web analytics
dinsdag, mei 30

Peter Faber speelt Gandalf in The Lord of the Rings (UPDATE – 1 APRIL!)

In de nieuwe editie van de Fantasize Week Almanak – Week 13 staat bijzonder nieuws uit Hollywood: onze eigen Peter Faber speelt Gandalf in The Lord of the Rings op de Amazon Prime Video streamingdienst.

In november vorig jaar lieten we je in de Fantasize Week Almanak – Week 45 al weten dat er geruchten waren over een Lord of the Rings televisieserie op Amazon, gemaakt door Warner Bros/New Line Cinema. Inmiddels is het project in volle gang en Ian McKellen liet in een interview met NME weten best terug te willen keren als Gandalf.  John Rhys Davies (Gimli) en Andy Serkis (Gollum) denken echter dat zij niet voor de nieuwe serie gevraagd zullen worden.

Peter Faber speelt Gandalf in The Lord of the Rings

Dat dit het geval is, mag blijken uit het gerucht dat niemand minder dan onze eigen Peter Faber (Redbad, De aanklacht, Schatjes!) de mantel van Gandalf de Grijze mag aantrekken. Daarmee hebben we opnieuw een bekende Nederlandse acteur in een grote Amerikaanse fantasyproductie, naast Carice van Houten en Michiel Huisman in Game of Thrones. Peter Faber heeft jaren acteerervaring opgedaan op televisie en in het theater en is geen onbekende met het dragen van een lange, witte baard. In de televisieserie Op weg naar pakjesavond speelde hij Sinterklaas.

Faber in Redbad

Ook een ‘middeleeuwse’ setting is Faber niet vreemd. In juni van dit jaar zal Peter Faber te zien zijn in het Redbad epos als Sibod. Het verhaal speelt zich af in 754 n. Chr. en gaat over de strijd van de Frissi, Saksen en Denen tegen de Franken, die heel Europa willen veroveren. De eerste beelden van de film zijn nu te zien op de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht.

Fantasize verwacht rond de paasdagen meer nieuws te hebben over de nieuwe Lord of the Rings. We houden je op de hoogte!

Meer informatie over Peter Faber: PeterFaber.nl

UPDATE – 1 APRIL!

Sommigen geloofden het, al hadden de meeste lezers het meteen door: Peter Faber als Gandalf in Lord of the Rings was een geslaagde 1 april grap.

Bedankt voor het reageren, delen en liken, het proces er omheen vonden wij het leukst.

Natuurlijk ook met dank aan het management van en Peter Faber zelf voor de medewerking!

© 2015-2023 Fantasize

You cannot copy content of this page