Lord of the Rings televisieserie op Amazon, gemaakt door Warner Bros/New Line Cinema. Inmiddels is het project in volle gang en Ian McKellen liet in een interview met NME weten best terug te willen keren als Gandalf. John Rhys Davies (Gimli) en Andy Serkis (Gollum) denken echter dat zij niet voor de nieuwe serie gevraagd zullen worden.

Dat dit het geval is, mag blijken uit het gerucht dat niemand minder dan onze eigen Peter Faber (Redbad, De aanklacht, Schatjes!) de mantel van Gandalf de Grijze mag aantrekken. Daarmee hebben we opnieuw een bekende Nederlandse acteur in een grote Amerikaanse fantasyproductie, naast Carice van Houten en Michiel Huisman in Game of Thrones. Lees hier meer.

Meer informatie over Peter Faber: PeterFaber.nl

De Fantastic Four komen terug

Stripuitgeverij Marvel is druk bezig de kaarten te schudden en maakt aankondiging na aankondiging over nieuwe series en/of nieuwe schrijvers en tekenaars die de grootste titels rond de zomer een opfrisbeurt geven. In deze zogeheten ‘fresh start’ aankondigingen is al een nieuwe Avengers serie getoond, geschreven door Jason Aaron (Scalped, Thor) en getekend door Ed McGuinness. De serie begint met nummer 1 en stroomlijnt de Avengers-titels in het portfolio van Marvel. Het team zal bestaan uit Captain America, Iron Man, Thor Odinson, Black Panther, Doctor Strange, She-Hulk, Captain Marvel en Ghost Rider. Avengers #1 komt in mei uit.

Naast een nieuwe schrijver voor Spider-Man – Nick Spencer – en een nieuwe Black Panther serie, is een bijzonder nieuwtje de onthulling van een nieuwe Fantastic Four serie. In 2015 publiceerde Marvel namelijk de megaserie Secret Wars door schrijver Jonathan Hickman en tekenaar Esad Ribić, waarin het hele Marvel-universum vernietigd en opnieuw geschapen werd door Doctor Doom. In de finale van die serie offerden Reed Richards en Sue Richards zich op om de realiteit te redden en de wereld terug te brengen. Sindsdien is er geen Fantastic Four strip meer gepubliceerd. Daar komt in augustus verandering in, als schrijver Dan Slott (Spider-Man, Iron Man) en tekenaar Sara Pichelli het originele team van Reed Richards (Mr. Fantastic), Sue Richards (The Invisible Woman), Johnny Storm (de Torch) en Ben Grimm (de Thing) terugbrengt. Daarmee is de serie waarin het Marvel-universum gecreëerd werd, weer helemaal terug!

Bron: Marvel

Frank Miller heeft het drukker dan ooit

In de Fantasize Week Almanak – Week 3 van dit jaar hadden we het al over een prequel op de stripserie 300, gemaakt door de legendarische schrijver/tekenaar Frank Miller (Batman Returns, Sin City). De inmiddels 61-jarige stripmaker heeft het momenteel drukker dan ooit; zo zal hij voor uitgeverij DC vijf nieuwe projecten maken, waarvan Superman: Year One al onthuld is. Deze strip valt onder het nieuwe ‘DC Black Label’ voor een volwassen publiek. Daarnaast komt er een ‘Young Adult’ stripboek over Carrie Kelley, het meisje dat in de duistere Batman Returns serie de rol van Robin op zich neemt, als een gepensioneerde Batman nog eenmaal het vleermuispak aantrekt om de misdaad in Gotham aan te pakken. We zijn benieuwd hoe de gruwels uit die serie in een Young Adult strip verwerkt worden.

Naast het werk voor DC zal Frank Miller ook een Young Adult serie tekenen gebaseerd op de Koning Arthur legendes. De serie zal zich focussen op de 16-jarige Nimue, de ‘Lady of the Lake’. Het verhaal wordt geschreven door Thomas Wheeler (Puss in Boots) en krijgt de titel Cursed. Het stripboek verschijnt pas in de herfst van 2019 bij Simon & Schuster Children’s Publishing en het verhaal is inmiddels al gekocht door Netflix, om tot televisieserie gemaakt te worden.

Bronnen: CBR.com, Entertainment Weekly, Deadline

Meer horror in aantocht: The Tommyknockers en You Should Have Left

Horror liefhebbers hoeven nooit lang te wachten om nieuw schrikmateriaal te krijgen. Deze week werd bekend dat regisseur James Wan (Aquaman) bezig is met een nieuwe versie van The Tommyknockers, gebaseerd op een Stephen King verhaal. Het speelt zich af in een Amerikaans stadje in Maine, waar de bewoners blootgesteld worden aan een gas uit een mysterieus ruimteschip. Het gas verandert de inwoners en geeft hen bijzondere krachten, maar maakt hen ook gevaarlijk. In 1993 was er een miniserie op tv van The Tommyknockers.

Naast bovenstaand nieuws liet ook acteur Kevin Bacon weten bezig te zijn een nieuwe horrorfilm te produceren, waarin hij zelf de hoofdrol speelt: You Should Have Left. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Duitse schrijver Daniel Kehlmann. Ook studio Blumhouse werkt mee aan het project, dat gaat over een scriptschrijver die in een afgelegen huis in de Alpen werkt aan een vervolg op zijn vorige succesfilm. Dan gebeuren er een aantal onverklaarbare zaken en begint de schrijver langzamerhand zijn verstand te verliezen. David Koepp zal regisseren; je kent hem van films als Jurassic Park (schrijver) en Secret Window (regisseur).

Bron: The Hollywood Reporter, Variety

Finalisten World Video Game Hall of Fame 2018 bekend

Elk jaar maakt het Strong National Museum of Play een lijst met bijzondere gametitels die een plekje verdienen in de World Video Game Hall of Fame. Daarin staan titels die stuk voor stuk klassiekers zijn en van grote betekenis zijn geweest voor de ontwikkeling van het computerspel. Denk aan titels als Donkey Kong, DOOM, The Legend of Zelda, Pac-Man, Pong en meer.

De finalisten die dit jaar voor de Hall of Fame genomineerd zijn, zijn inmiddels bekend. Je kunt stemmen op de titels Asteroids, Call of Duty, Dance Dance Revolution, Final Fantasy VII, Half-Life, John Madden Football, King’s Quest, Metroid, Minecraft, Ms. Pac-Man, Spacewar! en Tomb Raider. Ga er maar aan staan!

Wil je je stem uitbrengen op een van de titels, dan kan dat hier. Mocht jouw favoriete game daar niet tussen staan, dan kun je ook zelf titels nomineren voor de lijst. Kijk daarvoor hier. Stemmen kan tot en met 4 april. De winnaars worden bekend gemaakt op 3 mei.

Bron: Gamnesia.com

Street Fighter televisieserie in de maak

In de jaren ’80 werden de arcade speelhallen gedomineerd door één titel: Street Fighter. De personages uit dit vechtspel zijn in talloze nieuwe gametitels, strips, tekenfilms en speelfilms verschenen. In 1994 kwam de live-action Street Fighter film in de bioscopen, met in de hoofdrol Jean-Claude Van Damme als de Amerikaanse Colonel Guile. De film was duidelijk gemaakt om vooral een Westers publiek te bekoren, gezien de Aziatische achtergrond van de hoofdpersonages uit de game – Ryu en Ken – minder aandacht kregen. In 2009 verscheen Street Fighter: The Legend of Chun-Li, waarin de Oosterse roots van het spel meer naar voren kwamen. Ditmaal was de hoofdrol voor Kristin Kreuk als de titelheldin Chun-Li.

Pas in 2014 kwam er een web serie getiteld Street Fighter: Assassin’s Fist, die zich richt op Ken en Ryu zelf. Bekijk hier een trailer. In 2016 komt er een vervolg op, Street Fighter: Resurrection.

Het team achter deze twee webseries werkt nu samen met studio eOne om een Street Fighter televisieserie te produceren. Fans van de games konden de web series waarderen en de makers zijn enthousiast om een wereldwijd publiek te trekken. Street Fighter zit vol personages van diverse etnische afkomst en heeft ook veel sterke vrouwen in het verhaal. De jaren ’80 straatvechters passen dus helemaal in deze moderne tijd. Het verhaal zal gebaseerd zijn op de game Street Fighter II: The World Warrior. Iets om naar uit te kijken!

Bron: Deadline.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 13 EN VERDER:

Interview: Paul van Loon – veelzijdige schrijver vol fantasie, Paul van Loon is een (kinder-)boekenschrijver voor iedereen in de leeftijd van 7 tot 99 jaar. Van kinds af aan was hij geïnteresseerd in fantasieverhalen. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met De Griezelbus. Sindsdien loopt zijn carrière en Stephanie van Fantasize interviewt hem. 

Vertelling: Short story by Michiel van Laarhoven: The Video Tape – Part 6, de finale van de bloedstollende thriller van schrijver Michiel van Laarhoven én het eerste Engelstalige verhaal op Fantasize.nl! Deel 1 t/m 6 staan nu op Fantasize. Mis ze niet!

Filmrecensie: Ready Player One – een nieuw kunststukje van Steven Spielberg, Ready Player One is de langverwachte Steven Spielberg-verfilming van het gelijknamige boek van auteur Ernest Cline. Het is een spectaculair sciencefictionspektakel geworden, bomvol jaren 80 nostalgie. Of de diepere boodschap van de film overkomt, lees je in de recensie.

Winactie (t/m 2 april): The Expanse seizoen 1 op DVD winactie – intriges en horror in sci-fi spektakel! The Expanse is een thriller die zich 200 jaar in de toekomst afspeelt, nadat de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd. Een opdracht die begint met een vermiste, jonge vrouw verandert in een race door het zonnestelsel om de grootste samenzwering die de mens ooit heeft gezien bloot te leggen.

Winactie (t/m 8 april): Twin Peaks: A Limited Event Series op Blu-Ray en DVD winactie – maak je verzameling compleet! Begin jaren 90 keek iedereen naar Twin Peaks van David Lynch en Mark Frost. Vijfentwintig jaar later wordt de serie met het derde seizoen afgerond. In de Twin Peaks: A Limited Event Series op Blu-Ray en DVD winactie maak je kans om de ontrafeling van het mysterie te winnen.

FANTASIZE AGENDA:

31 maart en 1 april: Dutch Comic Con 2018
31 maart en 1 april: Dublin Comic Con 2018
7 en 8 april: FACTS Belgische Comic Con 2018 (Gent)
11 april tot en met 21 april: Imagine Film Festival 2018
14 april: Dag van het Fantastische Boek
21 en 22 april: Elfia Haarzuilens 2018
26 en 27 mei: Keltfest – Vijfhuizen

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 13:

Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page