web analytics
vrijdag, mei 24

Fantasize Almanak 2021 – Week 6

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Fantasize Almanak vind je onder meer nieuws over Fantastic Beasts en LeVar Burton.

Corona bijt gespecialiseerde gameswinkel

Wij zijn voorlopig nog niet af van corona. Voor zaken als de Groningse Purperen Draak, gerund door Martijn Bos bijvoorbeeld, is dat een drama. Deze spelletjeszaak, die zich concentreert op fantasygames, bracht altijd een keur klanten bij elkaar. Zo werden er doordeweeks spelletjesavonden georganiseerd, waarbij liefhebbers zich konden uitleven. Door het rondwarende virus blijven de klanten nu noodgedwongen weg.

Het is mogelijk om deze zaak te steunen door via de website spelletjes te bestellen, zie daarvoor hun website. Of steun via Patreon of GoFundMe.

Bron: Sikkom.nl

Astronaut worden is nu iets minder lastig

Heb je altijd al de passie gehad om als astronaut de ruimte te verkennen? Dan zou je nu je kans kunnen grijpen: ruimtevaartorganisatie ESA gaat namelijk nieuwe vacatures opengooien. Vanaf eind maart is het mogelijk om te reageren. ESA wil graag met de tijd meegaan en hoopt dat zich ook vrouwen zullen aanmelden. Gehandicapten zijn eveneens welkom en worden door de organisatie “parastronauten” genoemd.

Bron: RTL Nieuws

 

Wizard of OZ terug in de kijker

Nadat regisseuse Nicole Kassell eerder de serie Watchmen mede-regisseerde, mag zij nu haar tanden zetten in de remake van Wizard of Oz. Het beroemde boek van L. Frank Baum is al vele malen verfilmd, volgens New Line Cinema zal deze versie een hele nieuwe, “frisse kijk” bieden op de klassieker. Het is nog niet duidelijk wil in de film zal spelen.

Bron: Variety

 

 

James E. Gunn overleden

De wereld is een schrijver van sciencefiction werk verloren: James E. Gunn, auteur van dertig boeken, zo’n honderd korte verhalen en samensteller van scienfiction anthologieën, is op 97-jarige leeftijd overleden. Ondanks zijn rijke oeuvre is zijn dood niet wereldwijd in het nieuws geweest. Hij schreef onder andere het kortverhaal The Immortals in 1962, waarvan in 1969 een telefilm werd gemaakt onder de titel The Immortal, en nog een tv-serie in 1970-71. Dankzij zijn boek The Listeners uit 1972 begon de wetenschap te zoeken naar buitenaards leven.

Bron: New York Times

 

 

Fantasize Almanak 2021 – Week 6: 

In onze Vertellingen-rubriek: wij zijn blij om Terrence Lauerhorn als schrijver te mogen verwelkomen. Lees zijn verhaal Anatha in meerdere delen op de site.

 

 

In Actueel vind je ons Jaaroverzicht 2020. Een jaar van veel ontwikkelingen, maar ook een jaar om niet te vergeten.

 

 

 

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 6:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page