web analytics
donderdag, mei 19

Fantasize Almanak 2021 – Week 5

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Fantasize Almanak  vind je onder meer nieuws over Fantastic Beasts en LeVar Burton.

TV-serie van Sonic op komst

Er was in 2020 al een film gemaakt over de beroemde egel Sonic, volgens Variety komt er nu ook een serie aan. Fans mogen vanaf volgend jaar hun hart ophalen via Netflix. Er zullen vierentwintig afleveringen gemaakt worden, met als doelgroep kijkers tussen de zes en elf jaar oud. Dominique Bazay, hiervoor vooral werkzaam als producent, neemt de regie op zich.

Bron: Nu.nl

 

Covid plaagt Fantastic Beasts

De productie van de derde film in de reeks van Fantastic Beasts wordt geplaagd door problemen. Eerst was er de controverse rondom acteur Johnny Depp, nu is er sprake van coronabesmetting bij één van de acteurs. De film moest eigenlijk al november vorig jaar zijn afgerond, het ziet er naar uit dat het nog even duurt voordat de opnames klaar zijn.

Bron: Nu.nl

 

Henry Cavill in Shazam 2?

DCEU film Shazam 2 is het vervolg op Shazam! uit 2019, die voortborduurde op het universum uit Man of Steel. Het zou logisch zijn als dan Superman zelf – ofwel Henry Cavill – ook langs zou komen in Shazam 2. In het eerste deel was Superman wel degelijk aanwezig, maar dan alleen van achteren gefilmd. Opvallend genoeg waren er wel plannen voor een cameo in deel twee, die plannen blijven vooralsnog dus in de koelkast.

Bron: Variety

 

LeVar Burton maakt zich hard voor lezen

De PEN/Faulkner Foundation, bedoeld ter leesbevordering, bestaat veertig jaar. Om dit te vieren, is de eerste PEN/Faulkner Foundation Champion benoemd: LeVar Burton. Hij was de gastheer van Reading Rainbow, heeft zijn eigen podcast LeVar Burton Reads en heeft prijswinnende boeken op zijn naam staan. Volgens Gwydion Suilebhan, de executive director van de organisatie, heeft Burton al “tientallen jaren” gezorgd voor “geïnspireerde lezers over de hele wereld.”

Bron: Pen/Faulkner Foundation

Fantasize Almanak 2021 – Week 5: 

In onze Vertellingen-rubriek: Het tweede deel van Vleugellam van Isabelle Plompteux. Deze keer met een illustratie van Zef Oudendorp.

 

 

Bij de filmbesprekingen het eerste artikel van Sebastiaan Khouw over de Duitse expressionistische films, over  Das Cabinet des Dr. Caligari.

 

 

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 5:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize