web analytics
dinsdag, mei 28

Superman Special: The Man of Steel is 80!

Fantasize Superman Special: The Man of Steel is 80! – Action Comics #1000

Superman is 80 geworden. Op 18 april 1938 verscheen Action Comics #1, met daarin het eerste verhaal over deze superheld. Het is de geboorte van het Amerikaanse superheldengenre en de bijbehorende stripindustrie. Superman zelf groeide uit tot icoon en een symbool van de Amerikaanse samenleving.

In deze Fantasize Superman Special verdiepen we ons in de historie van Superman, nemen we een kijkje naar het nieuws dat rond de verjaardag van The Man of Steel verschijnt en deelt onze Karen haar voorliefde voor de held met de rode cape. Lees deze Fantasize Special vol bijzondere gebeurtenissen uit de kleurrijke carrière van Superman.

In deze Fantasize Special zetten we een special onderwerp in de schijnwerpers. In deze eerste is de eer aan Superman, met het verschijnen van Action Comics #1000 viert de alom geliefde Kryptoniër zijn 80e verjaardag en dus zet Fantasize hem in het zonnetje.

Fantasize Superman Special: de rijke historie van Clark Kent / Kal-El

Het begint allemaal als tieners Jerry Siegel en Joe Shuster uit Cleveland, Ohio hun Superman bedenken. Siegel en Shuster boden hun strip aan bij verschillende kranten – op dat moment de grootste markt voor strips – maar kregen geen voet aan de grond. Superman was te apart om te zullen slagen, volgens de krantenuitgevers. Uiteindelijk publiceerden ze hun verhaal in Action Comics #1.
Van Action Comics zou al snel meer dan een half miljoen exemplaren verkocht worden. De held met de rode cape is uit de startblokken.

Hoe het verder ging, lees je in onze Superman Special!

 

Kijk hier voor het totale Fantasize Superman Special overzicht, met de artikelen:

Mis geen special meer!

Fantasize bundelt de speciale artikelen in een Fantasize Special tot een Fantasize Specials nieuwsbrief. Het nieuws, de achtergronden, columns en andere zaken rond het speciale moment zetten we overzichtelijk in een mooie nieuwsbrief, waar je je op kunt abonneren.

Fantasy-service dus! Wil je geen Special missen? Meld je dan hier aan voor de Fantasize Specials nieuwsbrief.

You cannot copy content of this page